Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : BATTLE Cage - I Wielki turniej CB

Strony : 1 2 [3]

snowboarder
03-07-2006, 16:39
Dla mnie zdjecie na tego typu zadany temat musi byc czyms
wiecej niz uchwyceniem reporterskim radosnych dzieci.
Musi wywolac u ogladajacych jakas refleksje, zadume.
Radosc kogo? Dlaczego? Kto ma byc radosny? Co sie za tym kryje?
Zwykla fotka matki smiejacej sie do dziecka ma tylko jedna
warstwe. I takie zdjecie z pewnosci moze byc cute (najbardziej
naduzywane slowo w Ameryce), ale zerkniesz i splynie po tobie.
Dla mnie zdjecie ma wartosc, gdy ktos sie przy nim nad czyms
(chocby przez chwile) zastanowi.
Temat "radosc" jest o tyle trudniejszy od "czas", ze radosc jest
spontaniczna i dosc bezposrednio zwiazana z ludzmi.
Mozna oczywiscie pokazac radosnego psa, ale znowu, nie o to
chyba chodzi...
Czas ma wiele atrybutow wywolujacych pewne skojarzenia.
Radosc jest z zalozenia czesto wlasnie jedno-warstwowa.
Ot taka zagwostka ;-)

snowboarder
03-07-2006, 16:41
Zdjęcie uśmiechniętych ludzi może być niezłe ale jest tak samo niebanalne jak tarcza zegara na temat "czas" albo czerwony kwiatek na "czerwony".

dokladnie :-)

kami74
03-07-2006, 20:53
dokladnie :-)
Tak, tylko co z tego? Doskonałe technicznie zdjęcie przedstawiające najbardziej banalny z banałów w konkursie typu battle (nic mu nie umniejszając) prawdopodobnie po tysiąckroć wygra z fotką wymagającą zadumy. Pozdr

Jac
03-07-2006, 22:18
Tak, tylko co z tego? Doskonałe technicznie zdjęcie przedstawiające najbardziej banalny z banałów w konkursie typu battle (nic mu nie umniejszając) prawdopodobnie po tysiąckroć wygra z fotką wymagającą zadumy. Pozdr

kami74 ale o sobie piszesz ? czy o innych? bo widzisz ja wybiore to drugie ;-), i jest tu wiele osob ktore tez tak zrobia - w koncu jestesmy kanonierami :mrgreen:

kami74
03-07-2006, 22:51
Jac piszę co widzę na róznych tego typu konkursach. Wśród ludzi "wyrobionych" w temacie rzeczywiście jest tak jak piszesz, ale większość głosuje, bo ładne bo kolorowe bo coś tam...
Że zacytuje kolege Kubamana

No i zaczęło się. Jak na moje oko jest kilka ciekawych zdjęć (jedno moim zdaniem jest dużej klasy). Chyba jest na razie jedna "grupa śmierci".

No i konkluzja zupełnie innego rodzaju - kurde, miałem nadzieję, że chociaż tutaj ludzie mają jakąś bardziej subtelną wrażliwość, a jak widze po głosowaniach, to prowadzą na ogół banalne pomysły :-? (bez obrazy dla kogokolwiek, serio, po prostu mam teraz doła jak patrzę na te wyniki).

snowboarder
03-07-2006, 23:48

Wydaje sie, ze zarowno etap 2 jak i w sporej czesci
etap 1 udowodnily, ze nie masz racji..

Jac
03-07-2006, 23:51
Wydaje sie, ze zarowno etap 2 jak i w sporej czesci
etap 1 udowodnily, ze nie masz racji..

no wlasnie mialem to pisac ;-), Turniej pokazal ze srednio statystycznie jako CB mamy dobry gust :-)

kami74
04-07-2006, 07:55
Dobra poddaje się. Battle to chlubny wyjątek.

JSK
04-07-2006, 08:00
I dodam od siebie, że się bardzo cieszę z prowadzenia czwórki. To zdjęcie ma w sobie wszystko!
W niedzielę oglądałem czarno-białe artystyczne zdjęcia jakichś popaprańców emocjonalnych. Zmuszały do refleksji. A jakże! Pierwszą była: "kto tym g.... dał aparaty do rąk?". Jeszcze dzisiaj mam dreszcze od zniesmaczenia.

Szczęście, że tutaj wygrywa kierunek dobrej i mądrej fotografii. Dotyczy to nie tylko prowadzącego!

MMM
09-07-2006, 19:47
Gratuluję zwycięzcy. Trochę tylko ten tatuaż do macierzyństwa nie pasuje :)

EDIT

Ekhem... ja w sprawie swojej nagrody. Snowboarder pisał że się zrzeka itd. ale bardzo będzie mi przyjemnie jak zostanie tak jak było i dostanę plecak który bardzo mi się przyda :)

muflon
09-07-2006, 20:37
Komentarz żony zza pleców: "żeby ona się chociaż uśmiechała...". Prawdę mówiąc bydwie fotki mi się średnio widzą. W porównaniu z "ucztą dla oczu i ducha" jaką nam urządzili autorzy w II etapie, to tu jest hmm... no moim zdaniem nie najlepiej.

towersivy
09-07-2006, 20:40
Jak na 2 najlepszych to słabiutko, w jedynce zadnej radosci nie widze, wrecz przeciwnie odczuwam zwatpienie, niepewnosc??.......w 2 tez nie....gdby była choc troche widoczna mimika oddajaca uczucia a tak...blado i słabo nie głosuje na zadna z fotek.

