Witam, własnie wróciłem z Norwegii i w drodze powrotnej obiektyw KIT-owy do canona 300 d 18-55 odmówił posłuszeństwa z AF. i nie wiem co to może być--próbuje wyostrzyć ale nei udaje mu się złapać żadnego punktu?!
Witam, własnie wróciłem z Norwegii i w drodze powrotnej obiektyw KIT-owy do canona 300 d 18-55 odmówił posłuszeństwa z AF. i nie wiem co to może być--próbuje wyostrzyć ale nei udaje mu się złapać żadnego punktu?!
a masz wgrane Wasiaware?? bo może przestawiłeś na AI Servo. Możesz też mieć problem może z ?czujnikami AF?
EDIT:
Sorki a sprawdzałeś z innym obiektywem?
Ostatnio edytowane przez RemikP ; 03-07-2006 o 09:54
20d + kit + sigma 70-300 APO DG + CF1G PRETEC Cheetah + Plecaczel![]()
Ja bym raczej podejrzewał aparat, a konkretnie to lustro od AF, co to się lubi urywać.
Pytanie pomocnicze: czy po wyostrzeniu ręcznym robi zdjęcia poprawnie?
Poza tym oczywiście najlepiej też będzie sprawdzić aparat z innym obiektywem (lub obiektyw z innym aparatem), wtedy bedzie wiadomo co doznało usterki: aparat czy obiektyw?
Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 03-07-2006 o 10:36
po ręcznym wyostrzeniu robi normalnie, a nie mam innego obiektywu z AF a tym bardziej aparatu--a nie znam nikogo kto ma canona
No to chyba nie to lusterko, bo wtedy część zdjęcia jest czarna.Zamieszczone przez mikeqp
Skąd jesteś?Zamieszczone przez mikeqp
może ktoś z forum mieszka w pobliżu?
Uprzedzając pytanie: skąd ja jestem, tego się mozna dowiedzieć z mojej galerii :-)
EDIT: a ja z Twojej galerii dowiedziałem się, że jesteś z Warszawy :-) To nawet na Żytnią możesz się wybrać sprawdzić aparat.
Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 03-07-2006 o 11:01
Mam wrażenie że na tym forum pare osób ma Canona..Zamieszczone przez mikeqp
Szkoda że nie masz w podpisie miejscowości, pewnie mógby się ktoś znaleźć z okolic Twoich kto by pomógł..![]()
Ostatnio edytowane przez Routlaw ; 03-07-2006 o 11:20
Jak wejdziesz do jego galerii, to Kolega ma napisane, ze jest z Warszawy.Zamieszczone przez Routlaw
Więc tych osób będzie nawet "trochę" więcej niż parę... :-)
I tak jak napisałem, na Żytnią też chyba niedaleko...
to się na tą Żytnią pewnie przejae--nie traci się wtedy gwarancji??
ile kosztuje taki bajer?;>
ten servis na Żytniej ma jakąś stronę internetową?--dokładny adres
czy lepiej na gwarancję oddać?--tylko że racej mi jest potrzebny, a nie oddam a oni mi za iesiąc przyślą:P
na Zytniej przeciez wlasnie realizuja naprawy gwarancyjne.
To jest właśnie serwis gwarancyjny.Zamieszczone przez mikeqp
Diagnoza chyba nic nie kosztuje. Naprawa gwarancyjna też nie.Zamieszczone przez mikeqp
Zamieszczone przez mikeqp
Centralny Serwis CANON Polska,
01-014 Warszawa, ul. Żytnia 15
(22) 862 41 38,
fax: 862 41 40, info@fotovideo-csi.pl, www.fotovideo-csi.pl