Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Zabrudzone lustro w EOS 350d :(

Ewka
    Guest

Exclamation Zabrudzone lustro w EOS 350d :(

Witam, jestem tu nowa, od 1 czerwca jestem szczęśliwą posiadaczką EOSa 350d jestem w trakcie testowania go i narazie jestem zadowolona
    Kilka dni temu zauwazyłam jakis paproch we wizjerku (nie wiem gdzie ten paproch sie znajduje, może na matówce), który na szczęście nie wpływa na jakośc zdjęc chcąc go usunąc (przedmuchiwanie gruszką) niechcący dotknęłam palcem lustra :/ i pozostała smuga, delikatne wytarcie wacikiem na niewiele sie zdało niestety. Co najgorsze, smugę widac na zdjęciach Poradżcie prosze jak wyczyścic to lustro?? Czy można zrobic to samemu, czy pozostaje oddac w rece profesjonalisty?? Czy można spróbowac wyczyścic je taką szmatka nasączona płynem odtłuszczającym, jaki stosuje sie przy czyszczeniu monitora w celu naklejenia następnie folii ochronnej??

P.S nie wiem czy to odpowiedni dział na taki temat/post, jeżeli nie to proszę niech ktos to przeniesie w odp miejsce i da mi znac, bo jeszcze sie tu nie do końca wyznaje
    Będę wdzięczna za odpowiedzi

Ewka

Domyślnie

aaaaaaaaaaaa jak widac na zdjeciach po dotknieciu palcem lustra to oddaj do serwisu
    ...a tak serio to ustaw przeslone na 22 i zrob zdjecie bialej sciany i zobaczysz czy masz na matrycy czy tylko na wizjerze czy lustrze

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Zabrudzenia lustra nie widać na zdjęciach.

A lustro wyczyść wacikiem zwilżonym izopropanolem, płynem do optyki albo etanolem.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

skad jestes? w warszawie jest serwis.... i oni za free czyszcza... zglos sie do nich, jesli jestes z poza warszawy, zostaje samodzielne czyszczenie... poszukaj na forum...poklikaj troche ;-) zanim znowu cos napiszesz ;-)

Ewka
    Guest

Domyślnie

Ok, dzięki za rady będe starała sie sama klikac więcej

Uprawnienia umieszczania postów