Zobacz pełną wersję : BATTLE Cage - I Wielki turniej CB
Nie wyświetla się 8 w 2 grupie. Też tak macie?
Nie wyświetla się 8 w 2 grupie. Też tak macie?
nie u mnie jest ok, przeladowalem i dalej sa wiec napewno na shacku jest sprobuj ctrl+F5
snowboarder
11-06-2006, 23:44
Bardzo wysoki poziom! Gratulacje dla wszystkich....
nie u mnie jest ok, przeladowalem i dalej sa wiec napewno na shacku jest sprobuj ctrl+F5
Nie do końca :(
Podglądam źródło kopiuję link do chacka i dostaję komunikat - Nie można wyświetlić strony. Zarówno na IE, jak i na Mozilli.
snowboarder
12-06-2006, 00:03
No i zaczęło się. Jak na moje oko jest kilka ciekawych zdjęć (jedno moim zdaniem jest dużej klasy). Chyba jest na razie jedna "grupa śmierci".
Ktora wedlug ciebie? Moim zdaniem chyba pierwsze dwie grupy
wybijaja sie ponad reszte, choc sa fajne zdjecia w pozostalych tez...
w watku z ogloszeniami (http://canon-board.info/showthread.php?p=175571#post175571)podalem liste startujacychm, zeby bylo wiadomo kto sie bije ;-) niestety nie wiadmo z kim.. i niech tak pozostanie az do wielkiego finalu...
Wszystkim startujacym juz teraz bardzo dziekuje za udzial no i powodzenia!!!
wyniki w piatek oraz w piatek kolejny temat wiec juz sie mozecie szykowac ;-)
ale wiocha z mojej strony. Biłem się o późniejszy termin... a nie dałem rady przysłać foty. :(
MOja culpa, moja culpa!
Aby maksymalnie uśrednić poziom wszystkich grup i nie dochodziło do sytuacji w której z jednej grupy wychodzą dwa gnioty bo nie ma konkurencji a z innej grupy nie wychodzi bardzo dobre zdjęcie bo konkurencja jest duża to proponuję małą poprawkę przy podziale na grupy:
Wszystkie zdjęcia które zostaną zgłoszone należy poddać wstępnej ocenie przez moderatorów (na podstawie ich własnego gustu/widzimisię). Następnie wyznaczamy ilość grup, dla przykładu powiedzmy że niech ich będzie 5. Teraz najlepsze zdjęcie wrzucamy do grupy 1, kolejne niżej ocenione do 2, następne do 3 itd. Kiedy kolejne wrzucimy do ostatniej grupy 5 to następne już idzie do grupy 1 itd. Dzięki temu przydział będzie statystycznie sprawiedliwy. Jak ktoś lubi piłkarskie porównania to w podobny sposób ustawia się drużyny w grupach na MŚ według rankingu FIFA :)
No i czy nie lepiej było dokonać wstępnej oceny zdjęć i rozmieścić w grupach tak jak mówiłem?
W następnym etapie będzie tylko jedna grupa więc problemu już nie ma, ale może w następnej edycji.
No i czy nie lepiej było dokonać wstępnej oceny zdjęć i rozmieścić w grupach tak jak mówiłem?
W następnym etapie będzie tylko jedna grupa więc problemu już nie ma, ale może w następnej edycji.
no wlasnie o to chodzi ze nie ;-)... "jest ryzyko, jest zabawa"... inaczej to wogole moglo by nie byc eliminacja skoro ktos ma decydowac (poprzez ustawianie zdjec w grupach) ktore zdjecia przejda a ktore nie poprzez odpowiednie dobranie konkurentow...
no wlasnie o to chodzi ze nie ;-)... "jest ryzyko, jest zabawa"... inaczej to wogole moglo by nie byc eliminacja skoro ktos ma decydowac (poprzez ustawianie zdjec w grupach) ktore zdjecia przejda a ktore nie poprzez odpowiednie dobranie konkurentow...
Wstępna ocena przecież niczego nie przesądza i gust pozostałych użytkowników forum wcale nie musi być taki sam.
Może warto pomyśleć nad jakimś prawdziwym serwerem na zdjęcia bo opieranie się na darmowym imageshack jak widać jest zawodne, w kilku grupach na początku nie wyświetlały się zdjęcia.
Wstępna ocena przecież niczego nie przesądza i gust pozostałych użytkowników forum wcale nie musi być taki sam.
ale czysto teoretycznie majac jakies dobre zdjcie technicznie (nie super - poprostu dobre) mozna do niego dobrac zle tak zebuy ono przeszlo.. zreszta IMHO jest dobrze tak jak jest
a co do imageshack i serwera to jestem za ;-) najlepiej od razu caly engine turniejowy ;-)
ale czysto teoretycznie majac jakies dobre zdjcie technicznie (nie super - poprostu dobre) mozna do niego dobrac zle tak zebuy ono przeszlo.. zreszta IMHO jest dobrze tak jak jest
Ale ja nie mówię o dobieraniu zdjęc pod kątem techniki a poprostu według tego czy się podoba czy nie w skali 1-10.
a co do imageshack i serwera to jestem za ;-) najlepiej od razu caly engine turniejowy ;-)
Mówię serio. Wyobraź sobie że teraz np. przez dwa dni zdjęcia wogóle nie będą się otwierać albo co gorsza nie będzie otwierać się tylko kilka. I co wtedy? Zawiesić głosowanie? Powtórzyć?
Jeśli ktoś z forum ma taką możliwość żeby na miesiąc udostępnić kawałek miejsca na swoim serwerze to niech się ujawni. Po zakończeniu zawsze można zdjęcia przenieść na imageshack i pozamieniać linki w sondach.
Mówię serio. Wyobraź sobie że teraz np. przez dwa dni zdjęcia wogóle nie będą się otwierać albo co gorsza nie będzie otwierać się tylko kilka. I co wtedy? Zawiesić głosowanie? Powtórzyć?
ja sobie to wyobrazilem juz wczesniej mam kopie na dysku prawie wszystkich zdjec z opisem czyje i z ktorej grupy ;-), jak na chwile zniknie to podmienie linka na noweg.. tak nie jest to wygodne...
http://www.obiektywni.pl/galeria/fotografia-32916.php - gr.3.5 deja vu?
7. UWAGA jakiekolwiek ujawnienie lub przyznanie się do swojego zdjęcia, dyskwalifikuje zawodnika i kończy jego udział w turnieju. O dyskwalifikacji rozstrzygać będzie grupa moderatorów (co najmniej 3-ech). Decyzja przez nich podjęta będzie nieodwołalna.
Skasuj tego linka, czlowieku, bo komus problemow narobisz.
przykro mi, regulamin jest jasny w tej kwestii, wiec chyba powinno sie go przestrzegac?
najwyrazniej autor stwiedzil ze nie wyjdzie z grupy i postanowil opublikowac zdjecie
ehhh nie ladnie, nie ladnie... ciut inne kadrowanie ale to jest TO zdjecie... tak wiec - nie pozostaje nic innego jak usunac zdjecie :-( i podac powod
ehhh nie ladnie, nie ladnie... ciut inne kadrowanie ale to jest TO zdjecie... tak wiec - nie pozostaje nic innego jak usunac zdjecie :-( i podac powod
hm. nikt nie pomyslal o jednej rzeczy...
w tej galeri sa cale dwa zdiecia!
co trudniejszego niz zalozyc sobie konto na jakims plfoto czy innym digarcie, wysalc jakies nie pokazywane wczesniej zdiecie, dolozyc fotke z konkursu, zglosic tutaj- i juz?
no nie zupelnie trzeba znac jeszcze autora fotki... ja znam i wiem czyja fotaka jest czyja... wiec w tym wypadku nie ma mowy o pomylce
BA, nawet znam to konkretne kadrowanie bo zdjecie bylo wysylane do mnie dwa razy (dwie wersje)
no nie zupelnie trzeba znac jeszcze autora fotki... ja znam i wiem czyja fotaka jest czyja... wiec w tym wypadku nie ma mowy o pomylce
BA, nawet znam to konkretne kadrowanie bo zdjecie bylo wysylane do mnie dwa razy (dwie wersje)
no, to ok. ale co zrobisz jesli nie bedziesz znal autora, a po prostu znajdzie sie fotka z konkursu na jakims forum?
No i konkluzja zupełnie innego rodzaju - kurde, miałem nadzieję, że chociaż tutaj ludzie mają jakąś bardziej subtelną wrażliwość, a jak widze po głosowaniach, to prowadzą na ogół banalne pomysły :-? (bez obrazy dla kogokolwiek, serio, po prostu mam teraz doła jak patrzę na te wyniki).
Zaczynam cię rozumieć. Jak mnie taki jeden MEGA GNIOT wyprzedzi to się chyba wypiszę z tego forum ;););)
A można tu komentować konkretne fotki ? Np że fotka X jest fajna bo... a fotka Y jest słaba gdyż... ?
A można tu komentować konkretne fotki ? Np że fotka X jest fajna bo... a fotka Y jest słaba gdyż... ?
Regulamin nic o tym nie mówi ale chyba dobrym zwyczajem będzie wstrzymanie się do następnego etapu. Jak PW chcesz to zapraszam na GG3501687.
Tomasz Golinski
12-06-2006, 22:59
Albo na irca, tam plotkowanie idzie pełną parą (www.ircnet.pl #canon)
A ja żałuję, że zabrakło mi czasu na zrealizowanie mojego, w gruncie rzeczy prostego pomysłu. Za to nadrabiam głosowaniem :)
no, to ok. ale co zrobisz jesli nie bedziesz znal autora, a po prostu znajdzie sie fotka z konkursu na jakims forum?
nie ma takiej mozliwosci zebym nie znal autora :mrgreen: przeciez to do mnie sa zglaszana zdjecia... anonimow nie przyjmuje ;-)
a co do komentwoania zdjec: to mysle ze jak najbardziej ale tylko w tym watku, nie w tych z ankietami
a co do komentwoania zdjec: to mysle ze jak najbardziej ale tylko w tym watku, nie w tych z ankietami
To kto się odważy?:lol:
Grupa 1
A ja tak sobie myślę że następnym razem warto by usunąć możliwość podglądu wyników podczas trwania głosowania. Mam wrażenie (autopsja?) że mimo wszystko troszkę się sugerujemy zastanymi wynikami...
Ja przynajmniej dużo więcej czasu poświęciłem studiowaniu zdjęć ocenianych wyżej i myślę że nie tylko ja :confused:
Tomasz Golinski
13-06-2006, 00:27
Niestety tak się nie da. Myśleliśmy o tym.
