PDA

Zobacz pełną wersję : CF Kingston 256 zły zapis

Theoo
29-05-2006, 10:48
Przegladałem ostatnio dokładnie fotki z zimy. Fotki były robione przy -15oC , 300d , aparat ca 2 godziny w użyciu na 3 sztukach zaobserwowalem jaki wpływ może mieć zimno na zapis.
Na jednym zdjeciu 1/3 kadru od góry ma zdecydowane przebarwienie purpurowe, a na kolejnej 1/6 od dołu kadru zielonkawe, na ostatnim nastapił podział mniej więcej w połowie i przesunięcie wzgledem siebie o jakieś 1-2mm.
Pozostałe fotki są ok. Na szczęście zdjęcia nie były jakieś specjalne ważne,towarzysko- pamiatkowe jpegi / by więcej weszło/ i tu mam pytanie do forumowiczów, czy ktoś się spotkał z czymś takim lub może wie czym to mogło być spowodowane?

rychu_lhotse
29-05-2006, 11:33
Zimno wpływ moze mieć,choć do końca pewności ze to od zimna mieć nie bedziesz. Formatuj kartę po każdym zgraniu zdjęć na kompa. Ja użytkuję Kingstona 1Gb (pomarańczowy),robię format po każdym zgraniu i do dzisiaj nie miałem z nim i ze zdjęciami zadnych problemów.

Pozdrawiam

Theoo
29-05-2006, 16:02
Zimno wpływ moze mieć,choć do końca pewności ze to od zimna mieć nie bedziesz. Formatuj kartę po każdym zgraniu zdjęć na kompa. Ja użytkuję Kingstona 1Gb (pomarańczowy),robię format po każdym zgraniu i do dzisiaj nie miałem z nim i ze zdjęciami zadnych problemów.

Pozdrawiam

Formatuję po każdym zrzuceniu fotek. taki nawyk jeszcze z KM5D. Wiec to nie miało wpływu. Dla tego nie pisałem o tak prozaicznej sprawie.