Zobacz pełną wersję : Tani LAB w Krakowie.. (odbitki 40x60)
Gdzie w Krakowie jest jakiś tani LAB, który zrobi odbitki 40x60..
Wiem, że jest duzo labów i nie będe skakał po każdym.. Chodzi głównie o odbitki 40 x 60 więc ktoś może wie.
Z góry dzieki za info.
Gdzie w Krakowie jest jakiś tani LAB, który zrobi odbitki 40x60..
Wiem, że jest duzo labów i nie będe skakał po każdym.. Chodzi głównie o odbitki 40 x 60 więc ktoś może wie.
Z góry dzieki za info.
Może to nie jest tanio, ale bardzo duże formaty robi teraz FotoNet w Tychach (www.fotonet.tychy.pl). Świecą odbitki na maszynie Durst Theta 76 - oglądałem dzisiaj fotę 50x70 i wyrwała mnie z butów (a to była fota zrobiona 6Mpix'owym aparatem).
Hm.. 40zł
Ja jak narazie minimalnie znalazłem.. 41zł w domu turysty w krk..
Nie musi byc w sumie krk, tychy czy bielsko tez przejdzie.
A link do tego w tychch to: www.fotonet.info
Dzięki za info bundy.
Hm.. 40zł
A link do tego w tychch to: www.fotonet.info (http://www.fotonet.info)
Dzięki za info bundy.
Oops..walnąłem się w url'u - miało być fotonet.tychy.pl ale oczywiście www.fotonet.info też przechodzi :-)
Co do przesłania fot, to nie musisz się martwić - przesyłają świetnie zabezpieczone w sztywnej kartonowej tubie. Jak będziesz robił coś na tej maszynie to poproś ich mailem o przesłanie profilu Dursta i konwertuj foty przed wysłaniem do tego właśnie profilu.
Jak tanio to Copymark na Piłsudskiego. Zrobisz to za około 20PLN. Problem jest taki, że mają problem z niebieskim, jeśli jest go za dużo na zdjęciu.
Jest jeszcze taniej na rogu karmelickiej i alei, ale tam nie polecam - mają bardzo kiepski papier i pozapychane głowice.
Nieco drożej (chyba 28PLN), ale znośnie, a lepiej jakościowo jest w Centrum Druku na Czarnowiejskiej. Niestety ostatnio jak tam robiłem zdjęcia na wystawę również mieli jakiś problem z dyszami (więc lepiej spytać, czy to usunęli) oraz mają kłopoty z intensywną czernią.
bundy jak cos to i tak bym podjechal do Tych. Z Oświęcimia nie jests daleko.
Kubaman wielkie dzięki ;)
Zobaczę do tego Copymarka i do Centrum druku.. ale pierwsze im dam jedną fotke jakąś gdzie dużo szcegółó jest i zobaczę sobie jak sobie poradzą..
Muszę zrobić ok 15 zdjęć.. więc jest różnica czy za 20zł czy za 40.
Jeszcze raz dzieki za info.
Tytusdezoo
14-06-2006, 22:27
Sprobuj FOTO AS na Podwalu.http://www.fotoas.pl/Chyba nie robia 40x60 ale mozesz sprawdzic osobiscie.W cenniku maja max 30x40.Jakosciowo nie mialem nigdy zastrzezen tak do analoga sprzed 10 i wiecej lat jak i teraz do cyfry.Chyba ze cos sie teraz zmienilo?Moze ktos z Krakowa ma jekies nowe doswiadczenia?
odbitek 60x40 nie zrobisz na powiększalniku, to po prostu musi być wydruk z profesjonalnego skanera. To co proponujesz to maksylmalny standart formatu dla naświetlania. Zupełnie inna historia.
Jak tanio to Copymark na Piłsudskiego. Zrobisz to za około 20PLN. Problem jest taki, że mają problem z niebieskim, jeśli jest go za dużo na zdjęciu.
Jest jeszcze taniej na rogu karmelickiej i alei, ale tam nie polecam - mają bardzo kiepski papier i pozapychane głowice.