Ja przynajmniej dużo więcej czasu poświęciłem studiowaniu zdjęć ocenianych wyżej i myślę że nie tylko ja :confused:
Ja też, ale dopiero po zagłosowaniu. Przed głosowaniem nie oglądałem wyników bo staram się nie kierować owczym pędem...
Zaczynam cię rozumieć. Jak mnie taki jeden MEGA GNIOT wyprzedzi to się chyba wypiszę z tego forum ;););)
Wypraszam sobie!
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://www.formalina.mage.pl/fire/CRW_0001.jpg)
Co więcej, nikogo nie wyprzedzam za bardzo :)
To kto się odważy?:lol:
Grupa 1
Ja się odważę. Grupa 1, zdjęcie nr 5 - mój faworyt :)
nie ma takiej mozliwosci zebym nie znal autora :mrgreen: przeciez to do mnie sa zglaszana zdjecia... anonimow nie przyjmuje ;-)
znasz tylko email autora. nie musisz znac czlowieka, byc w stanie stwierdzic czy dana galeria nalezy do niego czy ktos mu podklada swinie...
z reszta - niewazne, problem stal sie troche wydumany ;-)
znasz tylko email autora. nie musisz znac czlowieka, byc w stanie stwierdzic czy dana galeria nalezy do niego czy ktos mu podklada swinie...
z reszta - niewazne, problem stal sie troche wydumany ;-)
Też tak uważam. Co z tego że ktoś opublikwał to samo zdjęcie gdzieś na obiektywnych jeśli nie wiadomo kto to jest na forum? BTW nawet jakby wszystkie foty były podpisane to dla mnie niczego to nie zmienia...
Wypraszam sobie!
źródło (http://www.formalina.mage.pl/fire/CRW_0001.jpg)
Co więcej, nikogo nie wyprzedzam za bardzo :)
Gratuluje poczucia humoru :) Niezle sie ubawilismy. I tak powinno byc ... konkurs to zabawa a nie walka na smierc i zycie :)
A moze pogadamy o the best of the best czyli ktore zdjecia ze wszystkich grup podobaja nam sie najbardziej. Dla mnie najfajniesze są:
Grupa 4 zdjęcie nr 6
Grupa 2 zdjęcie nr 1
grupa 1 zdjecie nr 5
A jak u was ?
Grupa 1 zdjecie 6.
Grupa 3 zdjęcie 3.
Grupa 2 zd.1 niezłe tylko trochę kadr zwalony
Grupa 2 zd.2 niezłe
Grupa 4 zd.6
Miałem poważne dylematy podczas głosowania. Tak mniej więcej przedstawia się lista moich faworytów:
Gr. 5 - 3
Gr. 4 - 3
Gr. 4 - 6
Gr. 3 - 3
Gr. 2 - 2
Gr. 2 - 5
Gr. 2 - 9
Gr. 1 - 1
Gr. 1 - 5
Ja nie miałem dylematów, ale za to starałem się wmówić sobie, że któreś ze zdjęć do mnie jednak przemawiają...
Gr. 1 nr 5 - jako taki fajny pomysł i wykonanie
Gr. 2 nr 1 - choć ciachnięte nie tak ja powinno, ale nic lepszego w tej grupie nie znalazłem
Gr. 3 - --- - brak faworyta - moim zdaniem najsłabsza grupa
Gr. 4 - nr 6 - za pomysł i wykonanie
Gr 5. - nr 4 - za walory artystyczno-wizualne
djtermoz
13-06-2006, 14:01
To ja napisze odwrotenie - zdjecia, ktore mi sie nieszczegolnie podobaja i dlaczego:
GR1:
3 - za duzo kawalkow zlepionych razem. tryptyk by wystarczyl.
7 - mocno przekombinowane. nawet nie wiem co to dokladnie jest.
GR2:
1 - obciete tam gdzie byc nie powinno. pani po prawej mogla byc obcieta ale ta po lewej nie.
6 - centralne kadrowanie robi z tej fotki nudne ujecie. ja bym traktor zrobil duzo mniejszy gdzies z brzegu fotki a reszte wypelnil zielenia pola.
7 - mocno awangardowy stroj, niestety obciety u dolu
10 - kolory! dziewczyna z truskawa z pierwszej grupy powinna byc wzorem
GR3:
9 - kontrast i kolory do poprawki. kiepskie swiatlo ale tak to juz jest jak sie robi fotki o zlej porze dnia.
GR4:
1 - troche nudny i oklepany schemat. podobnie jak znak "stop".
5 - szumy
9 - tez cos nie tak z kolorem
GR5:
5 - chyba poziome kadrowanie byloby lepsze
7 - cos taki "zmeczony" ten mak. nie bylo ladniejszych?
snowboarder
13-06-2006, 17:46
Uklad grup jest dosc nierowny, przejdzie kilka dosc srednich zdjec,
tylko dlatego, ze w grupie nie ma lepszych...
Np. Grupa 5, ten mak 5.4 jest OK, ale zadna rewelacja...
Ostatnie zdjecie jest OK, ale tez moim zdaniem nie powala...
W grupie 3 zdjecie 3 jest swietne moim zdaniem. Ale 2 raczej nie
zasluguje na awans (aktualnie przchodzi).
W Grupie 4 6-tka przechodzi za wlozony wklad, bo technicznie
kuleje (chyba, ze to jakas wyjatkowa kompresja JPEG)...
Poza nim nie mam faworyta w tej grupie...
Grupa 2 jest mocna, moim zdaniem najlepsze jest 1.
Nie przeszkadza mi uciecie, zdjecie jest ekstra. Zdjecie 2 jest tez
swietne. Zobaczymy jak sie ta grupa ulozy...
W Grupie 1 przechodza aktualnie chyba dwie najlepsze fotki...
Truskawka jest fajna, ale temat jednak chyba zbyt oklepany
(czego dowodem jest inne identyczne zdjecie w innej grupie,
choc o wiele gorsze technicznie)... Pajak jest bardzo fajny,
niezle sa tez dwa ostatnie zdjecia...
Generalnie chyba rzeczywiscie grupy moglyby byc rozlozone
lepiej...
Generalnie chyba rzeczywiscie grupy moglyby byc rozlozone lepiej...
uklad grup jest zupelnie losowy i przypadkowy... poza tym nie ma takiego ukladu ktorego nie dalo by sie zakwestionowac ;-) ...
DoMiNiQuE
14-06-2006, 08:37
uklad grup jest zupelnie losowy i przypadkowy... poza tym nie ma takiego ukladu ktorego nie dalo by sie zakwestionowac ;-) ...
Dawno, dawno temu ;) na CB byl konkurs na najlepsza fotografie roku. Wszystkie fotki byly wrzucone do jednego worka i kazdy z uzytkownikow mogl przyznac ocene w skali ocen od 1-5 (czy jakos tak) kazdemu zdjeciu. Wydaje, mi sie, ze to bylo dobre rozwiazanie :)
Wszystkie fotki byly wrzucone do jednego worka i kazdy z uzytkownikow mogl przyznac ocene w skali ocen od 1-5 (czy jakos tak) kazdemu zdjeciu. Wydaje, mi sie, ze to bylo dobre rozwiazanie :)
Nie było mnie wtedy jeszcze na forum. Czy potem jakiś benedyktyn siedział i zliczał tą wolną amerykankę punktową?
DoMiNiQuE
14-06-2006, 08:55
Nie było mnie wtedy jeszcze na forum. Czy potem jakiś benedyktyn siedział i zliczał tą wolną amerykankę punktową?
Nie bylo az tak zle ...panie ameryka, komputeryzacja byla :mrgreen:
Na poprzednim forum phpbb mielismy po prostu galerie z mozliwoscia oceniania fotek :) Wiem, ze na tym forum tego nie ma, ale przeciez takie galerie robie sie trzema klikami i sa za free wiec nie widze problemu aby na nastepny konkurs cos takiego powstalo :)
ale przeciez takie galerie robie sie trzema klikami i sa za free wiec nie widze problemu aby na nastepny konkurs cos takiego powstalo :)
no ja tez ne widze problemu ;-) ... poza jednym... kto wykona te trzy kliki :mrgreen: bo jak narazie nie bylo chetnych ;-)
DoMiNiQuE
14-06-2006, 12:37
no ja tez ne widze problemu ;-) ... poza jednym... kto wykona te trzy kliki :mrgreen:
Pomyslodawca konkursu :mrgreen:
bo jak narazie nie bylo chetnych ;-)
Nastepnym razem sie znajda ;)
perqsista
14-06-2006, 16:06
no ja tez ne widze problemu ;-) ... poza jednym... kto wykona te trzy kliki :mrgreen: bo jak narazie nie bylo chetnych ;-)
Ja byłem chętny. Niestety nie otrzymałem od 2 tygodni odpowiedzi od Hazana dotyczącej działania obecnego silnika CB, po to aby nie trzeba było kolejny raz autoryzować się do modułu z ankietą.
Sorki - musiałem gdzieś pominąc twoj PM - ale i tak nie pojde na modyfikowanie wygaldu i funkcjonalnosci VB poprzez grzebanie w kodzie - teraz zmiany robi sie przez pluginy - czyli pliki xml +edycja templejtu - jeśli o taka formę modyfikacji ci chodzi to jestem za.
Quadrifoglio
15-06-2006, 13:40
A ja zagrałem jak przysłowiowa polska drużyna ... następnego dnia po terminie zakończenia nadsyłania prac wpakowałem swoje zdjęcie na jeden z portali ... ale mi szkoda, pozbawić się szansy na własną prośbę. Sukcesem było by już zakwalifikowanie się dalej, ehhh. Kiedy następny konkurs ? ;) (Gr3 zd 5 - usunięte - mogę prosić chociaż o wasze opinie na jego temat ?)
jesli zdjecie bylo by opublikowane _po_zakonczeniu_glosowania_ a nie _po_zakonczeniu_nadsylania_prac to wtedy nie bylo by tematu, istota konkursu jest anonimowosc, ktora nie zostala zachowana...
nie mialem innego wyjscia jak usunac zdjecie z ankiety... tez mi szkoda ale co zrobic :-(
Moze bedzie kolejny turniej... ;-)
MaciekCi
16-06-2006, 18:14
hmm nie wiem czy ja jestem jakiś ślepy czy co ... ale nie mogę nigdzie dopatrzyć się godziny zakończenia głosowań ;) 20:00 ?
hmm nie wiem czy ja jestem jakiś ślepy czy co ... ale nie mogę nigdzie dopatrzyć się godziny zakończenia głosowań ;) 20:00 ?
grupa 1: This poll will close on 16-06-2006 at 20:22
grupa 2: This poll will close on 16-06-2006 at 20:25
grupa 3: This poll will close on 16-06-2006 at 20:27
grupa 4: This poll will close on 16-06-2006 at 20:31
grupa 5: This poll will close on 16-06-2006 at 20:32
okolo 20:40 podam, jak sadze oficjalne wyniki I etapu oraz temat na ETAP II
rowniez wymienie w kolejnosci alfabetycznej kto przechodzi dalej a kto zostaje ;-)... odpadajacy niech sie sami przyznaja do zdjec, nie bede ich wyreczal ;-) a przechodzacy dalej MILCZĄ, ktore bylo ich zdjecie.
a przechodzacy dalej MILCZĄ, ktore bylo ich zdjecie.
a dlaczego?