Edit:

Gdyby tematem finałowych zdjec były "uczucia" 1 by sie zdała i do tego sie moim zdaniem odnosi, rozumiem fakt radosci z ciazy i nadchodzacego potomka ale w tym zdjeciu kompletniego nie ma, kompozycja tego zdjecia tez mi srednio podchodzi.

O 2 ciezko mi cokolwiek powiedziec poniewaz zupełnie mi sie nie podoba a radosc odczuwam jak sobie pomysle ze za kilka tygoni bede sie pluskał w Morzu Czarnym :smile: :wink:

Pozdro

MMM
09-07-2006, 21:42
Jak na 2 najlepszych to słabiutko, w jedynce zadnej radosci nie widze
Ja w tym zdjęciu widzę dosyć mocno styl autora, którego ambicją (jak sądzę) jest pokazanie tematu nie wprost. "Czerwony" bez czerwonego, "czas" bez zegarów , "radość" bez uśmiechu.

Zielony
09-07-2006, 21:55
Ja w tym zdjęciu widzę dosyć mocno styl autora, którego ambicją (jak sądzę) jest pokazanie tematu nie wprost. "Czerwony" bez czerwonego, "czas" bez zegarów , "radość" bez uśmiechu.

I otóż TO! Woda kojarzy mi się z eksplozją... RADOŚCI.
Gratulacje!

pyciu
09-07-2006, 22:02
Dodam jeszcze do poprzednich komentarzy, które w większości podzielam - że B/W w #1 oddala ją od tematu.
A #2 - taka sobie, choć jednak bardziej na temat. Technicznie fotka bardzo łatwa, pewnie największa trudność tej fotografii było znalezienia "łosia", który teraz leczy odparzone plecy ;)

pzdr.

Zielony
09-07-2006, 22:06
Technicznie fotka bardzo łatwa, pewnie największa trudność tej fotografii było znalezienia "łosia", który teraz leczy odparzone plecy ;)

Skąd to stwierdzenie? Myślisz, że ta fotka jest 'wyresywyreżyserowana'? ;)

MMM
09-07-2006, 22:09
I otóż TO! Woda kojarzy mi się z eksplozją... RADOŚCI.
To już lepiej było zrobić tryskającą fontannę.

Zielony
09-07-2006, 22:29
To już lepiej było zrobić tryskającą fontannę.

można i tak :lol:

pyciu
09-07-2006, 22:47
Skąd to stwierdzenie? Myślisz, że ta fotka jest 'wyresywyreżyserowana'? ;)

Skąd? Też robię zdjęcia :-)
Z tym "wyreżyserowaniem" to był żart.

Cichy
09-07-2006, 22:57
Panowie, jednym słowem - kicha. Pierwsze foto - ta kobieta wygląda jakby była matką zastępczą, zero radości w tej focie. No a jeśli chodzi o foto z wodą - cóż, jakoś przypomina mi moje sprzed kilkunastu postów :) Potwierdza się reguła, że jest co oglądać w półfinale, a w finale to różnie bywa :)

mattnick
09-07-2006, 23:02
Ciężko zagłósować...może bojkot ?? niech się postarają i zrobią lepsze fotki...!!!!!

snow
09-07-2006, 23:06
Zdjęcia raczej na temat "mój brzuch" :)

Cichy
09-07-2006, 23:07
Zdjęcia raczej na temat "mój brzuch" :)

DOKŁADNIE !!

mattnick
09-07-2006, 23:07
to co ?? bojkot ??

muflon
09-07-2006, 23:14
Ja już zagłosowałem, ale w sumie macie rację :)

Zielony
09-07-2006, 23:15
Kurde, muszę zaraz wygrzebać kto jest w finale bo nawet nie wiem :D

MMM
09-07-2006, 23:20
to co ?? bojkot ??
Zróbmy BATTLE NA CANONY :mrgreen:

Jac
09-07-2006, 23:21
to co ?? bojkot ??
no super najlepiej zacznij bojkotowac CB :mrgreen:

mattnick
09-07-2006, 23:24
a dlaczego ?? uważam (to nie tylko moje zdanie), że poziom finału jet hmm.. żenujący ??

Mogę osobiście zbojkotować finał i głosowanie w ankiecie co już uczyniłem. Może w następnych ankietach dokładać: żadne zdjęcie mi się nie podoba. Dało by to może do myślenia twórcom...

