PDA

Zobacz pełną wersję : Stabilizator naramienny

isa
08-04-2016, 15:11
Witam wszystkich,

Czy ktoś mógłby doradzić (może ktoś miał styczność z dobrym, lekkim a zarazem stabilnym stabilizatorem naramiennym?)
Ostatnio pracuje w biegu, ręce opadają z trzymania ciężkiej puchy z obiektywem.
Niektórzy twierdzą że stabilizatory to tylko dla filmowców, a dla fotografów typowy trójnóg ale nie po ręce mi co chwile przemieszczać się z trójnogiem, rozstawiać, ustawiać itd..
a po kilku godzinach trzymania w rękach canona 5d mark III z obiektywami daje popalić i czasami ręce mi drgają... po całym dniu czuje jakbym przenosiła skały...

czy ktoś miał styczność z takim stabilizatorem : CULLMAN CRUISER STABILIZATOR NARAMIENNY - Statywy - Foto - Cyfrowe.pl (http://www.cyfrowe.pl/aparaty/cullman-cruiser-stabilizator-naramienny.html)

Z góry dziękuję :)

misiek_lublin
08-04-2016, 20:30
Tylko jak na tym rigu oko przylozyc do wizjera? :)

Przemek_PC
08-04-2016, 21:29
Kobieto, pomysl o swoich piersiach zanim wbijesz w nie cos takiego.

isa
12-04-2016, 18:08
w sumie racja...
no nic - a już myślałam że znajdę jakiś wynalazek co by chociaż ciut odciążył moje ręce.
pozostaje mi taszczyć ze sobą trójnoga.

:)

Przemek_PC
12-04-2016, 19:22
Moze monopod?

7four
14-04-2016, 12:47
Używasz pasek typu BlackRapid,Quick Strap czy Reporter? Warto. Sprawdź jak i na ile pomoże uchwyt nadgarstkowy.

mkamelg
19-04-2016, 23:12
Ostatnio pracuje w biegu, ręce opadają z trzymania ciężkiej puchy z obiektywem.
Niektórzy twierdzą że stabilizatory to tylko dla filmowców, a dla fotografów typowy trójnóg ale nie po ręce mi co chwile przemieszczać się z trójnogiem, rozstawiać, ustawiać itd..
a po kilku godzinach trzymania w rękach canona 5d mark III z obiektywami daje popalić i czasami ręce mi drgają... po całym dniu czuje jakbym przenosiła skały...

Jak chcesz uwolnić ręce od ciągłego trzymania w nich aparatu z podpiętym obiektywem co faktycznie potrafi dać się we znaki to zainteresuj się może tym urządzeniem:

PeakDesign CapturePRO - mocowanie aparatu do paska - płytka UNIWERSALNA - Akcesoria drobne - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl (http://www.cyfrowe.pl/aparaty/peakdesign-capturepro--mocowanie-aparatu-do-paska-plytka-uniwersalna-.html)

Przed ewentualnym zakupem KONIECZNIE przeczytaj sobie opinie użytkowników, moja to ta spod "Dodano: 2016-01-20 00:04:12".