Zobacz pełną wersję : Witam :) co myslicie o takim zestawie canon 500d + canon 50mm 1.8 II
Witam, chcialabym kupic sb canona 500d, i do tego mysle o obiektywie ktory bedzie mi sluzyl w portretach, a mianowicie chodzi mi o to, aby pierwszy plan byl ostry, zas tlo rozmazane, wiec pomyslalam o obiektywie canon 50mm 1.8? Doradzcie mi, czy ten obiektyw wgl bedzie pasowal do tej lustrzanki? :) dopiero zaczynam przygode z sesjami zdjeciowymi dlatego chcialbym sie czegos najpierw dowiedziec
Bedzie ok. Na rynku glownie pozostaly dwie wersje 50 1.8 mk ii i stm. Kup stm!
Zdebik dobrze prawi! Co więcej to jedyne wyjście... A do tego optycznie wcale nienajgorsze :-)
Od dawna pstrykam 500ką. Wcześniej z 50 1.8 II, od jakiegoś czasu z 50 STM. Optycznie są wg mnie zbliżone, natomiast w tym pierwszym auto focus był loterią. STM jest pod tym względem zdecydowanie pewniejszy. Zestaw 500+50STM na początek zabawy będzie idealny.
Tapatalknięte z Honorem
Oplaca sie kupowac czy nie? :) nie zamierzam jakos bardzo duzo robic tych zdj, tak w weekendy, bo w tyg mam szkole :) niech ktos nie wypowie :) chce kupic uzywany, bo na nowy mnie nie stac :)
Lepiej juz 550D, mialem 450D - tez byl ok.
tomcio.13
27-11-2016, 23:41
Dość długo używałem 450d było fajnie a potem zmiana na 50d i było pięknie (teraz planuję coś z FF) ja bym polecał jednak coś z 40d lub 50d dużej różnicy cenowej nie ma.
Opłaca się, ale musisz kupić cztery sztuki i trzy od razu sprzedać kolegom. Następnie każdy kolega musi kupic kolejne trzy sztuki i sprzedać kolejnym trzem kolegom. Ale każdy kolega i kolejny kolega kolegi musi ci od sprzedanej sztuki oddac 10%. I tak dalej. Wtedy się na prawdę opłaca.
axidus821
28-11-2016, 00:59
jak pisze Tomcio.13...ale sam używałem 500D przez dwa lata i złego słowa powiedzieć nie mogę...miałem go z obiektywem 18-135 i na początek zestaw był dobry, po dwóch latach przesiadłem się na 5DmII... jeżeli robisz zdjęcia tylko w weekendy i to bedą pamiątkowe to spokojnie wystarczy...nie zrażaj się tym co piszą inni, bo się zniechęcisz i tyle z tego...
Opłaca się, jak go sprzedasz z zyskiem, inaczej się nie opłaca (język polska trudna język) ;)
Zależy od stanu aparatu, ceny, i składu zestawu.
Poobijanego body tylko z ładowarką za 600zł nawet bym nie oglądał, ale w dobrym stanie, z pełnym zestawem fabrycznym (łącznie z obiektywem) za taką samą cenę jest wart poważnego zainteresowania.
Co myslicie o tym zestawie? Ma kto tego canona 450d, ladne zdj robi? Opinie
Lepsze zdjęcie zrobisz iphonem albo samsungiem s6 / s7.
michalab
02-12-2016, 11:57
Lepsze zdjęcie zrobisz iphonem albo samsungiem s6 / s7.
Może lepiej dać jakiegoś smile'a, bo jeszcze ktoś pomyśli, że to na poważnie.
Lepiej kup 85 1,8:(
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Co myslicie o tym zestawie? Ma kto tego canona 450d, ladne zdj robi? Opinie
jak się postarasz to Ci zrobi ładne zdjęcie :D
ja go mam...poniżej masz linka do mojego fp jakbyś był ciekawy
Zrobi ładne zdjęcia jeśli będziesz umiał go użyć do robienia ładnych zdjęć.
może lepiej dać jakiegoś smile'a, bo jeszcze ktoś pomyśli, że to na poważnie.
ok :p
Zamierzam taki zestaw zakupic, do sesji zdjeciowych, glownie portrety z rozmazanym tlem :) czy wybierajac ten aparat i obiektyw uda mi sie osiagnac ten efekt? Prosze o sensowane odpowiedzi, amoze ktos mial ten aparat z owym obiektywem? :)
Tak. Uda Ci się osiągnąć ten efekt.
Zamierzam taki zestaw zakupic, do sesji zdjeciowych, glownie portrety z rozmazanym tlem :) czy wybierajac ten aparat i obiektyw uda mi sie osiagnac ten efekt? Prosze o sensowane odpowiedzi, amoze ktos mial ten aparat z owym obiektywem? :)
Żeby rozmazać tło trzeba przednia soczewkę posmarować czymś tłustym
czwarty temat i ciągle to samo, OGARNIJ ŻYCIE
czwarty temat i ciągle to samo, OGARNIJ ŻYCIE
Trola tylko moderator może ogarnąć
Przywołuję cię do porządku. Za kolejny wątek o tym samym będą wyciągane konsekwencje. Forum to nie jest śmietnik.
Jestem pod wrażeniem, błyskawiczna reakcja
Nie. Nie uda Ci się osiągnąć takiego efektu.
Jeśli ustawisz osobę 10m przed sobą, i przysłonę f:11, a tło będzie 12m od Ciebie, nie będzie rozmazane.