PDA

Zobacz pełną wersję : Lampa systemowa plus plenerowa, radiowe, jakie wybrać, pomoc wyborze lepszej.

Barmanix
30-09-2017, 21:09
W poprzednim moim poście dowiedziałem się na temat wyzwalania lamp systemowych i plenerowych jednocześnie i pomysł z canonem okazał się raczej nietrafiony.
Teraz mam problem z wyborem firmy która produkuje wszystko kompatybilnie ze sobą, a poszukuję zestawu który składałby się z 2 lamp systemowych i 2 lamp plenerowych.
TTL i HSS, wyzwalanie radiowe 2.4, możliwość wyzwalania lam za pomocą systemowej lub osobnego wyzwalacza, jakość, cena, moc plenerowej 500 i wyżej, systemowa by nie była jakościowo i użytkowo gorsza od Speedlite 580 II i sprawdzała się na eventach.
Zastanawiam się nad Phottixem lub Quadralite, nie wiem które z nich lepiej wypadają, może ktoś ma jakieś porównanie, wiedzę i się nią podzieli.
Ewentualnie ma jakąś inną propozycję która jest lepsza od wymienionych przeze mnie?

r_m
01-10-2017, 03:00
systemowa by nie była jakościowo i użytkowo gorsza od Speedlite 580 II i sprawdzała się na eventach

Proszę bardzo: Profoto A1 + B1.
Lepsze. Na pewno lepsze. Musi być lepsze, bo droższe ;)

Barmanix
01-10-2017, 04:25
Tego speeda podałem jako przykład, bo na niej trochę robiłem.
Cena jest też kryterium, jak już napisałem.
Nie znam tych lamp quadralite czy phottix dlatego pytam o nie lub o alternatywę dla nich.

Bernard
01-10-2017, 09:59
Godox

Bernard