Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zabrudzone lustro w EOS 350d :(

Ewka
22-06-2006, 20:56
Witam, jestem tu nowa, od 1 czerwca jestem szczęśliwą posiadaczką EOSa 350d :) jestem w trakcie testowania go i narazie jestem zadowolona :)
Kilka dni temu zauwazyłam jakis paproch we wizjerku (nie wiem gdzie ten paproch sie znajduje, może na matówce), który na szczęście nie wpływa na jakośc zdjęc :) chcąc go usunąc (przedmuchiwanie gruszką) niechcący dotknęłam palcem lustra :/ i pozostała smuga, delikatne wytarcie wacikiem na niewiele sie zdało niestety. Co najgorsze, smugę widac na zdjęciach :( Poradżcie prosze jak wyczyścic to lustro?? Czy można zrobic to samemu, czy pozostaje oddac w rece profesjonalisty?? Czy można spróbowac wyczyścic je taką szmatka nasączona płynem odtłuszczającym, jaki stosuje sie przy czyszczeniu monitora w celu naklejenia następnie folii ochronnej??

P.S nie wiem czy to odpowiedni dział na taki temat/post, jeżeli nie to proszę niech ktos to przeniesie w odp miejsce i da mi znac, bo jeszcze sie tu nie do końca wyznaje ;)
Będę wdzięczna za odpowiedzi :)

Ewka

alx_80
22-06-2006, 20:59
aaaaaaaaaaaa jak widac na zdjeciach po dotknieciu palcem lustra to oddaj do serwisu :)
...a tak serio to ustaw przeslone na 22 i zrob zdjecie bialej sciany i zobaczysz czy masz na matrycy czy tylko na wizjerze czy lustrze

piast9
22-06-2006, 20:59
Zabrudzenia lustra nie widać na zdjęciach.

A lustro wyczyść wacikiem zwilżonym izopropanolem, płynem do optyki albo etanolem.

Jac
22-06-2006, 21:01
skad jestes? w warszawie jest serwis.... i oni za free czyszcza... zglos sie do nich, jesli jestes z poza warszawy, zostaje samodzielne czyszczenie... poszukaj na forum...poklikaj troche ;-) zanim znowu cos napiszesz ;-)

Ewka
22-06-2006, 21:04
Ok, dzięki za rady :) będe starała sie sama klikac więcej ;)