PDA

Zobacz pełną wersję : Targi fvf 2016 Łódź

ArekLodzPl
07-04-2016, 18:49
Widzę że chyba wśród użytkowników cb brakuje już miłośników odwiedzających łódzkie targi, więc napiszę Wam że i w tym roku nie macie czego żałować że Was tam nie było ;-)
Takiej bidy to jeszcze nie widziałem.
Raczej można to nazwać wystawą sprzętu niż targami.
Firmy chyba idą po najmniejszej linii oporu i tną koszty ile wlezie. Stoiska malutkie, brak wiodących firm fotograficznych, jedynie sklepy z ich sprzętem się się wystawiają. Trochę żenada....
Skończyły się czasy pięknych modelek i hosstes a wszystko co można zobaczyć na tych targach to można zobaczyć w media markt albo saturnie, no chyba że kogoś interesują drony, albumy, fotoksiążki albo duże drukarki ( był tylko Epson ;-))

Jeśli ktoś nie był, nie ma czego żałować....
No chyba że ma darmowe zaproszenie, ewentualnie coś konkretnego potrzebuje i liczy na rabat

Przemek_PC
07-04-2016, 18:58
Gdzie te czasy kiedy targi odbywaly sie w trzech halach. Moim zdaniem miejsca dla wystawcow powinny byc za 1zl a zyskiem powinny byc bilety wstepu. Wystawcy przyciagneliby publicznosc i kazdy bylby zadowolony a tak jest jak piszesz, gdybym nie mial darmowego zaproszenia to bym nie przyszedl. A gdybym mial jeszcze jechac przez pol Polski to juz w ogole.

Docsbo
07-04-2016, 20:47
A ja w tym roku nie pojechałem ostatnie 2 lata to równia pochyła i stwierdziłem że mam lepsze rzeczy do roboty :)

Tom77
07-04-2016, 20:51
Targi już od dawna tracą na znaczeniu. Zyski z wystawiania coraz mniejsze, opłaty coraz większe. Z punktu widzenia wystawcy kontakty i sprzedaż nie pokrywają zazwyczaj kosztów wystawienia się na targach. Teraz wszystko można załatwić przez sieć, sklepy są pełne wszystkiego. Czasy się zmieniają

RTSiak
07-04-2016, 22:37
a wg mnie ta edycja jest w kazdym razie lepsza od poprzedniej, niby oficjalnie producenci nie wpadli (c,n,p...) ale pare ciekawych nowosci mozna bylo pomacac a rok temu w sumie nie byl totalnie nic

slaw_ek
09-04-2016, 11:03
miałem wczoraj jechać do Łodzi ale z tego co piszecie to faktycznie, może i dobrze że nie pojechałem. Szkoda że taka impreza upada bo pamiętam kilka lat temu była to fajna okazja do pooglądania, potestowania ale przede wszystkim do spotkania

Kolekcjoner
09-04-2016, 13:44
Targi już od dawna tracą na znaczeniu. Zyski z wystawiania coraz mniejsze, opłaty coraz większe. Z punktu widzenia wystawcy kontakty i sprzedaż nie pokrywają zazwyczaj kosztów wystawienia się na targach. Teraz wszystko można załatwić przez sieć, sklepy są pełne wszystkiego. Czasy się zmieniają
Nie wszystkie, bo nie wszystko "przez sieć" obmacasz. Targi np. motoryzacyjne albo muzyczne przeżywają prawdziwe oblężenia. Inna rzecz że nie u nas ;).