Teraz to dopiero będą emocje i problem na co zagłosować :-D
a dlaczego?
wydaje mi sie ze bedzie ciekawiej na koniec sie dowiedziec jaka byla "droga" zwyciezcy ;-) ...
no chyba ze wiekszosc uzna ze ujawniamy wszystkich autorow po zakonczeniu etapu ( w koncu to beta ;-) ) sprawa jest otwarta, a ja przychylam sie do swojej wersji ktora bede forsowal ;-)
wydaje mi sie ze bedzie ciekawiej na koniec sie dowiedziec jaka byla "droga" zwyciezcy ;-) ...
no chyba ze wiekszosc uzna ze ujawniamy wszystkich autorow po zakonczeniu etapu ( w koncu to beta ;-) ) sprawa jest otwarta, a ja przychylam sie do swojej wersji ktora bede forsowal ;-)
Popieram nieujawnianie 8)
snowboarder
16-06-2006, 20:31
Ja sie zgadzam z Jackiem. Bedzie fajnie na koniec
zobaczyc wszystkie zdjecia do kupy ;-)
Moje było w grupie 4 z numerem 8. Troche pochopnie wybrałem zdjęcie ale cóż nie jest fatalnie...
17 zdjęć dostało mniej głosów od mojego ;)
startowało 49zdjęć, 10 przechodzi dalej. Jestem tuż za połową z grupy odpadających..
Takie kalkulacje nie mają sensu najmniejszego ale co tam ;)
Tomasz1972
16-06-2006, 20:40
Moja fota okazała się najsłabsza w grupie nr 5 :)
zdjecie 1 z grupy 2 usuniete zlamane dwa punkty regulaminu... info w ankiecie.
MaciekCi
16-06-2006, 20:50
zdjecie 1 z grupy 2 usuniete zlamane dwa punkty regulaminu... info w ankiecie.
uuuaaa ... szkoda bo fotka bardzo dobra i by przeszła.
A moja fotka ma 3 miejsce w IV grupie (zdjęcie nr. 1) - a tak się Cichemu nie podobała.... :mrgreen:
Jac nie znalazłby sie jakiś paragraf na kilka fotek z grupy4? :D
Jac nie znalazłby sie jakiś paragraf na kilka fotek z grupy4? :D
Dajcie mi człowieka a znajdzie się paragraf ;)
sa juz wyniki
http://canon-board.info/showthread.php?t=11455
a co najwazniejsze temat drugiego etapu
mam nadzieje ze sie nie pomylilem ;-) w razie czego reklamacje na PM
wywalić pięć zdjęć i mój gniotek przechodzi :D
sa juz wynikino prosze o te bąbelki w wodzie podejżewałem e-krowe ;)
Zacne nicki odpadły.. doborowe towarzystwo mam :)
no prosze o te bąbelki w wodzie podejżewałem e-krowe ;),
tyle ze nie startowal :twisted:
djtermoz
16-06-2006, 21:08
Moje było w grupie 4 z numerem 8.
O, to nawet na Ciebie zaglosowalem bo uznalem ze inne nie zasluguja a przeciez na siebie nie bede glosowal...
Moja fota okazała się najsłabsza w grupie nr 5
Bedac nieskromnym napisze tylko ze moj mak byl lepszy :mrgreen:
No coz, tak jak sie spodziewalem nie przeszedlem dalej bo tez czasu nie bylo zeby cos atrakcyjnego wymyslic i zrealizowac. Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie oprocz tego ze w czasie trwania etapu bylem w podrozy za ocean co mi troche skomplikowalo konkurs.
Zwyciezcom gratuluje i zycze powodzenia w nastepnej turze ("czas" to chyba bedzie latwo pokazac).
Aha, moja fotka to ten nedzny mak (4-ta fotka z 4-tej grupy). Na pocieszenie zostaje mi tylko 4-te miejsce w grupie.
No cóż, ja się przyznam do czerwonej pani. Dzięki za głosy. Wrzuciłem właśnie pełną galerię z tej sesji :
http://www.negatyw.org/galeria2/index.php?list=14
Zapraszam ! :)
djtermoz
16-06-2006, 21:10
Cichy z turnieju chcesz wyleciec? Zlamales regulamin zdaje sie...
apeluje po raz kolejny o nieujawnianie zwyciezcow !!!
Cochy troche psuje zabawe ;-)... ale jak sie reszta nie wylamie to przezyjemy
Cichy z turnieju chcesz wyleciec? Zlamales regulamin zdaje sie...
O! to bym wszedł do 2 etapu :D
A tak poważnie to raczej nie złamał bo wrzucił po wynikach oficjalnych.
A moja była fotka nr 10 z grupy 1-wszej. Zająłem w niej piąte miejsce dzielnie walcząć o czwarte z pająkiem, który ostatecznie pokonał mnie o jeden punkt. Poza tym troche spierdzieliłem obróbkę (niebieskie niebo przy parasolu) i kadr (więcej toru i twarzy i byłoby lepiej). Dzięki wszystkim, którzy na mnie głosowali. pozdr
snowboarder
16-06-2006, 21:20
Temat "Czas" jest swietny moim zdaniem...
Moze byc ostro ;-)
djtermoz
16-06-2006, 21:21
A moja była fotka nr 10 z grupy 1-wszej. Zająłem w niej piąte miejsce dzielnie walcząć o czwarte z pająkiem, który ostatecznie pokonał mnie o jeden punkt. Poza tym troche spierdzieliłem obróbkę (niebieskie niebo przy parasolu) i kadr (więcej toru i twarzy i byłoby lepiej). Dzięki wszystkim, którzy na mnie głosowali. pozdr
Dobra fotka! Co prawda zaglosowalem na pajaka ale Twoje zdjecie bylo silnym kandydatem. Na niebieskie niebo nawet nie zwrocilem uwagi. Ja bym nawet dal mniej twarzy - same nogi wystajace spod parasola. Tylko buty mogles dobrac bardziej atrakcyjne ;)
No cóż, ja się przyznam do czerwonej pani. Dzięki za głosy. Wrzuciłem właśnie pełną galerię z tej sesji :
http://www.negatyw.org/galeria2/index.php?list=14
Zapraszam ! :)
Tak się mocno zastanawiałem kto jest autorem tej pracy i jakoś nie brałem Ciebie pod uwagę :) Jakoś nie w Twoim stylu to foto mi się wydawało. Świetna praca. Gratuluję Tobie i wszystkim tym co się bawią dalej :)
Ten pająk był mój, hmm... myślałem że będzie lepiej ;-)
djtermoz
16-06-2006, 21:27
Aha, jeszcze jedno. Tak sie zastanawialem czy autor zwycieskiej fotki nr 5 z grupy 1 zainspirowal sie moja fotka z tej bitwy (http://www.canon-board.info/showthread.php?t=10443)?
Oczywiscie nie mialbym nic przeciwko temu. W pokrewnym watku nawet pisalem o postawieniu czlowieka na koncu korytarza.
Jak to, nieujawnianie się miało być do końca głosowania :) Przeciez nie będę tych zdjęć trzymał do usranej śmierci w szufladzie, tym bardziej, że mnie świerzbi o wrzucenie na stronę (co już uczyniłem) i na plfoto...
PS. Aptur dzięki, no cóż faktycznie nie w moim stylu... Malowania miałem 2 godziny, ale opłaciło się :)
EDIT:
Na prośbę Jaca zrobiłem tutaj wielkie [CIACH]
A ja kupiłem nowy monitor i za ch**a nie moge ustawić kolorów.
Tak lepiej?
U mnie idealnie (ale jestem na laptopie :roll: )
U mnie też gites kolory na LCD
MMM, Cichy skasujecie swoje posty !!!, bo was wykluczymy z turnieju
MMM, Cichy skasujecie swoje posty !!!, bo was wykluczymy z turnieju
No już dobrze. BTW ja przecież nie pokazuję foty z turnieju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
No już dobrze. BTW ja przecież nie pokazuję foty z turnieju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
z godnie z pkt. 7 regulaminu
7. UWAGA jakiekolwiek ujawnienie lub przyznanie się do swojego zdjęcia, dyskwalifikuje zawodnika i kończy jego udział w turnieju. O dyskwalifikacji rozstrzygać będzie grupa moderatorów (co najmniej 3-ech). Decyzja przez nich podjęta będzie nieodwołalna.
wiec ze tak powiem, sprawa zostanie przedyskutowana ;-)
Ja swoje posty moge usunąć, ale ze swojej strony tej czerwonej sesji nie zdejmę. No chyba, że konkursowe zdjęcie tylko i to będzie zgodne z regulaminem... Oficjalnie się nie przyznam i tego konkretnego zdjęcia nigdzie nie będzie i wtedy będzie dobrze ?
Heheh no przeciez od razu bylo wiadomo ze czerwony cyc jest od Cichego, nawet mialem ochote pisac ze z tym cygarem to juz przesada. :) Zreszta z tego co mi sie wydaje, to ta modelka wystepowala juz na jakis jego zdjeciach? Tych pierwszych czarno-bialych aktach?
Ooo i przy okazji wyjasnilo sie skad pochodzi nick Cichego :D
Cicha woda brzegi rwie ? :)
Dziekuje wszystkim za glosy, fajnie, ze sie podobalo :)
Dobra fotka! Co prawda zaglosowalem na pajaka ale Twoje zdjecie bylo silnym kandydatem. Na niebieskie niebo nawet nie zwrocilem uwagi. Ja bym nawet dal mniej twarzy - same nogi wystajace spod parasola. Tylko buty mogles dobrac bardziej atrakcyjne ;)
Dzięki za komentarz. Buty może i fakt, ale bardziej jestem zły, że ciut szerzej nie skadrowałem. pozdr
No to ja też się zdekonspiruję:grupa 5 zdjęcie 8.
