Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Canon A95 - Kids&Pets - Dzieci i Zwierzęta

Mieszany widok

r--x
    Guest

Domyślnie Canon A95 - Kids&Pets - Dzieci i Zwierzęta

Ponieważ polska instrukcja jest tak trudno dostępna, że jej nie mam, mam pytanie.
    Jak działa tryb "Kids&Pets" - "Dzieci i Zwierzęta"? Bo jak się go włączy to aparat zachowuje się jakoś dziwnie i szczerze mówiąc nie da się tym robić zdjęć tych dzieci czy zwierząt, obraz na LCD się jakoś zamraża, w międzyczasie te dzieci czy zwierzęta już się tak przemieszczą, że foto wychodzi bez sensu, o co tu chodzi???

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Strzelam: wlacza sie tryb ostrosci ciaglej czyli "sledzenia celu" ?

r--x
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Strzelam: wlacza sie tryb ostrosci ciaglej czyli "sledzenia celu" ?
    eee, a95 chyba nie ma trybu śledzenia ostrości... tak sobie myślę, czy to może ma związek z położeniem aparatu nisko przy podłożu.... ale nie wiem...

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

mi sie tez wydaje ze ni ma
    Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie Re: Canon A95 - Kids&Pets - Dzieci i Zwierzęta

Cytat Zamieszczone przez r--x
    Ponieważ polska instrukcja jest tak trudno dostępna, że jej nie mam, mam pytanie.
    Jak działa tryb "Kids&Pets" - "Dzieci i Zwierzęta"? Bo jak się go włączy to aparat zachowuje się jakoś dziwnie i szczerze mówiąc nie da się tym robić zdjęć tych dzieci czy zwierząt, obraz na LCD się jakoś zamraża, w międzyczasie te dzieci czy zwierzęta już się tak przemieszczą, że foto wychodzi bez sensu, o co tu chodzi???
    Wg instrukcji to program ten jest przystosowany do robienia zdjec obiektom poruszajacym sie:
    1. Program Kids&Pets jest przygotowany do odległosci: od 1 do 4 m (gdy zoom jest nastawiony na telefoto) lub od ok. 1 m do nieskonczonosci - dla pozostalych pozycji zoom.
    2. W tym trybie aparat dobiera wysokie ISO

Nie bardzo kumam w czym masz problem - probowalem przed chwilka tego trybu, aparat łapie ostrosc, nastepuje półsekundowe zamrozenie obrazu, po czym pstryk - i jest fotka. Działa to średnio... ale działa.
    Pozdr - JaW
    Moja galeria Fotojaw
    Moje zdjęcia na plfoto
    Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

r--x
    Guest

Domyślnie Re: Canon A95 - Kids&Pets - Dzieci i Zwierzęta

Cytat Zamieszczone przez JaW
    Nie bardzo kumam w czym masz problem - probowalem przed chwilka tego trybu, aparat łapie ostrosc, nastepuje półsekundowe zamrozenie obrazu, po czym pstryk - i jest fotka.
    Ależ nie! Aparat najpierw zamraża nie wiadomo po co obraz na pół sekundy,
    a potem łapie ostrość jak to zwierzodziecię już jest kilometr dalej....

Cytat Zamieszczone przez JaW
    Działa to średnio... ale działa.
    Właśnie z tym mam problrm, że to utrudnia focenie ww elementów i myślałem,
    że czegoś nie wiem, albo trzymam aparat nie tą ręką, albo co innego... :-)

Ale dzięki za cytat z instrukcji!

Uprawnienia umieszczania postów