No tak, ale to są wydruki a ja polecam naświetlenie odbitek na normalnym papierze fotograficznym. Nie wiem jak dla innych, ale dla mnie to jest orgromna różnica - foty naświetlane są po prostu lepsze (ale to oczywiście moje skromne i subiektywne zdanie). Widziałem odbitki z Durst Theta 76 i jestem cały czas w szoku :-) Dla mnie rewelacja! Cena może nie jest zbyt niska, ale w końcu prac w formatach 50x70 i większych nie robi się na codzień.
odbitek 60x40 nie zrobisz na powiększalniku, to po prostu musi być wydruk z profesjonalnego skanera. To co proponujesz to maksylmalny standart formatu dla naświetlania. Zupełnie inna historia.
Eee...tam :-) Na powiększalniku cyfrowym DeVere można robić większe formaty, a maszyna Dursta naświetla do formatu 75x100 :-)
Hmmm... a z tym drukowaniem ze skanera, to o co chodzi? ;-)
Rozumiem bundy, że ty zachalasz dalej te Tychy ;) ?
Rozumiem bundy, że ty zachalasz dalej te Tychy ;) ?
Oferta w temacie odbitek wielkoformatowych nie jest specjalnie szeroka - widziałem efekty z Fotonetu i w porównaniu z wielkoformatowymi wydrukami, których nieco widziałem, wyglądają one po prostu lepiej. Żeby było śmieszniej, to "normalne" odbitki robione przez nich na dLabach zupełnie mi nie podchodzą (żółta dominanta i inne "niespodzianki" - tłumaczą, że robią na różnych partiach papierów, że Agfa padła i jadą na Kodaku a niby dLab Kodaka nie bardzo lubi :-) i że będą robić na Tetenalu...i tak w kółko, a ja robię w Profilabie :-) Drożej ale lepiej).
Jakbym miał krótko podsumować kwestię wydruk vs. naświetlanie, to powiem, że wydruk wygląda jak wydruk a naświetlone wygląda jak fotografia. Oczywiście każdy może mieć zupełnie inne zdanie na ten temat - a najprościej trzeba po prostu spróbować (chyba każdy ma przynajmniej jedną fotę, którą by chciał mieć w dupnym formacie), przeboleć te 4 dychy i przekonać się samemu :-)
No prawda prawda.. Chyba tak zrobie, że zaniose do 3 różnych labów i stwierdze co lepsze.. bo później nie chce sie obudzić, z ręką w nocniku i że powiedzą, że mam bulić za cos co mi sie nie podoba..
a z tym drukowaniem ze skanera, to o co chodzi? ;-)
no oczywiste przejęzyczenie - PLOTERA
a że się da odbić większe niż 30x40 to wiem, tylko za jakie pieniądze.
w takim razie ja zapytam o tani, a dobry lab gdzie będę mógłbym zrobić tanio a dobrze odbitki 10x15. ten w domu turysty jest ok, tylko że drogi według mnie. a jak ustawić monitor?? zrobić próbną odbitkę a potem ustawiać kolory według jpg??
Ja tam mniejsze formaty wołam w domu turysty.. z kolarami i ustawianiami monitora to zupełnie inna działka..
Nieco drożej (chyba 28PLN), ale znośnie, a lepiej jakościowo jest w Centrum Druku na Czarnowiejskiej. Niestety ostatnio jak tam robiłem zdjęcia na wystawę również mieli jakiś problem z dyszami (więc lepiej spytać, czy to usunęli) oraz mają kłopoty z intensywną czernią.
Byłem dzisiaj.. tzn nie wiem czy to to samo miejsc.. zaputalem sie w foto/kserze na Czarnowiejskiej gdzie jest centrum druku i mi powiedizeli, ze na Miechowskiej.. (ta ciasna uliczka do Reymonta), ale tak to zwykły ploter jest.. powiedziałe, co potrzebuje i powidzieli mi że 8zł.. więc chyba sie nie zrozumieliścmy.. bo tak to zwykły wydruk jest.. chyba, że nie o tym samym miejscu mówimy..