Wypatrzyłem ten obiekt przypadkiem, w jednej kawiarni, jak robilem kumpeli fotki do konkursu (pod czerwoną latarnią).
Dziekuję za oddane głosy. Mam nadzieję że sprostam wyzwaniu w II etapie.
Mam nadzieję że sprostam wyzwaniu w II etapie.
Ja mam jeszcze mniej optymistyczne podejście. Pomysły które mam do tego tematu są raczej technicznie nie do zrobienia, albo inaczej - za dużo byłoby zachodu.
Ja mam jeszcze mniej optymistyczne podejście. Pomysły które mam do tego tematu są raczej technicznie nie do zrobienia, albo inaczej - za dużo byłoby zachodu.
Jac powinien wymyśleć coś innego np. "zielony" a na finał "niebieski" ;)
Niekoniecznie to miałem na myśli. Ale widziałbym jakiś bardziej konkretną, przyziemną tematykę. NIe każdy fotograf musi być artystą..
Niekoniecznie to miałem na myśli. Ale widziałbym jakiś bardziej konkretną, przyziemną tematykę. NIe każdy fotograf musi być artystą..
Zawsze sie znajdzie ktos kto bedzie narzekal :twisted:, wiekszosci sie jednak drugi temat spodobal, a i pierwszy etap z prawie 50 uczestnikami tez pokazal ze jest fajnie ;-) czy moglo by byc fajniej? moze tak moze nie :mrgreen:...
zreszta, zawsze mozesz sie poddac i wycofac jak nie dajesz rady :twisted: - zabawa ;-)
perqsista
17-06-2006, 22:13
Sorki - musiałem gdzieś pominąc twoj PM - ale i tak nie pojde na modyfikowanie wygaldu i funkcjonalnosci VB poprzez grzebanie w kodzie - teraz zmiany robi sie przez pluginy - czyli pliki xml +edycja templejtu - jeśli o taka formę modyfikacji ci chodzi to jestem za.
Nie bardzo widzę mozliwość zrobienia plugina bez dostępu do tabel SQL z autoryzacją
i bez tworzenia nowych tabel do przechowywania wyników ankiet. IMO w takim razie temat możliwy do wykonania wyłącznie jako osobny projekt z odrębnym logowaniem.
Aaa. i jeszcze się przyznaję do tej truskawy z 5 grupy (fotka nr 2).
BTW jak juz etap się skończył to chyba nie ma co zabraniac ujawniania się autorom zdjec po zakończeniu głosowania.
OK, widze, że mało demokratycznie klamka zapadła jeśli chodzi o wybór tematu. No cóż, trudno się mówi.
OK, widze, że mało demokratycznie klamka zapadła jeśli chodzi o wybór tematu. No cóż, trudno się mówi.
No :twisted:, takie byly zalozenia prawie od poczatku turnieju...
ale moze wiesz w jakis sposob mozna by bylo wybrac demokratycznie temat tak zeby nikt z wybierajacych sie nie dowiedzial jakie beda tematy :twisted:
No nie ma innej mozliwosci - sorry
Nie bardzo widzę mozliwość zrobienia plugina bez dostępu do tabel SQL z autoryzacją
i bez tworzenia nowych tabel do przechowywania wyników ankiet. IMO w takim razie temat możliwy do wykonania wyłącznie jako osobny projekt z odrębnym logowaniem.
nie trzeba tworzyc nowych tabel - wyniki mozesz przechowywac w innej bazie. ale dostep do odczytu chocby do widoku tabeli zawierajacego niezbedne minimum danych bylby potrzebny.
Flowenol
18-06-2006, 19:43
Nie wiem, może wsadzam nie potrzebnie przysłowiowy kij w mrowisko, może to tylko mi się tak wydaje ale autor zdjęcia grupy 1 nr 5 (http://canon-board.info/showthread.php?t=11755) popełnił plagiat, proszę porównać z ww. fotkę i okładkę do tego filmu:
http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/332314
Może było to nie świadomie ale jak dla mnie to elimnuje zdjęcie z dalszych rozgywkek a szanownemu jury pozostawiam do osądu.
Nie wiem, może wsadzam nie potrzebnie przysłowiowy kij w mrowisko, może to tylko mi się tak wydaje ale autor zdjęcia grupy 1 nr 5 (http://canon-board.info/showthread.php?t=11755) popełnił plagiat, proszę porównać z ww. fotkę i okładkę do tego filmu:
Może było to nie świadomie ale jak dla mnie to elimnuje zdjęcie z dalszych rozgywkek a szanownemu jury pozostawiam do osądu.
IMHO raczej nie wydaje mi się żeby tak było, jakby tak podchodzić to np. autor maków popełnił plagiat, autor indyka też bo przecież już ktoś pewnie do tej zrobił jakieś zdjęcia maków i indyka ;-)
Pozdr
Artur
eee, ja też tutaj plagiatu nie widzę. Gdyby uznać to za plagiat, byłoby to niezmiernie naciągane
odpowiedz od autora zdjecia
Witam,
Generalnie troche nie wiem co mam zrobic, jesli zaczne odpowiadac na
tego typu zaczepki to ujawnie ze to moja fota,
w sumie mi jest wszystko jedno, troche tylko smutno mi widzac typowa
polska ceche czyli zawisc.
Nie uwazam zeby moja fota byla super pomyslowa ani swietnie wykonana,
ale pomysl jest mojego autorstwa.
Pracuje w Studiu filmowym Odeon w ktorym mamy ten korytaz a na koncu
lustro, od 3 lat przechodze tym korytazem do swojego pokoju,
Jakiekolwiek podobienstwo do okladki filmu ktora pokazal Flowenol
jest calkowicie przypadkowe. Nie widzialem jej wczesniej.
Jesli ktos ma jakies z tym problemy to zapraszam na Ulice Rakowiecka
4, pomysl na zdjecie sam sie nasuwa.
a od siebie tylko dodam ze wszystko w fotografii juz bylo i do kazdego zdjecia mozna znalesc podobne... ;-)
plagiat byl by wtedy jak zdjecie bylo by IDENTYCZNE... a tak nie jest ;-)
bez przesady ono jest bardzo mało podobne do okładki "Nieodwracalne" W battlu jest koryarz a Nieodwracalnych przejscie podziemne. Eee ktos przesadza
Nie wiem, może wsadzam nie potrzebnie przysłowiowy kij w mrowisko...
raczej napewno...
<ciach! szat! mat! :-D> popełnił plagiat...
:lol:
plagiatem byłby skan okładki z występlowaną pupą Monicci Beluczi :grin:
Flowenol
18-06-2006, 21:50
odpowiedz od autora zdjecia
Witam,
Generalnie troche nie wiem co mam zrobic, jesli zaczne odpowiadac na
tego typu zaczepki to ujawnie ze to moja fota,
w sumie mi jest wszystko jedno, troche tylko smutno mi widzac typowa
polska ceche czyli zawisc.
Nie uwazam zeby moja fota byla super pomyslowa ani swietnie wykonana,
ale pomysl jest mojego autorstwa.
Pracuje w Studiu filmowym Odeon w ktorym mamy ten korytaz a na koncu
lustro, od 3 lat przechodze tym korytazem do swojego pokoju,
Jakiekolwiek podobienstwo do okladki filmu ktora pokazal Flowenol
jest calkowicie przypadkowe. Nie widzialem jej wczesniej.
Jesli ktos ma jakies z tym problemy to zapraszam na Ulice Rakowiecka
4, pomysl na zdjecie sam sie nasuwa.
a od siebie tylko dodam ze wszystko w fotografii juz bylo i do kazdego zdjecia mozna znalesc podobne... ;-)
plagiat byl by wtedy jak zdjecie bylo by IDENTYCZNE... a tak nie jest ;-)
Hymm... z kolei ja też wiem co mam zrobić z takim postem skoro poszedł oficjalnie na forum. No cóż spróbuję na niego odpowiedzieć. Po tym co przecztałem nie liczę, że Autor zdjęć mnie zrozumie, ale może reszta choć trochę...
Krytykę kilku z Was przyjmuję i się z nią zgadzam, natomiast argumenty, że wszystko już było: NIE!
Tematycznie może tak ale jeśli chodzi o sposób patrzenia, przedstawiania tego tematu to nie mogę się zgodzić. Przykłady: Akt - niby wszystko już było ale proszę mi pokazać drugie takie zdjęcia jak robi Wacław Wantuch, a krajaobrazowe zdjęcia Akustyka... dla mnie nie doścignione.
Tak samo z tym zdjęciem. Opiszę jak ja to widziałem:
1. Film dość słynny, bo swego czasu wzbudził sporo kontrowersji (np. w Cannes wychodzono z niego ze względu na brutalność scen. Po prostu nikt tego nie wytrzymywał) i media o tym sporo mówiły, więc okładka może być (jest) znana,
2. Kolorystyka, obiekty fotografii (kobieta i korytarz {i nie ważne czy korytarz jest z piętra czy z podziemia}, kobieta wręcz w takiej samej spódniczce) bardzo podobnie.
3. Temat może nie ale realizacja bardzo zbieżna.
Nie pisałem tego wcześniej bo w ogóle nie przypuszczałem, że zdjęcie przejdzie. Przeszło. Teraz piszę bo Autor zdjęcia posądził mnie o zawiść. Jestem ciekaw czemu? Bo skoro jestem tak zawistny to dlaczego nie oceniłem innych zdjęć podobnie? I proszę mi tu nie insynuować braku fotograficznego obycia, przynajmniej w tych najbardziej znanych (krytycznych) momentach.
Może jest tak jak Autor pisze, że nie wiedział i chwała mu za to bo zdjęcie dla mnie jest bardzo dobre. Niestety jeżeli wszystko ma przebiegać uczciwie to nie sposób było o tym narzucającym się DLA MNIE podobieństwie nie napisać tym bardziej, że nagrody są znaczące.
W konkursach oficjalnych nie wiem po czyjej stronie była by racja. Dlatego napisałem to co napisałem, mimo, że Autora może to boleć. Realnie - mnie by bolało ale uczciwie pisząc chyba bym się zgodził z zarzutami a nie kogoś obrażał szczególnie kiedy nie znam jego charkteru, światopoglądu i osobowości.