Zielony
09-07-2006, 23:29
Każdy* by zrobił lepsze zdjęcie, tylko... czemu nie zrobił? :lol:

*sorka Vitez - nie chciałem ;)

MMM
09-07-2006, 23:29
a dlaczego ?? uważam (to nie tylko moje zdanie), że poziom finału jet hmm.. żenujący ??
Trochę przesadzasz, to że zdjęcie nie trafiają w twój gust to jeszcze nie żenada.

mattnick
09-07-2006, 23:31
Panowie, jednym słowem - kicha. Pierwsze foto - ta kobieta wygląda jakby była matką zastępczą, zero radości w tej focie. No a jeśli chodzi o foto z wodą - cóż, jakoś przypomina mi moje sprzed kilkunastu postów :) Potwierdza się reguła, że jest co oglądać w półfinale, a w finale to różnie bywa :)
jeden z komentarzy

MMM
09-07-2006, 23:39
Ponieważ nie awansowałem do finału to wystawiam poza konkursem ;)

RADOŚĆ

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img91.imageshack.us/img91/3425/usmiech3nv.jpg)

Cichy
09-07-2006, 23:43
Ponieważ nie awansowałem do finału to wystawiam poza konkursem ;)

RADOŚĆ

Bije na głowę fotki konkursowe :D:D:D:D

muflon
09-07-2006, 23:48
RADOŚĆ

Dla mnie pierwsze miejsce :-D

Quadrifoglio
09-07-2006, 23:54
Sorry, że tu ale nie mogę się powstrzymać (nie ma sprawy przeniesione - Jac) - proponuję dogrywkę albo rzuty karne co by się zawodnicy postarali na finał ;)

jacam
10-07-2006, 16:05
Komentarz żony zza pleców: "żeby ona się chociaż uśmiechała...". Prawdę mówiąc bydwie fotki mi się średnio widzą. W porównaniu z "ucztą dla oczu i ducha" jaką nam urządzili autorzy w II etapie, to tu jest hmm... no moim zdaniem nie najlepiej.

Czy wszystko musi być podane prosto z mostu, jeśli nie będzie na zdjęciu uśmiechniętego dziecka pluskającego się w wodzie to już jest bee. Tutaj radość jest właśnie w brzuchu i dopiero się pojawi. Wszyscy którzy posiadają dzieci dobrze wiedzą o czym pisze, dla innych pewno to jest abstrakcja.

Cichy
10-07-2006, 16:38
IMHO motyw z ciążą mógłby być radosny, ale ten akurat nie jest..

aptur
10-07-2006, 16:42
Czy wszystko musi być podane prosto z mostu, jeśli nie będzie na zdjęciu uśmiechniętego dziecka pluskającego się w wodzie to już jest bee. Tutaj radość jest właśnie w brzuchu i dopiero się pojawi. Wszyscy którzy posiadają dzieci dobrze wiedzą o czym pisze, dla innych pewno to jest abstrakcja.

Różne są rodzaje radości. Czasami jest ona przepełniona lękiem i wielką niewiadomą. Taka też potrafi być radość i właśnie o tym mówi to zdjęcie.

lemina
10-07-2006, 16:43
Jacam: nie wszystko musi być podane prosto z mostu. Dzicko w brzuchu to nie tylko radości, ale równiez smutki. Niestety Pani na zdjęciu myśli raczej o smutku, bo gdyby myślała o radości, to by się chociaż troszkę uśmiechnęła. A tak? Niestety wygląda jak ktoś, kto za przeproszeniem zastanawia się nad rozstępami ;) Nie odbieram tej rotki jako radosną ani jako kobieta, ani jako kobieta w ciąży (a podobno kobiety mają większą wrażliwość emocjonajlną :roll:) . Oczywiście to kwestia personalna, ale dla mnie ta fotografia naprawdę nie obrazuje tematu.

djtermoz
10-07-2006, 16:51
Rzeczywiscie niezbyt przekonywujace te fotki. Pani z brzuszkiem mnie nie przekonuje ze wzgledu na wyraz twarzy. Pan w wodzie mnie nie przekonuje ze wzgledu na brak wyrazu twarzy (choc przekonuje mnie bardziej od tej pani).
Mysle ze autorzy na sile troche probowali czegos mniej oklepanego no i wyszlo przecietnie. A moglo by byc lepiej...

towersivy
10-07-2006, 17:22

Nadal zupełnie mnie to nie przekonuje :smile:

Zdjecia sa poprostu słabe i nic tego nie zmieni :smile:

kami74
10-07-2006, 17:52
Nie odbieram tej rotki jako radosną ani jako kobieta, ani jako kobieta w ciąży ....
Lemina, muflon - GRATULACJE !!! Kiedy narodziny małego/małej ?
Sorry za OT

lemina
10-07-2006, 18:10
Lemina, muflon - GRATULACJE !!! Kiedy narodziny małego/małej ?
Sorry za OT
Przyjdzie czas - będą informacje :mrgreen: A zdjęcie nadal mnie nie przekonuje...

Rpoto
10-07-2006, 18:12
Ta pani wyszła mi bliżej tematu, ale tak j/n.
Tak mi się kadrowało na monitorze.

Jak zdjęcia z serii czas kojarzyły się z czasem(obejrzałem nie znając tematu i CZAS sam się nasunął)...i sprawdziło się.
Tak te nie powodują radości u mnie oglądającego.

Raczej taki mam odbiór.
1. Zaduma
2. Szał
Chyba, że dorysować buźkę i oczka(na obu brzuchach).
Na 1. w miejscu plam na lustrze.
W obu przypadkach pępki to nosy.

