PDA

Zobacz pełną wersję : LWÓW - sklepy foto - KIEV 88 - Pelang 8mm

Calliactis
02-07-2006, 00:55
Czy ktoś z forumowiczów zaopatrywał się w sprzet foto na Ukrainie? Może się ktoś podzielić 'orientacjami cenowymi' i adresami sklepów we Lwowie, lub może jakieś miejsca przy przejściu w Medyce? Chciałem kupić Kiev'a 88 i obiektyw Pelang 8mm, może też jakiegoś Zenitara...
Jeśli ktoś coś potrzebuje, mogę też przywieźć wg. 'zamówienia' - ale proszę podać co, gdzie, jak i za ile... (mogę kupić tylko w dwóch miejscach - jw. - związane jest to z przejazdem autobusem)...

Kubak82
02-07-2006, 11:18
sklepow foto tam nie widzialem ale duzo sprzetu foto (wszelkiego kalibru i w miare tanio) znajdziesz na targu na prawo od Opery Lwowskiej ktora miesci sie na Prospekcie Svobody.. jest tez mniejszy targ kolo dawnej zbrojowni - tam tez mozesz zerkanc.. co do "oficjalnych" sklepow to niestety nie rzucily mi sie w oczy ale pewnie dlatego, ze specjalnie ich nie szukalem ;-) ..

pozdr. i udanych łowów :mrgreen:

beachcomber
02-07-2006, 17:55
ja wlasnie na tym targu kupilem lubitela 166B - za 50 zl. nie jest to cena rewelacyjna, ale aparat sprawny, zrobilem nm dwie rolki. choc trzeba przyznac, ze na tym targu wielkiego wyboru w sprzecie foto nie ma...

Kubak82
02-07-2006, 23:20
choc trzeba przyznac, ze na tym targu wielkiego wyboru w sprzecie foto nie ma...

wszystko zalezy od szczescia co akurat wyloza na straganie.. raz sprzetu jest wiecej, raz mniej - kwestia szczescia co akurat "wyplynie" z piwnic, strychow, szaf i innych zakamarkow :wink: .. niestety, tamtejsi sprzedawcy z przyczyn oczywistych nie zapewniaja ciaglosci dostaw konkretnego modelu :wink:

aha, od proponowanej ceny mozna utargowac ok 1/3.. zalezy od sprzedawcy ale jak widza jakiegos "inostranca" to cena jest zwykle wyzsza :wink:

beachcomber
03-07-2006, 00:50
ja sie targowalem ;-) zszedlem z ceny jakies :p 40% co do "oferty" targu to w sumie sie nie upieram, bo bylem we lwowie zaledwie kilka godzin. BTW piekne miasto...

Kubak82
03-07-2006, 10:07
BTW piekne miasto...

faktycznie, to miasto ma naprawde wyjatkowy klimat :smile: .. bylem tam juz 6 razy i dalej bardzo chetnie tam wracam.. moze by tak kiedys jakis plener z CB zorganizowac :D

beachcomber
03-07-2006, 12:45
ja sie pisze:razz:

gietrzy
03-07-2006, 13:15
ja sie pisze:razz:
Jeśli można bezpiecznie się poruszać z aparatem na szyi to ja też.

Kubak82
03-07-2006, 13:37
ja juz tez dawno nie bylem wiec jest nas juz trzech :D

poruszac sie w centrum mozna raczej bezpiecznie.. takie miejsca jak Łuczakowski czy starowka sa IMO bezpieczne.. peryferia to blokowiska ale tam i tak nikt sie nie zapuszcza :wink: .. wieczorami na Prospekcie tez raczej czlowiek czuje sie bezpiecznie ale wiadomo - im wieksza grupa tym razniej :mrgreen:

mam namiary na w miare tani nocleg (ostatnio pare $ za noc w samym centrum, tylko warunki sa raczej.. ukrainskie ;-) ) za to miejsce sprawdzone i bezpieczne.. wlascicielami mieszkania sa Polacy..

w 2-iej polowie sierpnia i tak mialem sie wybrac na jakis plener wiec jesli Lwow by Wam pasowal to ja sie pisze 8-)

stratus
07-07-2006, 12:31
Ten zlocik CB we Lwowie to świetny pomysł - oby telko to był weekend przed drugą połową sierpnia:) Kubak82 trochę śmiesznie wyszły nam te terminy :)

Ale wyszło troszkę nie na temat więc jeśli ktoś będzie zdecydowany co do terminu zlotu to lepiej będzie otworzyć nowy wątek w Plenerach, może to zachęci większe grono:)

Kubak82
08-07-2006, 22:23
Kubak82 trochę śmiesznie wyszły nam te terminy :)

tak bywa, ale moze jeszcze kiedys bedzie okazja by pofocic :smile: .. ja powoli konkretyzuje swoje plany i dam znac jak tylko cos sie "urodzi" :smile: .. gdyby wygrala opcja 1-ej polowy sierpnia, chetnie udostepnie namiary na lokum i bede sluzyl jakimis wskazowkami typu co/gdzie/za ile itp.:smile:

pozdr.