Flowenol
Przyjmujac twoja argumentacje kazde zdjecie Zamku Królewskiego w Warszawie jest plagiatem innego zdjecia (napewno znajdzie sie podobny kadr), dalej sosna limba Akustyka tez moze byc plagiatem... itd itd... IMHO nie moze byc mowy o plagiacie, w jednym zdjeciu jest korytarz (z drzwiami i lustrem na koncu) na okladce jest przejscie podziemne (tunel) bez lustra i drzwi, w dodatku (jak zielony zauwazyl) z niezla dupcia ;-)... poprostu jest zbyt duzo roznic (rowniez kadr prosty i przekrzywiony)
Rowniez nikt Cię nigdzie nie obraził, proponuję zakonczyć tą dyskusje w tym kierunku ;-)
Flowenol
18-06-2006, 22:27
Flowenol
Rowniez nikt Cię nigdzie nie obraził, proponuję zakonczyć tą dyskusje w tym kierunku ;-)
OK, nie ważne co myślę, już nic nie napiszę w tym wątku (w tym temacie) . Podzieliłem się własnymi obawami to wszystko.
Jasne, że nic to nie da (jak nigdy nie daje) ale do Autora spornej Fotografii jeśli
N AP R A W D Ę nie sugerowałeś się tą okładką to:
P R Z E P R A S Z A M :oops:
Aleksander Szcześniak
Taka fajna pogoda...
Zróbmy może sobie wszyscy... grilla na zgode :mrgreen:
Chcialem wszystkim podziekowac na glosy :) Milo przejsc do 2 etapu chociaz na duzy procent to bedzie moj ostatni ;)
Pozdrawiam i jakby co to ja tez nic nie plagiatowalem :P
A ja zrobiłem plagiat paru innych osób - ponieważ też nie startowałem :D
Tomasz1972
19-06-2006, 08:25
Plagiat (fr. plagiatus - skradziony) - skopiowanie cudzej pracy i przedstawienie pod własnym nazwiskiem, np. odkrycia, piosenki, wiersza, wynalazku, pracy magisterskiej, pracy doktorskiej, publikacji naukowej.
W tym konkretnym przypadku plagiatem byłoby wystemplowanie postaci i pokazanie jako swojego zdjęcia .
Istnieje jeszcze coś takiego jak inspiracja inną pracą , itd .
Każdy zachód słońca , kwiatek , owad , budynek itp , były by plagiatem , a tak na szczęście nie jest :)
snowboarder
19-06-2006, 18:20
Musze pwiedziec, ze temat "czas" nie jest latwy...
Strasznie duzo oklepanych tematow, co sie do czegos
przygotuje, uzmyslawiam sobie, ze w sumie nie jest
to nic oryginalnego... Ci, co biora udzial w turnieju
pewnie wiedza, co mam na mysli ;-)
Jeszcze pogoda mi daje popalic, ciagla mgla.
Czarno to widze...
no nikt nie mowil ze bedzie latwo ;-) w koncu to jest I wielki turniej.. mozecie sie pocieszyc ze cala 10'tka ma jednakowo trudno...
i chyba jak wszedzie, zasada "KIS" obowiazuje ;-)
snowboarder
19-06-2006, 18:57
zasada KIS jest mi obca...
A co do tematu, to wydaje mi sie, ze Polska ma przewage.
Od groma u was cmentarzy, ludzie daja sie latwiej fotografowac,
latwiej pewnie mozna pstryknac cos z pogrzebu...
Nawet wiecej u was starych zegarow ;-)
No ale to wszystko juz bylo...
zasada KIS jest mi obca...
K.I.S. - Keep It Simple
A co do tematu, to wydaje mi sie, ze Polska ma przewage.
oj niekonicznie, nie bede ukrywal ze te tematy, sa tak naprawde pewnymi moimi pomyslami na zdjecia (ale nie bede sugerowal) wydaje mi sie ze do tematu mozna podejsc na kilka sposobow od przemijania, przez historie, pogon za czasem, zmiane pokolen itd... jak to pokazac? kazdy bedzie mial swoje skojarzenia.. to jak w tescie psychologicznym... ja mowie "las" a kazdy ma co innego przed oczami ;-)... pewnie niektorzy... Las krzyzy :mrgreen: z pewnego filmu
MaciekCi
19-06-2006, 19:06
Dokładnie. Temat "Czas" jest strasznie oklepany i ciężko jest mi wymyślić coś oryginalnego... zwłaszcza, że mam czas tylko do 22.06 (23.06 wyjazd z samego rana). Trzeba zacząć szukać inspiracji a jeśli nie znajdę to cóż ... poddam się bo imho lepiej się poddać niż wystawić gniota i psuć estetykę sondy. :)
snowboarder
19-06-2006, 19:10
K.I.S. - Keep It Simple
to jasne
oj niekonicznie, nie bede ukrywal ze te tematy, sa tak naprawde pewnymi moimi pomyslami na zdjecia (ale nie bede sugerowal) wydaje mi sie ze do tematu mozna podejsc na kilka sposobow od przemijania, przez historie, pogon za czasem, zmiane pokolen itd... jak to pokazac? kazdy bedzie mial swoje skojarzenia.. to jak w tescie psychologicznym... ja mowie "las" a kazdy ma co innego przed oczami ;-)... pewnie niektorzy... Las krzyzy :mrgreen: z pewnego filmu
Las krzyzy? Geeze, tego sie wlasnie boje, ze sie temat zmieni
w jakas martyrologie...
Sam widzisz, ze przemijanie, historia to pierwsze co przychodzi
na mysl... Ja chce nieco bardziej nowoczesnie :-)
Choc nawet wczoraj wpadlem, ze nie ma u mnie jakiejs stacji
metra z porzadnego zdarzenia (dluga ekspozycja, ludzie w ruchu itd...)
Poza tym to oczywiscie tez juz bylo... Probowalem wyskoczyc na
jakis mecz i cos uchwycic w sensie "ostatnie sekundy meczu"
- ****, trudno przemycic aparat... Czarno to widze... :-)
snowboarder
19-06-2006, 19:12
lepiej się poddać niż wystawić gniota i psuć estetykę sondy. :)
rozwazam i takie rozwiazanie tez...
Ja od wczoraj foto już mam ale jak na II etap to nie powala więc spróbuję się jeszcze trochę wysilić :-)
KuchateK
19-06-2006, 19:40
K.I.S. - Keep It Simple
E... to nie tak...
K.I.S.S. (http://en.wikipedia.org/wiki/KISS_Principle) - Keep It Simple, Stupid :)
djtermoz
19-06-2006, 19:58
Podpowiem Wam ja ugryzc ten temat:
http://www.pbase.com/djtermoz/image/44613738
Choc na pewno to juz bylo...
snowboarder
19-06-2006, 20:37
Choc na pewno to juz bylo...
Wszystko juz bylo, to wlasnie moj problem ;-)
Cholera macie problem. Ja od razu wymysliłem ze dwa motywy;) tyle, że RAZ: Nie przeszedłem do II etapu :evil: i DWA: U mnie to tak jest, że pomysły a i owszem są ale z wykonaniem gorzej
E... to nie tak...
K.I.S.S. (http://en.wikipedia.org/wiki/KISS_Principle) - Keep It Simple, Stupid :)
E.. to nie tak...
BUZI: Bez Udziwnień Zapisu Idioto
Cholera macie problem. Ja od razu wymysliłem ze dwa motywy;) tyle, że RAZ: Nie przeszedłem do II etapu :evil: i DWA: U mnie to tak jest, że pomysły a i owszem są ale z wykonaniem gorzej
haha, mam to samo :) pomysłow kupa, ale jak coś do czego...
"chcialem dobrze, wyszlo jak zwykle" ;)
Skoro takie glosy, to może jednak jakiś inny temat ? Mnie się nawet nie chce w taką pogodę myśleć, co by tu wykombinować.. Przeciez nie pójdę focić ratusza :|
Skoro takie glosy, to może jednak jakiś inny temat ? Mnie się nawet nie chce w taką pogodę myśleć, co by tu wykombinować.. Przeciez nie pójdę focić ratusza :|
raczej to nie wchodzi w gre... mam juz jedno niezle zdjecie na konkurs... i pewniakiem zaraz beda nastepne... troche was nie rozumiem wiecej wiary we wlasne sily ;-)
snowboarder
20-06-2006, 19:47
Przeciez nie pójdę focić ratusza :|
jest tam jakis zegar na tym ratuszu?
;-)
Ja w Was wierzę Panowie - dacie radę :)
mam juz jedno niezle zdjecie na konkurs... i pewniakiem zaraz beda nastepne...
Heh, właśnie się Jac zastanawiałem nad tym czy Ty jako wodzu tego battla możesz brać w nim udział :mrgreen: Wychodzi, że tak.
Fajnie - przynajmniej wiesz, w którą grupe się wrzucić ;)
Heh, właśnie się Jac zastanawiałem nad tym czy Ty jako wodzu tego battla możesz brać w nim udział :mrgreen: Wychodzi, że tak.
W oficjalnych konkursach organizatorzy i ich najblizsi nie maja prawa brac udzialu... ale tutaj mamy na szczescie nadal beta :p .
spokojnie ja pisalem ze mam juz zdjecie od jednego z finalistow pierwszego etapu, Zielony, Vitez przeczytajcie caly watek... pisalem wyraznie ze wlasnie ze wzgledu na takie podejzenia nie bede bral udzialu w konkursie...
spokojnie ja pisalem ze mam juz zdjecie od jednego z finalistow pierwszego etapu
"Mam juz jedno zdjecie na konkurs" mozna roznie zrozumiec wiec sie nie dziw takiej interpretacji.
Zielony, Vitez przeczytajcie caly watek... pisalem wyraznie ze wlasnie ze wzgledu na takie podejzenia nie bede bral udzialu w konkursie...
Czytalem caly watek, ale to pewnie bylo na tyle dawno temu (a codziennie czytam WSZYSTKIE posty jakie ktokolwiek na forum napisal :p czyli czasem juz 2-3 dni to przepasc) ze pewnie zapomnialem o takiej deklaracji z twojej strony.
Zielony, Vitez przeczytajcie caly watek... pisalem wyraznie ze wlasnie ze wzgledu na takie podejzenia nie bede bral udzialu w konkursie...
Mi też umknęło - podobnie jak Vitez codziennie czytam wszystkie posty (tylko nie odpisuje na wszystkie :mrgreen: :lol:) więc już pewnie zapomniałem bo to musiało być... dawno.