Dogrywka, ... takie zdjęcia umieszczać w piśmie CB.:-(

nastier
10-07-2006, 18:50
Przyjdzie czas - będą informacje :mrgreen:

skoncza sie samoloty, zaczna sie portrety ;) gratulacje :D

lemina
10-07-2006, 19:03
skoncza sie samoloty, zaczna sie portrety ;) gratulacje :D
Jedno nie wyklucza drugiego, ale koniec OT, podyskutujmy o zdjęciach finałowych :D

Tomasz Golinski
10-07-2006, 19:04
Wszystkich niezadowolonych zachęcam do wyzywania się nawzajem na battle w tym temacie :twisted:

Mi osobiście zdecydowanie bardziej podeszło zdjęcie 2.

Jac
10-07-2006, 23:38
EDIT

Ekhem... ja w sprawie swojej nagrody. Snowboarder pisał że się zrzeka itd. ale bardzo będzie mi przyjemnie jak zostanie tak jak było i dostanę plecak który bardzo mi się przyda :)

Z nagrodami poczekajmy do zakonczenia kokursu, na oficjalne wyniki ;-) i stosowne oswiadczenie jednosoobowej komisji turniejowej :mrgreen:

hazan
11-07-2006, 01:06
Hmmm.... - zdjęcia finałowe są ..... dziwne...

Czy finaliści nie chcą na pewno wymienić fotek (sorry nie zabijcie mnie za to pytanie ale musiałem.....)

muflon
11-07-2006, 09:13
Dogrywka,
Nawet o tym nie myslcie :evil: Zasady zostaly ustalone i obowiazuja zarowno uczestnikow jak i organizatorow :) Po moim trupie :mrgreen:

PS. jak tu ma byc dogrywka, to ja wnioskuje o powtorke finalu MS, bo wynik rownie bez sensu :mrgreen:. Moze byc bez Zidane'a ;-)

aptur
11-07-2006, 09:17
Nawet o tym nie myslcie :evil: Zasady zostaly ustalone i obowiazuja zarowno uczestnikow jak i organizatorow :) Po moim trupie :mrgreen:

PS. jak tu ma byc dogrywka, to ja wnioskuje o powtorke finalu MS, bo wynik rownie bez sensu :mrgreen:. Moze byc bez Zidane'a ;-)

i tak trzymać :)

Wazee
11-07-2006, 09:22
Rzeczywiście, zwycięskie zdjęcia z drugiego etapu były lepsze.
Tutaj bardziej trafiło do mnie zdjęcie nr 2, bo treść pierwszego staje się ostatnio dosyć oklepana.
pozdrawiam finalistów

pyciu
11-07-2006, 11:15
(...) bo treść pierwszego staje się ostatnio dosyć oklepana.
pozdrawiam finalistów

Oklepana mówisz? Czyżby coś drgnęło w kwestii ujemnych wskaźników przyrostowych ? To się RG-eneration (R like Roman) za becikowe wzięło czy jak ? ;-)
Nic tylko się cieszyć.

MSPANC

Kubaman
11-07-2006, 19:20
powiem szczerze, że battle cage powoduje u mnie coraz większe rozczarowanie :-?

Jedyne co przychodzi mi do głowy, to że snowboarder postanowił sobie zakpić z całej idei i pokazać, że nawet publikując gniota można wygrać, bo po pierwsze takie są gusta szerokiej publiki, a po drugie mechanizm głosowania generuje kuriozalne sytuacje. Takie świadome podejście zupełnie dobrze pasuje mi do snowboardera.

(proszę o łagodne traktowanie jeśli jednak nie mam racji i uważasz, że to dobra fotka, po prostu wyrażam opinię).

Cichy
11-07-2006, 19:40
Snowboarder to się chyba obraził, żadnego głosu w tym wątku :)

snowboarder
11-07-2006, 20:01
Jedyne co przychodzi mi do głowy, to że snowboarder postanowił sobie zakpić z całej idei i pokazać, że nawet publikując gniota można wygrać, bo po pierwsze takie są gusta szerokiej publiki, a po drugie mechanizm głosowania generuje kuriozalne sytuacje. Takie świadome podejście zupełnie dobrze pasuje mi do snowboardera.

(proszę o łagodne traktowanie jeśli jednak nie mam racji i uważasz, że to dobra fotka, po prostu wyrażam opinię).

No coz mialem nie zabierac tu glosu, bo to w sumie glupio
i zdecydowanie za wczesnie (glosowanie jeszcze otwarte),
ale Kuba przegial troche, wiec sie wylamie... (nie obrazam sie Cichy ;-) )

W zadnym wypadku z niczego sobie nie kpie.

Po pierwsze skad wiesz, ktore zdjecie jest czyje???

Po drugie nie bardzo rozumiem o co chodzi z mechanizmem glosowania?

Po trzecie temat wbrew pozorom jest trudny. Wymaga moim zdaniem
jak to juz wspomnialem ciekawego momentu, radosnej chwili,
zlozenia sie wielu rzeczy naraz. Trudno o cos takiego, gdy
ma sie tydzien czasu na zdjecie, czyli tak naprawde w moim
przypadku jeden weekend.

Temat "czas" np. dal sie dosc latwo "wyrezyserowac" korzystajac
z latwo rozpoznawalnych atrybutow, jak np klepsydra ;-)
Tak, zdjecie z klepsydra pokolen jest moje...

Probowalem wielu rzeczy na "radosc" i nic nie wydawalo mi sie
lepsze od tego, co pokazalem.

Smiem rowniez zauwazyc, ze wiekszosc zjezdzajacych tu z blotem
nasze fotki brala udzial w turnieju.
Jesli spojrzec na etap I i II, to nie widac az tylu genialnych
zdjec... Czyzby latwiej krytykowac niz ... ?

Wyzywam wszystkich niezadowolonych, by w przeciagu tygodnia
wyprodukowali lepsze zdjecie na temat "radosc" i pokazali je
w tym watku. Nie mam watpliwosci, ze mozna zrobic lepsze
zdjecia. Pokazcie je!

No koniec, jako ze wyjezdzam.
Dzieki wszystkim za turniej, niezaleznie od wyniku jest to fun.

Postanowilem przeznaczyc nagrode (ktora by to nie byla)
na serwer. Wiem, ze mowilem wczesniej inaczej, ale
ze sytuacja sie zmienila, mysle ze tak jest fair.

Poprosilem Jacka o zajecie sie tym.
Czesc.

Wazee
11-07-2006, 22:47
Oklepana mówisz? Czyżby coś drgnęło w kwestii ujemnych wskaźników przyrostowych ? To się RG-eneration (R like Roman) za becikowe wzięło czy jak ? ;-)
Nic tylko się cieszyć.

mnie nie chodzi o becikowe:wink:
chodziło mi o to, że ostatnio na różnych galeriach w necie pojawiło się dość sporo tym podobnych zdjęć i dlatego sądzę, że jest to już troszkę oklepane (chociaż z drugiej strony co nie jest oklepane w fotografii???):confused:

JSK
12-07-2006, 07:44
Mecz finałowy wcale nie musi być najpiękniejszy, a i tak wyłania zwycięzcę. To taki urok wieloetapowych rozgrywek! Wszystkie uwagi dotyczące poziomu finału są głupie. I tyle!

Kubaman
12-07-2006, 11:22
Kuba przegial troche, wiec sie wylamie... uhuhu, a jednak się zdenerwowałeś ;) a pisałem prośbę o łagodne traktowanie.

W zadnym wypadku z niczego sobie nie kpie.
nie miałem na myśli złej intencji. Dla mnie bardzo dużo głosowań to pomyłka (drugi etap był wyjątkowo dobry jeśli chodzi o głosowanie, ale poziom zdjęć był nierówny). Czytając twoje wypowiedzi sprzed finału odniosłem wrażenie, że masz wątpliwości co formy i wyników jej działania, więc miałem przypuszczenie. Inaczej trudno mi to wytumaczyć, serio :???:

Po pierwsze skad wiesz, ktore zdjecie jest czyje???

Widać jak byk. Ale nawet jeśli się mylę (co mi się przytrafia często) to obydwa zdjęcia są kiepskie.

Po drugie nie bardzo rozumiem o co chodzi z mechanizmem glosowania?
to , że mając do dyspozycji wybór pomiędzy zdjęciami w takiej formie dokunujemy wyborów, które nie są uzasadnione ani jakością materiału, ani naszymi preferencjami i gustem. Taki mechanizm promuje zdjęcia, które często nie są warte uwagi i nie powinny nigdy być wystawiane. Nie jest to jakaś szczególna przypadłośc naszej zabawy, ale zjawisko ogólne oceniania przez porównanie.

Po trzecie temat wbrew pozorom jest trudny. Jak najbardziej! Wymaga pomysłu, jak zawsze kiedy robimy zdjęcia na temat. Ja bym nie potrafił zrobić zdjecia na taki temat, pewnie moje zawiłe podejście znów skierowałoby mnie w ślepy zaułek i obojętnośc widowni. Nie zmienia to faktu, że fotki finałowe sa kiepskie, nie na temat i przekombinowane na siłę.

Krytykować jest łatwo, zwłaszcza rzucać obelgi, propwkować, dokuczać. Ale ja tak nie robię, moje zdanie popierm wywodem, uzasadniam, otwieram dyskusję itd. Czasami mam wrażenie, że dobrze, odważnie i świadomie skrytykować jest dużo trudniej, niż zrobić dobre, a już na pewno popularne zdjęcie.

MMM
15-07-2006, 07:53
Konkurs zbliża się do końca, widać już kto wygrał w finale. Szkoda że tak beznadziejne zdjęcie, gniot bez pomysłu i wykonania.
Autor jedynki trochę przekombinował, za bardzo chciał zrobić "radość" bez radości, w tym upatruję przyczynę porażki. Może wystarczyło dodać chociaż cień uśmiechu na twarzy modelki, a efekt byłby znacznie lepszy?

Kiedy II Wielki Turniej CB?

storm
15-07-2006, 10:00
Bez sensu takie wypowiedzi... czyzby zal z powodu 3 miejsca?
Mi tez nie przypadly do gustu zdjecia finalowe ale to final,
czesto tak bywa ze finaly sa slabsze niz poczatki.

Szkoda ze w sondzie nie mozna dac wiecej niz jednego glosu,
tzn. w pierwszych etapach gdyby kazdy mial po 3 glosy, lub pierwszy glos 3 punkty, 2gi 2 punkty a 3ci tylko jeden to moze inaczej by wygladal final.

Cichy
15-07-2006, 12:56
Bez sensu takie wypowiedzi... czyzby zal z powodu 3 miejsca?
Mi tez nie przypadly do gustu zdjecia finalowe ale to final,
czesto tak bywa ze finaly sa slabsze niz poczatki.

Szkoda ze w sondzie nie mozna dac wiecej niz jednego glosu,
tzn. w pierwszych etapach gdyby kazdy mial po 3 glosy, lub pierwszy glos 3 punkty, 2gi 2 punkty a 3ci tylko jeden to moze inaczej by wygladal final.

Dokładnie, dajmy na to pierwsze mecze Niemiec czy Czech, albo 1/8 Argentyna - Meksyk :) Półfinały i finał jakie były każdy widział :)

A tak nawiasem mówiąc - wstyd na zewnątrz pokazywać zdjęcie, które wygrało na polskim forum Canona :)

maurycyj
15-07-2006, 14:29
W moim odczuciu 1-wsze zdjęcię przynajmniej można w jakiś sposób podpiąć pod tytuł "radość". Tłusty brzuch otoczony (ślicznymi) rozbryzgami wody jest po prostu zdjęciem nie na temat - gdzie tu radość???

Pozdrowienia
maurycyj

Cichy
15-07-2006, 14:42
W moim odczuciu 1-wsze zdjęcię przynajmniej można w jakiś sposób podpiąć pod tytuł "radość". Tłusty brzuch otoczony (ślicznymi) rozbryzgami wody jest po prostu zdjęciem nie na temat - gdzie tu radość???

Pozdrowienia
maurycyj

No facet cieszy się, że choć przez chwilę jest lżejszy od otoczenia ;)

MMM
15-07-2006, 17:32
A tak nawiasem mówiąc - wstyd na zewnątrz pokazywać zdjęcie, które wygrało na polskim forum Canona :)
Usunie się link, a wina pójdzie na Imageshack ;)

JSK
16-07-2006, 08:50
MMM - było wygrać! A nie marudzić!

pyciu
17-07-2006, 10:44
No i co - niby wszystko wiadomo, ale kto wygrał? I kiedy uroczyste wręczenie nagród uwieńczone fotoreportażem ? ;)

pzdr.

JSK
19-07-2006, 08:47
No właśnie! Będzie jakiś oficjalny komunikat? Nagrody czekają!

KuchateK
19-07-2006, 15:59
No właśnie! Będzie jakiś oficjalny komunikat? Nagrody czekają!
A to co?
http://canon-board.info/showpost.php?p=193935&postcount=2

Jac
19-07-2006, 16:10
A to co?
http://canon-board.info/showpost.php?p=193935&postcount=2

sprawdz godziny obu wiadomosci :evil: - JSK mial racje piszac swojego posta, mieliscie wkleic jakies info w piatek a tego nikt nie zrobil :-(...

KuchateK
19-07-2006, 16:15
Ups... Moj blad. Wlasnie nadrabiam zaleglosci :roll:

Zielony
19-07-2006, 16:29
Obciąć etaty wszystkim moderatorom... oprócz JAC'a! :D :lol: ;)

GRATULACJE SNOWBOARDER!!!
WIEDZIAŁEM, że jak bierzesz udział to już praktycznie pozamiatane :wink:
Pozdro!

JSK
26-07-2006, 08:46
Przypomnę wszystkim, że pierwszą nagrodę, jej zdobywca Snowboarder, przekazał na rzecz nowego serwera dla forum. Po uzgodnieniach z Hazanem, który w tym momencie stał się dysponentem fantu, doszliśmy do wniosku, że dobrym pomysłem będzie przekazać tę nagrodę do II-giej edycji Konkursu. Jak wiem od Jaca, takowa będzie ogłoszona wczesną jesienią.
Zatem ogłaszam w imieniu Admina Forum i swoim, że do drugiej edycji konkursu foto jest już nagroda.
Przypominam, że chodzi tu o obiektyw Tokina ATX28-70/2.8.

MMM
28-07-2006, 08:21
Właśnie odebrałem nagrodę za III miejsce - mały plecak Tamron z niespodzianką. Cichemu, sponsorowi nagrody bardzo dziękuję.

alx_80
28-07-2006, 08:22
zdradzisz co to byla za niespodzianka ?? :)

MMM
28-07-2006, 08:36
zdradzisz co to byla za niespodzianka ?? :)
hehe, spodziewałem się tego pytania :mrgreen:

alx_80
28-07-2006, 09:13
ja juz nie moglem sie doczekac kiedy je zadam hehe :) a tak serio to jak to jest jakas tajemnica to jakos przezyje :) chociaz ciekawosc jest bardzo silna.. :) :) :)

MMM
28-07-2006, 20:10
ja juz nie moglem sie doczekac kiedy je zadam hehe :) a tak serio to jak to jest jakas tajemnica to jakos przezyje :) chociaz ciekawosc jest bardzo silna.. :) :) :)
No dobra, ale pewnie cię rozczaruję. Tamrona w środku nie było :cry: ;)

snowboarder
31-07-2006, 05:13
Wow, az tyle gratulacji, super, dzieki!

Komentarze zlosliwe omine, szkoda slow...

Co do nagrody, to wyraznie napisalem, ze jest na serwer.
Zamiast slow podzieki, koledzy zdecydowali za mnie, ze
bedzie na druga edycje - cos tu nie tak...

