Zobacz pełną wersję : Canon A95 - Kids&Pets - Dzieci i Zwierzęta
Ponieważ polska instrukcja jest tak trudno dostępna, że jej nie mam, mam pytanie.
Jak działa tryb "Kids&Pets" - "Dzieci i Zwierzęta"? Bo jak się go włączy to aparat zachowuje się jakoś dziwnie i szczerze mówiąc nie da się tym robić zdjęć tych dzieci czy zwierząt, obraz na LCD się jakoś zamraża, w międzyczasie te dzieci czy zwierzęta już się tak przemieszczą, że foto wychodzi bez sensu, o co tu chodzi???
Strzelam: wlacza sie tryb ostrosci ciaglej czyli "sledzenia celu" ?
Strzelam: wlacza sie tryb ostrosci ciaglej czyli "sledzenia celu" ?
eee, a95 chyba nie ma trybu śledzenia ostrości... tak sobie myślę, czy to może ma związek z położeniem aparatu nisko przy podłożu.... ale nie wiem...
mi sie tez wydaje ze ni ma
Ponieważ polska instrukcja jest tak trudno dostępna, że jej nie mam, mam pytanie.
Jak działa tryb "Kids&Pets" - "Dzieci i Zwierzęta"? Bo jak się go włączy to aparat zachowuje się jakoś dziwnie i szczerze mówiąc nie da się tym robić zdjęć tych dzieci czy zwierząt, obraz na LCD się jakoś zamraża, w międzyczasie te dzieci czy zwierzęta już się tak przemieszczą, że foto wychodzi bez sensu, o co tu chodzi???
Wg instrukcji to program ten jest przystosowany do robienia zdjec obiektom poruszajacym sie:
1. Program Kids&Pets jest przygotowany do odległosci: od 1 do 4 m (gdy zoom jest nastawiony na telefoto) lub od ok. 1 m do nieskonczonosci - dla pozostalych pozycji zoom.
2. W tym trybie aparat dobiera wysokie ISO
Nie bardzo kumam w czym masz problem - probowalem przed chwilka tego trybu, aparat łapie ostrosc, nastepuje półsekundowe zamrozenie obrazu, po czym pstryk - i jest fotka. Działa to średnio... ale działa.
Nie bardzo kumam w czym masz problem - probowalem przed chwilka tego trybu, aparat łapie ostrosc, nastepuje półsekundowe zamrozenie obrazu, po czym pstryk - i jest fotka.
Ależ nie! Aparat najpierw zamraża nie wiadomo po co obraz na pół sekundy,
a potem łapie ostrość jak to zwierzodziecię już jest kilometr dalej....
Działa to średnio... ale działa.
Właśnie z tym mam problrm, że to utrudnia focenie ww elementów i myślałem,
że czegoś nie wiem, albo trzymam aparat nie tą ręką, albo co innego... :-)
Ale dzięki za cytat z instrukcji!