Kurde, fakt faktem nie miał bym na pewno problemu jakbyś brał udział.
Ale jakby Ci się trafił plecak z Tamrona to już by to było podejrzane pewnie dla niektórych. Nie wspominając o Tokinie :grin:
PS. JAC na MODERATORA!! Bo wymyśleć Total Battle i samemu zrezygnować z udziału to już naprawdę trzeba być mega honorowym. Szacuneczek...
Tomasz Golinski
20-06-2006, 22:32
E tam, honor. Bał się przegrać ;)
czasmi dobrze miec powod zeby nie wystartowac ;-)... ale ewentualna wygrana (nawet w I etapie, ze o calosci nie wsomne a pozatym na co nie liczylbym) budzila by podejrzenia... nie bylo innego wyjscia jak dac sie pozabijac innym...
Ja bym Ci proponował Jac żebyś zafundował jeszcze 4tą nagrodę: kalibrowanie drukarki i monitora w domu klienta :D (klientki :mrgreen:)
Jestem pewny, że Hazan by się nie ociągał tak z nadaniem tych moderatorskich uprawnień.
Przy okazji mógłbyś mi odrazu strzelić przysłowiowe 20% za ciągłe off topy i takie tam :lol: ;)
Kto jest ZA? Drozdi startuj z ankietą :grin:
Ja bym Ci proponował Jac żebyś zafundował jeszcze 4tą nagrodę: kalibrowanie drukarki i monitora w domu klienta :D (klientki :mrgreen:)
kalibrowanie, to nowy temat ;-)... poza tym moglo by sie okazac ze to nic w porownaniu z dojazdem np do Snowboardera ;-)
Zielony, a chwaliłeś się, że czytasz wszystkie posty :-P Sprawa jest w toku - Hazan powiedział że będzie na dziś rano, także to już tylko kwestia tygodni :mrgreen:
Zielony, a chwaliłeś się, że czytasz wszystkie posty :-P Sprawa jest w toku - Hazan powiedział że będzie na dziś rano, także to już tylko kwestia tygodni :mrgreen:
No! Bo czytałem, że NADA uprawnienia. Ale strasznie się z tym ociąga ;)
Ale wiadomo. Żona, dzieci, praca, fora, Canon, Nikon, itd itd...
PS. Też bym chciał mieć nicka na ZIELONO :mrgreen: i... niekoniecznie musiałbym być moderatorem :lol:
Taaaaaaaa... zostało 24h do oddania zdjęcia a ja dalej nie mam nic dobrego żeby pokazać. Powiedz Jac ile już dostałeś zdjęć na II etap?
snowboarder
24-06-2006, 09:05
Taaaaaaaa... zostało 24h do oddania zdjęcia...
qrcze rzeczywiscie!
Taaaaaaaa... zostało 24h do oddania zdjęcia a ja dalej nie mam nic dobrego żeby pokazać. Powiedz Jac ile już dostałeś zdjęć na II etap?
Mojego nie dostal bo podobnie jak Wy nic nie mam ... cholerka cos czuje ze wyjdzie banal jakis :(
A ja swoje wysłałem :)
Wprawdzie nie miałem takich warunków jak w pierwszym etapie (jestem na wakacjach), ale... złej baletnicy :)
Ja już zapowiedziałem, że pomysłów trochę mam, ale zapału brak, poza tym gra warta świeczki i ode mnie pewnie nic nie wypłynie do jutra.. jak mam słać byle co, to wolę w ogóle.
Ja juz mam koncepcje :) W koncu cos sie ruszylo
to ja tylko powiem ze mam juz 40% zdjec :mrgreen: i wlasciwie wszytkie sa b.ciekawe!
Kiepska motywacja...
Potraktuj temat trochę mniej artystyczno-filozoficznie i będzie dobrze :)
EDIT: pomyśl że nawet jak nie wejdziesz do finału to za trzecie miejsce jest plecak-niespodzianka Tamron ;)
snowboarder
25-06-2006, 00:19
Potraktuj temat trochę mniej artystyczno-filozoficznie i będzie dobrze :)
EDIT: pomyśl że nawet jak nie wejdziesz do finału to za trzecie miejsce jest plecak-niespodzianka Tamron ;)
jesli to jakims trafem bede ja, to zrzekne sie na czesc 4-tego zdjecia.
Boje sie jakos tej niespodzianki w srodku...
:-)
Boje sie jakos tej niespodzianki w srodku...
Z plecaka wyskoczy ta czerwona pani z cygarem ;)
Eee pewnie będzie torba pełna piwa :wink:
no to wyslalem fotke, pozostaje tylko czekac na publikacje wszystkich :)
źródło (http://www.obiektywni.pl/upload/real/8/36509_460347.jpg)
to fotka, ktora zrobilem z mysla o konkursie, jednak wyslalem inna ;)
W drugim etapie fajne fotki, poziom wysoki :) Będzie II wielki turniej? Fajnie aby to była impreza cykliczna :) Acha , dwa zdjęcia bardzo mi się podobają ;)
Czwórka w finale. Ciekawe kto jeszcze.
Priest: Dzisiaj przed kilkoma godzinami popełniłem coś takiego i zaczynam sie zastanawiać czy nie lepsze od tego co wystawiłem :mrgreen:
źródło (http://img502.imageshack.us/img502/1606/1091b4tj.jpg)
W drugim etapie fajne fotki, poziom wysoki :) Będzie II wielki turniej? Fajnie aby to była impreza cykliczna :) Acha , dwa zdjęcia bardzo mi się podobają ;)
Mysle, ze bedzie, prawdopodobnie po wakacjach (takie plany ;-) )
MMM: kadr za ciasny jak dla mnie :)
MMM: kadr za ciasny jak dla mnie :)
Mówisz i masz :)
źródło (http://img488.imageshack.us/img488/6149/10914jc.jpg)
to jeszcze troche z tylu poprosze ;)
to jeszcze troche z tylu poprosze ;)
Ależ proszę bardzo :mrgreen:
źródło (http://img318.imageshack.us/img318/7049/10911gi.jpg)
Jeśli zdjęcie nr 4 nie wygra to cytując Top Gear - zjem własne włosy :mrgreen:
przyjde to zobaczyc, zacznij zapuszczac :mrgreen:
MMM, jeśli chcesz narobić więcej zdjęć KTM'a to zapraszam do mojego garazu ;)
przyjde to zobaczyc, zacznij zapuszczac :mrgreen:
nie masz szans - musi wygrać :!:;)
Też jestem pod wrażeniem czwórki. Wystarczyło minimum warsztatu i dobry pomysł żeby zrobić bardzo dobrą fotografię.
snowboarder
25-06-2006, 20:49
Troche glupio komentowac, skoro jest sie w grupie...
I mozna zaszkodzic autorom niechcacy :-)
Ale... Moim zdaniem 3-ka i 4-ka sa bezapelacyjnie lepsze
od reszty. 2-ka ma bardzo fajny pomysl, ale egzekucja moglaby
byc lepsza. Moze troche nizszy kat, moze troszke lepiej
zlapany moment... Fajne zdjecie, ale troszeczke mu brakuje...
9-ka jest fajnym pomyslem i w kategorii humoru zdecydowanie
wygrywa. To jednak konkurs fotograficzny...
Ogolnie sa swietne zdjecia, ale sa i slabe. Jak w zyciu :-)
Moje trzy typy to 2,3 i 4 (no i oczywiscie 9'ka :-) )
2 - fajnie zlapany moment zatrzymania zegara(to chyba gra w szachy na czas? - nie wiem jak to sie fachowo nazywa)
3 - bardzo mocne zdjecie - swietnie zlapane, prawie jak ostatnie tchnienie, troche smutne, ale jakze prawdziwe, smierc jest jedyna pewna rzecza w zyciu czlowieka.
4 - duzy naklad pracy, od pomyslu poprzez realizacje - perfect!
9 - dlugo sie smialem - dzieki!! :mrgreen:
a zaglosowalem na ... nie powiem ;-)
Ależ proszę bardzo :mrgreen:
od razu lepiej :D
To samo pomyślałem :mrgreen: Ciekawe czy w konkursie CB sprawdzi się stuprocentowa zasada wszelkich konkursów typu WPF :lol:
A poza tym, to na pierwszy rzut oka zgadzam się ze Snowboarderem/Jacem.
djtermoz
25-06-2006, 22:09
Hmm... czworka jest bardzo dobra choc szczerze mowiac tylko jedno zdjecie tutaj spowodowalo, ze sam do siebie powiedzialem "O ja pier....!" i opad szczeki.
Mowa o trojce. Smutny, mocny, brutalny przekaz. Jak z World Press Photo. Zastanawialem sie tylko jak bardzo pasuje do tematu. Ale mimo wszystko jest zdecydowanie faworytem. Po prostu przekaz zbyt silnie wybija sie ponad reszte.
Dziewiatka jest po prostu urocza. Duzy plusa za pomysl.
W kilku przypadkach autorzy chyba zbyt doslownie potraktowali temat. Przedstawienie mechanizmu zegara, tarczy zegarka, wskazowek... Chyba nie o to chodzilo.
2 - fajnie zlapany moment zatrzymania zegara(to chyba gra w szachy na czas? - nie wiem jak to sie fachowo nazywa)
Fachowo to się nazywa gra w szachy (-:
Chyba że czas jest po 5 min dla każdego, wtedy to są szachy błyskawiczne.
Fachowo to się nazywa gra w szachy (-:
Chyba że czas jest po 5 min dla każdego, wtedy to są szachy błyskawiczne.
wlasnie to mialem na mysli ;-), szachy blyskawiczne, jeden juz zatrzymuje zegar a drugi juz jest gotowy z reka do nastepnego ruchu - fajnie, mozna sie pewnie niezle wkopac... blyskawicznie :mrgreen:
Tomasz Urbanowicz
25-06-2006, 22:59
Zdjęcie nr 9 wygląda na pozowane ;)
towersivy
25-06-2006, 23:01
3 Wgniata!!
snowboarder
25-06-2006, 23:06
Hmm... czworka jest bardzo dobra choc szczerze mowiac tylko jedno zdjecie tutaj spowodowalo, ze sam do siebie powiedzialem "O ja pier....!" i opad szczeki.
Mowa o trojce. Smutny, mocny, brutalny przekaz. Jak z World Press Photo. Zastanawialem sie tylko jak bardzo pasuje do tematu.