Sorry, ale na to sie nigdy nie zgodzilem.
Miala byc przeznaczona na ogolny cel - serwer i kropka.
Jesli nie, to ja biore. Nie wiem jak, ale cos wymysle.

JSK
31-07-2006, 08:49
Twoja wola jest tu na pierwszym miejscu.
Proszę o adres wysyłkowy, może być do Polskiego Pełnomocnika, ale wysyłka do SoCal mnie nie przeraża.
Czekam na adres!

Na drugą edycje ufunduję coś innego, równie atrakcyjnego!

McKane
31-07-2006, 10:47
Ale dziwnie sie rozwinal ten konkurs.

Snowborder gratulacje za wygrana i za pomysl z obiektywem na serwer. Co to za dziwny pomysl zeby przesunac go na natepny konkurs skoro zwyciezca postanowil inaczej to nierozumiem.

Pozostalym tez gratuluje fotek bo pomimo narzekan poziom konkursu byl naprawde wysoki. Dziwi mnie tylko postawa MMM i jacama ktorzy zamiast publicznie obswietowac wygrana zachowuja sie conajmniej dziwnie (chociaz mozliwe ze co do jacama sie myle i jego brak postow wynika z wyjazdu na wakacje).

MMM jak myslisz ze nie mowienie co bylo w srodku plecaka to dawkowanie emocji to grubo sie mylisz ... 99% juz to nie interesuje pomimo faktu ze pomysl Cichego z niespodzianka (cokolwiek by to nie bylo) byl fajny i swoja dziecinada go zabiles.

Pozdrawiam

Cichy
31-07-2006, 11:11
Mc Kane - jeśli chodzi o główną nagrodę to popieram. Wystawić ją na allegro i kasę przeznaczyć na serwer.

Jeśli chodzi o 3 nagrodę, to co się czepiasz, jesli zwycięzca nie chce ujawniać, co nią było, to jego sprawa. mam nadzieję, ze nagroda była praktyczna i się przyda :)

McKane
31-07-2006, 11:23
Jeśli chodzi o 3 nagrodę, to co się czepiasz, jesli zwycięzca nie chce ujawniać, co nią było, to jego sprawa. mam nadzieję, ze nagroda była praktyczna i się przyda :)

Jesli nie chce to jego sprawa nie przecze ale w takim wypadku po co te 2 czy 3 posty na ten temat ?

Twoj pomysl patrzac od strony osoby ktora nie wiedziala nic o zawartosci plecaka byl o tyle fajny ze podnosil cisnienie w konkursie zwiazane z III nagroda. Zawsze to 1 nagroda jest najbardziej porzadana a w tym wypadku jeszcze 3 budzila emocje. Ale dobry pomysl trzeba fajnie wykonczyc a w tym przypadku MMM dal plame. Byc moze to sa tylko moje wnioski ale mowiac szczerze nie sadze.

Nie ma zreszta co sie emocjonowac niepotrzebnie ;) Juz po konkursie a jako ze to byla beta napewno nasunie sie pomyslodawcy kilka upgradow na przyszlosc.

Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje zwyciezcom oraz darczyncom

JSK
31-07-2006, 12:30
Co to za dziwny pomysl zeby przesunac go na natepny konkurs skoro zwyciezca postanowil inaczej to nierozumiem.

Ale z innej strony patrząc sprawa wygląda mniej dziwnie.
Fundator, czyli ja, fundując nagrodę wyzbywam się do niej wszelkich praw. Zdobywca nagrody ma dwa wyjścia: albo ją odbiera, albo przeznacza na jaiś cel. Jeśli wybierze cel, to też zrzeka się praw do nagrody. Zatem prawa w tym przypadku przechodzą na Hazana, jako admnia. I w najprostrzym przypadku powinienem przesłać obektyw w jego ręce. Jednak po wymianie korespondencji zrodził się właśnie taki pomysł.

Nie widzę tu nic dziwnego i niezrozumiałego. Spieniężenie Tokiny to dość trudna sprawa. Można to zrobić ze znaczną stratą na wartości bo ludzie jakoś nie pałają miłością do tych szkieł. Cóż nieznajomość! Więc co? Szkło które jest lepsze od słynnego Tamrona sprzedać zo 400zł, to tak jakby w błoto wyrzucieć przynajmniej następne 4 stówki. Szkoda! Więc może w II edycji, w kategorii "fotografujący KITem" ktoś to dostanie i przez kilka lat będzie się cieszył i robił świetne zdjęcia. Myślę, że to znacznie lepszy pomysł niż spieniężanie. Przynajmniej mający jakiś głębszy sens.
Tyle w temacie!

A post #581 nadal aktualny

MMM
31-07-2006, 13:25
Jesli nie chce to jego sprawa nie przecze ale w takim wypadku po co te 2 czy 3 posty na ten temat ?
Komentując właśnie sam nabiłeś tyle. Reszty nie będę komentował bo szkoda nabijać dalej.

McKane
31-07-2006, 15:27
Komentując właśnie sam nabiłeś tyle. Reszty nie będę komentował bo szkoda nabijać dalej.

No pewnie ze nie bedziesz komentowal bo i tak wyjsc obronna reka nie masz szans. Zamiast zrobic jakas fajna fotograficzna prezentację nagrody (chociazby dla uciechy darczyncy) skupiles sie na droczeniu z forumowiczami.

[Reszta tekstu poszla do kosza ;)]

Bez urazy

Nabijajacy sobie posty McKane

Zielony
31-07-2006, 16:22
Niespodzianką pewnie była grucha nr.11 więc... po co się chwalić :lol: ;)

MMM
31-07-2006, 17:56
No pewnie ze nie bedziesz komentowal bo i tak wyjsc obronna reka nie masz szans.
Mam wrażenie że starasz się zrobić ze mnie niewdzięcznika, pomijając zupełnie fakt że wyraźnie podziękowałem pare postów wyżej za nagrodę i jak już pisałem wcześniej bardzo z plecaka jestem zadowolony bo akurat jest mi taki potrzebny, część mojego sprzętu już zdążyła w nim zagościć. No ale skoro się tłumaczę to chyba ci się udało. To było nie fair z twojej strony.

źródło (http://img428.imageshack.us/img428/5062/plecakfx8.jpg)

Niespodzianką jest zestaw do czyszczenia optyki. Na pewno z niego skorzystam. Grucha nr 11?? ;)

źródło (http://img317.imageshack.us/img317/7646/zestawtw7.jpg)

McKane
31-07-2006, 22:08
Mam wrażenie że starasz się zrobić ze mnie niewdzięcznika

Zupelnie nie o to mi chodzilo. Zwroc uwage jak przebiegal konkurs. Wielkie zainteresowanie, fajna organizacja I tura, II tura swietne zdjecia, final kwestia gustu - generalnie fajna zabawa i o to chodzilo. Po zakonczeniu natomiast jakos to wszystko oklaplo, pojawily sie dziwne pomysly dotyczace nagrod, Twoja pseudo tajemniczosc takze nie poprawila sytuacji.

Chodzilo mi nie o to zeby zrobic z Ciebie niewdziecznika ale zeby zwrocic uwage na pewien nieladny element calej zabawy. Pomysl sobie czy po takiej koncowce ktos zdecyduje sie w nastepnym konkursie dac tak chojne nagrody ?

Jesli rzeczywiscie uwazasz ze to co napisalem bylo nie fair i ponizej pasa to przepraszam Nie taki byl moj zamiar (o czym swiadczy takze wyciety spory kawalek tekstu)

Pozdrawiam i gratuluje wygranej

MMM
31-07-2006, 23:10
Chodzilo mi nie o to zeby zrobic z Ciebie niewdziecznika ale zeby zwrocic uwage na pewien nieladny element calej zabawy. Pomysl sobie czy po takiej koncowce ktos zdecyduje sie w nastepnym konkursie dac tak chojne nagrody ?
Wygląda na to że rzeczywiście się nie zrozumieliśmy. Nieładny aspekt? hmmm. Chodzi ci o to że nazwałem zwycięskie zdjęcie gniotem? Nie będę się bronił że to nie tylko moje zdanie, po prostu tak uważam. Zdjęcie Snowboardera z II tury uważam za znakomite i chyba osobiście napisałem najwięcej hymnów pochwalnych na jego temat w czasie głosowania.
A że finał niezadowolił wielu? Przecież to nie podważa sensu całej zabawy, a już nie sądzę aby _moje_ zdanie wpłynęło na chętnych do fundowania nagród. Ci którzy będą sponsorować następną edycję mają własny gust. Mamy się nawzajem poklepywać po plecach, albo nic nie pisać nawet jeśli zdjęcie się nie podoba?
Swoje zdjęcia też uważam za mocno przeciętne, sposób rozgrywania battla i konieczność wyboru spośród tego co jest wymusza czasem sytuacje w których nie ma czego wybierać bo nic nam się nie podoba, lub po prostu nie bierzemy udziału w głosowaniu. Wiadomo jakie są ograniczenia silnika forum i na razie musi być tak jak jest.
BTW od pewnego czasu staram się zwrócić uwagę na konieczność wprowadzenia pewnych regulacji dotyczących komentowania zdjęć podczas battla.

Arek Piekarz
31-08-2006, 23:56
Gdzie mogę znaleźć zdjęcia z finału?

Jac
01-09-2006, 00:01
Gdzie mogę znaleźć zdjęcia z finału?

zdjecia sa tutaj
http://canon-board.info/showthread.php?t=12488

Arek Piekarz
01-09-2006, 01:17
Nie, tutaj są jakieś krajobrazy. W finale powinny być zdjęcia przedstawiające radość ;-)

Jac
01-09-2006, 08:21
Dojdz do finalu II edycji ktora niedlugo wystartuje i pokaz nam co powinno byc w finale, zaden problem :mrgreen: i jak sie wygrywa takie "konkursy"

edit:
Upsss ... link poprawiony ;)

MMM
01-09-2006, 21:03
II edycji ktora niedlugo wystartuje
Kiedy?

Jac
01-09-2006, 21:11
niedlugo :-), tak jak pisalem - musze miec troche czasu zeby poprawic regulamin tak zeby bylo fajniej ;-) - zreszta juz jest watek o II etapie (podklejony) - zapraszam do dyskusji ;-)