Zobacz pełną wersję : Czy Canon Eos 760D to dobry wybór?
Cześć! To mój pierwszy temat jak i post na forum, więc witam wszystkich bardzo serdecznie :) Mam pytanie takie jak w temacie. Czy to będzie dobry wybór? Może jest coś lepszego? Naczytałem się recenzji, opinii i już sam nie wiem.
Pozdrawiam
GalaktycznyMuczaczo
01-07-2016, 22:33
bardzo dobry wybór
Ciężko powiedzieć czy to dobry wybór ponieważ nie powiedziałeś do czego potrzebujesz aparatu. Na pewno wystarczy do zastosowań amatorskich. Jeśli poszukasz to znajdziesz również coś lepszego np:
70d, 7d mk2, 80d, 6d, 5d mk3, 1DX mk2
Ale niekoniecznie w lepszej cenie :P
Okej, no nie powiedziałem :P Makro, krajobrazy, praktycznie wszystko. Teraz planowałem kupić go z obiektywem 18 - 55, a później go zmienić.
Pamiętaj, że jest kilka wersji obiektywu 18-55. Najnowsza i zarazem najlepsza to STM. Ale jak kupujesz nowy aparat to pewnie taki dostaniesz jako KIT.
Tak, dokładnie to taki ? później planuje 55 - 250 IS STM i pewnie coś f/2,8, ale zobaczymy :)
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
GalaktycznyMuczaczo
02-07-2016, 00:52
Okej, no nie powiedziałem :P Makro, krajobrazy, praktycznie wszystko. Teraz planowałem kupić go z obiektywem 18 - 55, a później go zmienić.
idealny
idealny
Mógłbyś trochę rozwinąć? [emoji14]
jest ładny i robi ładne zdjęcia, polecam
GalaktycznyMuczaczo
02-07-2016, 12:20
Mógłbyś trochę rozwinąć? [emoji14]
ale co tu rozwijac? zapytales czy aparat bedzie dobry do danych zdjęć, krajobraz, makro , praktycznie wszystko, więc ten aparat będzie nadawał się praktycznie do wszystkiego, niewiem co więcej dodać trzeba?
ale co tu rozwijac? zapytales czy aparat bedzie dobry do danych zdjęć, krajobraz, makro , praktycznie wszystko, więc ten aparat będzie nadawał się praktycznie do wszystkiego, niewiem co więcej dodać trzeba?
No można dodać, że matryca lepsza niż stara 18Mp oraz ergonomia o wiele lepsza niż 750D (górny wyświetlacz!).
To jakoś podbuduje kolegę ;). Zakup sprzętu za trochę kasy to niezły stres, wypada wesprzeć dobry wybór.
GalaktycznyMuczaczo
02-07-2016, 14:12
No można dodać, że matryca lepsza niż stara 18Mp oraz ergonomia o wiele lepsza niż 750D (górny wyświetlacz!).
To jakoś podbuduje kolegę ;). Zakup sprzętu za trochę kasy to niezły stres, wypada wesprzeć dobry wybór.
pytanie czy jest sens, optyczne daje recenzję i mozna sobie przeczytac ochy i achy na temat sprzętów lub odwrotnie. Dodatkowo jak to sie mówi "mozna lepiej" zawsze , bo jak nie 750d to 80d jak nie 80d to 7d2 albo 6d albo 5d3 albo 1dx2 i tak do bólu :) a jezeli chce kolega motywacji to napisalem ze to dobry aparat, robi zdjęcia lepsze niż to czym ja zaczynałem focić. Dla mnie wszystko co dziś jest na rynku nadaje się idealnie do fotografii, mamy tu przecież użytkowników którzy pamiętają klisze , mamy takich którzy pamietają kiedy DSLR to było coś tylko dla bogatszych . Z lat 2015/16 wszystkie lustzanki można uznać za idealne do fotografii
Dobra, dzięki chłopaki ? zostaje przy 760D ? jeszcze raz dzięki ?