Absolutnie. 3-ka pasuje do tematu, choc 4-ka jest bardziej na temat :-)
3 i 4 górują :shock: . Dla 9 przyznałbym jakąś specjalną nagrodę pocieszenia :lol:
Mnie kompletnie żadne nie rzuciło na kolana, łącznie z własnym :)
No ale można było się tego spodziewać. Jakbym miał zagłosować, to na babcię, ale też z braku laku. Ślimaki fajny, zabawny pomysł, ale to nie zdjecie na konkurs faktycznie. Order i piasek chyba troszkę mija się z tematem.. Zegarki i mechanizm to zdjecia na siłę autorów bez żadnego pomysłu. Szachy troszkę kadr można było poprawić. Auto troszkę bez ikry.. Jabłek to nawet nie wiem, jak skomentować.
Ogólnie bardzo kiepska edycja. Nie ma dobrych technicznie fotek. Szkoda.
Mnie kompletnie żadne nie rzuciło na kolana, łącznie z własnym... :)<bla bla bla, ciach!>
Maruda! :twisted: :mrgreen:
...i piasek chyba troszkę mija się z tematem.
Qrcze Cichy, a nie skojarzyło ci się takie przesypywanie piasku z klepsydrą?
Ja na tym zdjęciu widzę rodzica i dziecko. Zachód słońca i oświetlenie z kontry dają wrażenie że coś się kończy, rodzic "przekazuje" czas dziecku. Dla mnie to zdjęcie jest bezkonkurencyjne w całej stawce.
Niebędę oryginalny: 3 i 4 a wyboru dokonałem poprzez rzut monetą ;)
Ja na tym zdjęciu widzę rodzica i dziecko. Zachód słońca i oświetlenie z kontry dają wrażenie że coś się kończy, rodzic "przekazuje" czas dziecku. Dla mnie to zdjęcie jest bezkonkurencyjne w całej stawce.
Dokładnie! A po 3 piwach (aktualnie :mrgreen:) nachodzi nawet myśl: z prochu powstałeś i w proch się obrucisz...
PS. Jeszcze nie zagłosowałem, ale skończę skrzynkę i coś wybiorę :lol:
Cięzki wybór panowie, trudno się zdecydować na 1 z 3. Reszta odpada...
Tzn z 4ech, bo ślimaki oczywiście zostają :D
Jest takie powiedzenie, że życie przelatuje komuś przez palce i z tym zdecydowanie mi się to zdjęcie kojarzy. Niby pośrednio ma to związek z czasem, ale równie dobrze można by było sfocić dziadka na sraczu i argumentować, że musi też tam jakiś czas siedzieć :lol:
Nie powiem na które zagłosowałem, ale generalnie wszystkie zdjęcia trzymają już wysoki poziom (może z małymi wyjątkami). Gratuluje autorom naprawde ciekawe podejście do tematu.
zdjecie nr 2 to moj faworyt, naprawde super fotka! gratuluje autorowi! najbardziej jednak cieszy mnie fakt ze obylo sie bez fotek z serii:kartka papieru i napis "czas" he he
Wyrazy szacunku dla uczestników. Ogólnie fotki wymiatają. Faktycznie, pierwszy etap pozwolil na wyodrebnienie najlepszych.
ms714033
26-06-2006, 08:48
Do mnie przemawia czwórka.
Dłonie ... "ulatująca chwila" ... i kolejne chwytające każdą taką chwilę.
Jak dla mnie wybitne!!!!!!!!!!
Życzę jego autorowi zwycięstwa.
Zdjęcie nr 9 wygląda na pozowane ;)
Eetam, dorba sportowa reporterka ;-)
Jeszcze gdyby tak zrobić dobre panoramowanie rodem z Muflonowych samolotów ... hihi, to by była rewelka.
Aha, zagłosowałem na klepsydrę. Pod względem emocjonalnym 3) i 4) równo kopią, a że to drugie jednak pozytywnie - (autorze) masz mój głos.
pzdr.
Ja jestem rowniez za nagroda pocieszenia dla slimakow :-D Ale jeszcze co do trojki... w sumie o tym nie pomyslalem, gdy Jac konsultowal temat - a to bylo w sumie do przewidzenia, ze ktos cos takiego zrobi. Nic oczywiscie nie ujmujac samemu zdjeciu ktore jest swietne :!: ale to troche jak focenie samolotow ;-) - praktycznie gotowiec na wygranie konkursu p.t. "czas" ;-)
cos mi sie zdaje, ze turniej nieco odbiegl od regulaminu
3. W drugim etapie zasady będą identyczne, również dwa zdjęcia z każdej grupy przechodzą dalej
4. Trzeci etap to juz bezpośrednie zmagania w jednej grupie i wyłonienie dwójki finalistów (w przypadku remisu może być więcej finalistów)
5. Czwarty etap to wielki finał chwała i sława dla zwycięzcy.. (remisów się nie przewiduje , gdyby jednak się zdarzył to będzie jakaś szybka dogrywka na inny nowy temat)
wychodzi na to, że każdy z dopuszczonych do drugiego etapu przejdzie do trzeciego :)
moze w takim razie zmienic regulamin tak, że wchodzą 4 foty z grupy. (nie trzeba bedzie fundować nagrody pocieszenia dla 9. na którą oddałem swój głos ;p )
a.
cos mi sie zdaje, ze turniej nieco odbiegl od regulaminu
wychodzi na to, że każdy z dopuszczonych do drugiego etapu przejdzie do trzeciego :)
odbiegl ale o tym juz informowalem 12.06 w TYM (http://canon-board.info/showthread.php?t=11455) watku, jeszcze zanim byly w nim wyniki ;-)
a co do przejscia 4 zdjec do finalu tez mozemy tak zrobic ;-)
odbiegl ale o tym juz informowalem 12.06 w TYM (http://canon-board.info/showthread.php?t=11455) watku, jeszcze zanim byly w nim wyniki ;-)
a co do przejscia 4 zdjec do finalu tez mozemy tak zrobic ;-)
Ja jestem za, ewentualnie zrobić finał i dodatkowo battle o 3 miejsce na inny temat.
Ja na szachy głosowałem. Ślimaki rzeczywiście fajne :)
Jak dla mnie 4 - ma wszystko co trzeba, w moim odczuciu - chciałem dac głos na ślimaki za pomysł, ale... inni bardziejsię starali. no i nie ukrywajmy, niemal wszystkie zdjęcia są świetne, gratulacje!
zastanawiałem sie miedzy 2, 4, 8. Wybrałem 4 jak się okazało prowadzące w wyścigu, przynajmniej narazie...
4 jest THE BEST ja widze tam 3 razy temat czasu, Rodzic -> dziecko, przesypujący się piasek i zachód słońca. POPROSTU GENIALNE !! Chyle czoła przed autorem i nie mogę się doczekać kiedy się ujawni :D
Czyli jak robimy? do finalu przechodza 3 zdjecia i miedzy nimi decydujaca rozgrywka, czy tak jak bylo planow dwa - po przemysleniach sklanial bym sie do trzech zdjec w finale, zawsze to bedzie troche ciekwiej ;-)
Czyli jak robimy? do finalu przechodza 3 zdjecia i miedzy nimi decydujaca rozgrywka, czy tak jak bylo planow dwa - po przemysleniach sklanial bym sie do trzech zdjec w finale, zawsze to bedzie troche ciekwiej ;-)
Ja bym się trzymał regulaminu. Zmienianie go w czasie kokursu nie jest fair IMO.
Ja bym się trzymał regulaminu. Zmienianie go w czasie kokursu nie jest fair IMO.
no ale to by byla zmiana chyba na korzysc ? czy moze na niekorzysc pozostalych dwoch ;-)
Popieram inicjatywę żeby do finału weszła wielka trójka, przecież o ile mnie pamięć nie myli są trzy nagrody
Popieram inicjatywę żeby do finału weszła wielka trójka, przecież o ile mnie pamięć nie myli są trzy nagrody
No to tym bardziej - popieram 3, a nawet 4 najlepsze :-) (autor ślimaków może nas w finale znów rozbawi)
A co do regulaminu - to już chyba był zmieniany, więc nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. W końcu to wersja BETA-testowa.
4 jest THE BEST ja widze tam 3 razy temat czasu, Rodzic -> dziecko, przesypujący się piasek i zachód słońca.
Genialność tej fotografii polega na tym że te trzy elementy nie są osobno ale tworzą razem pewną historię wokół klepsydry.
Rodzic przesypując piasek (klepsydra) "przekazuje" czas swojemu dziecku i odchodzi (zachód słońca, przemijanie). Dziecko dorasta (upływ czasu) "przekazuje" otrzymany wcześniej czas swojemu dziecku, zmieniając położenie ręki z dołu kadru na górę (obrót klepsydry) i w ten sposób cała historia się zapętla w czasie.
djtermoz
30-06-2006, 18:59
Rodzic przesypując piasek (klepsydra) "przekazuje" czas swojemu dziecku i odchodzi (zachód słońca, przemijanie). Dziecko dorasta (upływ czasu) "przekazuje" otrzymany wcześniej czas swojemu dziecku, zmieniając położenie ręki z dołu kadru na górę (obrót klepsydry) i w ten sposób cała historia się zapętla w czasie.
Trafne spostrzezenie. Generalnie trzy fotki (3,4,9) zasluguja na wyroznienie. Trojka jest mocna, czworka przemyslana, dziewiatka zabawna. Brawa dla autorow!
No i jaka decyzja szanownego gremium ? Ile fotek/autorów wchodzi do La Grande Finale ?
kurde slimaki byly niezle :)
snowboarder
30-06-2006, 20:26
To moze slowko ode mnie. Nie chce nikomu robic klopotu
i z przyczyn geograficznych zrzekam sie nagrody.
Mysle, ze jacam za jego rewelacyjne zdjecie z II etapu
zasluguje na I nagrode niezaleznie od tego, co sie stanie w finale
(choc powalcze napewno :-) ).
Dwa pozostale swietne zdjecia zostana w ten sposob
wynagrodzone - MMM dostanie II nagrode, a Priest - III.
Mam nadzieje, ze Jac nie bedzie mial nic przeciwko temu.
jacam - zycze powodzenia!
nic nie zmieniamy, dwie przechodza dalej...
i sa juz wyniki
http://canon-board.info/showthread.php?p=187228#post187228
Troche glupio komentowac, skoro jest sie w grupie...
I mozna zaszkodzic autorom niechcacy :-)
Ale... Moim zdaniem 3-ka i 4-ka sa bezapelacyjnie lepsze
od reszty. 2-ka ma bardzo fajny pomysl, ale egzekucja moglaby
byc lepsza. Moze troche nizszy kat, moze troszke lepiej
zlapany moment... Fajne zdjecie, ale troszeczke mu brakuje...
9-ka jest fajnym pomyslem i w kategorii humoru zdecydowanie
wygrywa. To jednak konkurs fotograficzny...
Ogolnie sa swietne zdjecia, ale sa i slabe. Jak w zyciu :-)
Czy ja się mylę, czy może Snowboarder nie jest przypadkiem autorem zdjęcia numer 3 lub 4?
Ponieważ moje jest zdjęcie z szachami to będzie tylko tyle komentarza z mojej strony :roll:
źródło (http://img281.imageshack.us/img281/9139/blitz3qj.jpg)
TO co to ma być, pozamiatane już po 2 etapie ? Chyba nie tak miało być :|
Tomasz1972
30-06-2006, 20:36
To moze slowko ode mnie. Nie chce nikomu robic klopotu
i z przyczyn geograficznych zrzekam sie nagrody.
Mysle, ze jacam za jego rewelacyjne zdjecie z II etapu
zasluguje na I nagrode niezaleznie od tego, co sie stanie w finale
(choc powalcze napewno :-) ).
Dwa pozostale swietne zdjecia zostana w ten sposob
wynagrodzone - MMM dostanie II nagrode, a Priest - III.
Mam nadzieje, ze Jac nie bedzie mial nic przeciwko temu.
jacam - zycze powodzenia!
Zrzekniesz się nagrody po finale :) .
Ze swojej strony chciałbym podkreślić że wiedząc żę niektórzy uczestnicy mieszkają poza granicami Polski , znając taryfy POCZTY POLSKIEJ , nie zaznaczyłem że wygrana jest tylko dla miejscowych , ponieważ jestem w stanie wysłać ją nawet do mieszkającego za oceanem .
Myślę żę na razie nie ma co psuć zabawy , tylko brać udział w finale . Jeżeli koniecznie wygrany nie będzie chciał nagrody to myślę że taka nagroda powinna przejść do drugiej edycji WIELKIEGO TURNIEJU :)
Stawiana ręce z piachem Snowboardera.
czytając wątek z wynikami widzę, że w zasadzie podział miejsc już się wyjaśnił po 2 etapie, chyba coś za krótka była ta zabawa... Przynajmniej założenia były inne, i ten kalendarz z etapami :|
Czy ja się mylę, czy może Snowboarder nie jest przypadkiem autorem zdjęcia numer 3 lub 4?
autoreklama ;)
tak jak w poprzednim etapie
Gr. 4 - nr 6 - za pomysł i wykonanie
autoreklama ;)
tak jak Cichy w poprzednim etapie
To miała być zmyła, na IRC wszyscy trąbili że cyce są moje. :)
snowboarder
30-06-2006, 20:40
Sorry MMM, ale kazdy mial prawo do napisania swojej opinii
o zdjeciach. Moja jak sie okazalo pokryla sie ze zdaniem wiekszosci.
Napisalem szczerze, ktore zdjecia mi sie podobaly.
A ze jedno z tych zdjec jest moje? Gdyby podobaly mi sie inne,
napisalbym inaczej...
8-)8-)8-)
:mrgreen:
snowboarder, no to powalczymy, niech wygra lepsze zdjęcie.
Mam nadzieję, że sprostam wyzwaniu, choć oglądając Twoje zdjęcia będzie to trudno zrealizować.
Wypada życzyć udanych kadrów i dobrego światła.
No dobra to moja ścieżka kariery ;)
źródło (http://img392.imageshack.us/img392/7965/etap18tw.jpg)
I etap
źródło (http://img68.imageshack.us/img68/118/etap24cq.jpg)
no i drugi etap już było wiadomo :)
Sorry MMM, ale kazdy mial prawo do napisania swojej opinii o zdjeciach. Moja jak sie okazalo pokryla sie ze zdaniem wiekszosci.
Napisalem szczerze, ktore zdjecia mi sie podobaly.
A ze jedno z tych zdjec jest moje? Gdyby podobaly mi sie inne, napisalbym inaczej...
No wiesz, nawet gdybym tak uważał to mnie nie przyszłoby nawet do głowy żeby powiedzieć o swoim zdjęciu że jest "bezapelacyjnie lepsze" nawet po zakończeniu głosowania, już nie mówiąc o tym żeby coś takiego powiedzieć w jego trakcie. A to że moje zdjęcie było bezpośrednią konkurencją dla twojego to zupełnie inna historia.
EOT z mojej strony
czytając wątek z wynikami widzę, że w zasadzie podział miejsc już się wyjaśnił po 2 etapie, chyba coś za krótka była ta zabawa... Przynajmniej założenia były inne, i ten kalendarz z etapami :|
No zalozenia byly inne, tzn zadeklarowalo chec uczestnictwa ponad chyba 60 osob ;-), ze sie zglosilo mniej niz 50 to trzeba bylo wywalic jeden etap bo selekcja poprostu szybsza... Cichy nadal tego nie rozumiesz? przeciez informowalem o tym w watku z tematami i wynikami juz dawno, ze sa niewielkie modyfikacje wlasnie ze wzgledu mniejszej ilosci startujacych
Fajne tematy są :)
ale imho radosc jest prostszym tematem niż czas :)
Czy ja wiem, mnie na temat "radość" przychodzą do głowy same banalne pomysły a wydaje mi się że większość zdęć poległo w drugim etapie właśnie z powodu braku ciekawych pomysłów.
Priest: A może sobie zrobimy dogrywkę we dwóch? Rzuć jakiś temat.
Temat jest tak samo latwy jak i trudny ;-) a chce zeby bitwa zakonczyla sie jakims pozytywnym akcentem, np radosc slimakow na mecie :mrgreen:
no na mecie to one by się szampanem polewały :D
Dziękuję wszystkim za głosy oddane na moje zdjęcia oraz gratuluję wszystkim którzy będą walczyć w finale. Oczywiście stwierdzam, że poziom w finale był wysoki, szczególnie w przypadku zdjęć, które zajęły pierwsze trzy miejsca.
Oto moje zdjęcia, które brały udział w konkursie:
źródło (http://img465.imageshack.us/my.php?image=etap16mw.jpg)
źródło (http://img84.imageshack.us/my.php?image=etap20vy.jpg)
Gratuluje wygranym :)
Ja bylem autorem fotografii
źródło (http://img71.imageshack.us/img71/6297/etap13cv.jpg)
źródło (http://img143.imageshack.us/img143/1033/etap21ad.jpg)
Druga jakos nie wypalila ale w obliczu konkurencji raczej nie dziwne. Przy tym drugim zdjeciu napracowalem sie jednak najwiecej (jak na swoje ograniczone mozliwosci czasowe). Nie majac pod reka zadnego tego typu mechanizmu musialem dzien wczesniej krazyc z 1,5 h po rynku baluckim w poszukiwaniu wsrod wystawionych tam smieci odpowiedniego modela. W koncu udalo mi sie dopasc dwa rozwalone budziki za 5 zl komplet ;) Zaraz potem mialy kapiel w plynie do mycia naczyn a nastepnie cala noc lezaly w kwasku cytrynowym zeby sie odswiezyc. Rano zrobilem z nich jeden zageszczony mechanizm (bardzo pomocny okazal sie klej) ustawilem swiatlo, blende i cyk :)
Przy pierwszym zdjeciu nieoceniona okazala sie czujnosc mojej Judytki ktora po 10 h za kolkiem zauwazyla stojacy samotnie mak w polu :) Wrocilem do niego rano i tak powstala 1 fotografia.
Dziekuje wszystkim za glosy i pozdrawiam
ooo zdjęcie z mojej grupy :) podobało mi się i na nie zagłosowałem, ale nie mogę przeboleć, że uciąłeś nóżkę :(
snowboarder
02-07-2006, 02:47
Mnie sie to zdjecie tez bardzo podoba.
Chetnie dowiedzialbym sie tez, kto zrobil 3-cie zdjecie w grupie 3
etapu I - to zblizenie maku na czarnym tle - tez super moim zadniem.
Priest udowodnil, ze ma doskonale poczucie humoru!
Gratuluje!
moge wkleic linki do zdjec wraz z autorami, ale wszytkie (twoje i jacama tez) - bo jak wkleje bez tych dwoch to chyba i tak bedzie wiadomo ktora jest czyja, bo to rozne style ;-)
moge wkleic linki do zdjec wraz z autorami
A nie prościej podpisać zdjęcia w sondach?
A nie prościej podpisać zdjęcia w sondach?
oj nie :mrgreen:
No to na rozgrzewkę
http://www.obiektywni.pl/galeria/fotografia-35561.php
To ja poza konkursem dam swoje, dziś przyfocone :)
źródło (http://img75.imageshack.us/img75/8396/radosc8kb.jpg)
Fajne :lol:, dziabnol bym jedynie z gory tak w polowie tej wody ;-)
Fajne :lol:
yhy :D
Co to za konkurs był? Miss mokrego Kapucyna? :lol:
Co to za konkurs był?
Ten z lewej to Adam Małysz, pokazuje jak robi wyskok ze skoczni, a ci pozostali to nie wiem ;)
Ten w środku to jeden z braci Golców, a z prawej młodsza córka Matki Teresy z Kalkuty.
Ten w środku to jeden z braci Golców
trzeci blizniak? :mrgreen:
Ten w środku to jeden z braci Golców, a z prawej młodsza córka Matki Teresy z Kalkuty.
Heh, widziałem, że Poznań to zakręcone miasto :lol:
snowboarder
03-07-2006, 16:05
Tylko udowadnia, jak bardzo oklepany i TRUDNY to temat.
Usmiechniete dzieci i rozbawiona mlodziez zaczyna u mnie
wywolywac odruchy wymiotne...
Staram sie pokazac glebie tematu, ale szczerze, "czas" przy
tym to pikus.
Powinniśmy rozdzielić może takie konkursy na część artystyczną i reporterską...
Powinniśmy rozdzielić może takie konkursy na część artystyczną i reporterską...
albo na Canony, tamrony i inne :lol:
Też się zgadzam że to trudny temat, bo trzeba się mocno wyśilić żeby zrobić coś niebanalnego. Zdjęcie uśmiechniętych ludzi może być niezłe ale jest tak samo niebanalne jak tarcza zegara na temat "czas" albo czerwony kwiatek na "czerwony".
albo na Canony, tamrony i inne :lol:
Tamrony koniecznie na 2.8 :mrgreen: