PDA

Zobacz pełną wersję : Wrocław - dobre laboratorium fotograficzne

koleszkowiec
06-10-2015, 22:38
Cześć!
Szukam dobrego laboratorium do wywoływania zdjęć, najlepiej z formatem 20 x 30 cm - chodzi mi tylko o wydruk, zdjęcia z cyfry. Dobre laboratorium IMO powinno mieć pewien szacunek dla odwzorowania kolorów, natomiast wywołane wczoraj zdjęcia w jednym z (o ile nie naj) bardziej znanych laboratoriów we Wrocławiu nieco odbiegają od oczekiwań. W dodatku pytanie o profil kończy się odpowiedzią specjalisty: "kiedyś tam Panu dam, teraz nie mam... bo to mamy tam zrobione pod tą maszynę". Co możecie polecić?

Bartek

Daff
09-10-2015, 00:17
Cześć!
Szukam dobrego laboratorium do wywoływania zdjęć, najlepiej z formatem 20 x 30 cm - chodzi mi tylko o wydruk, zdjęcia z cyfry. Dobre laboratorium IMO powinno mieć pewien szacunek dla odwzorowania kolorów, natomiast wywołane wczoraj zdjęcia w jednym z (o ile nie naj) bardziej znanych laboratoriów we Wrocławiu nieco odbiegają od oczekiwań. W dodatku pytanie o profil kończy się odpowiedzią specjalisty: "kiedyś tam Panu dam, teraz nie mam... bo to mamy tam zrobione pod tą maszynę". Co możecie polecić?

Bartek
Ja korzystałem z foto pod dachem. Było ok. Nie pamiętam czy miałem od nich profile :)
Teraz noszę tam tylko filmy do wołania i też jest ok.
Wydruki do a2 robię sam. Jeśli zależy Ci na konkretnej jakości, rozważ zakup drukarki a4/a3 foto i ustaw sobie lab w domu.

Gargins
11-10-2015, 18:35
Potwierdzam. Też długi czas ganiałem od labu do labu, także wysyłkowo i ciągle było coś nie tak. Dojrzałem w końcu do zakupu drukarki foto i WRESZCIE jest tak jak chcę.

koleszkowiec
14-10-2015, 21:26
Tego się właśnie obawiałem, ale trochę nie chciało mi się wierzyć, żeby w takim mieście nie było człowieka rozumiejącego sens użycia profilu kolorów :( W kolejnym punkcie pani mi powiedziała, że jej drukarka drukuje w RGB, więc nie ma problemu z kolorem... god, damn it. Póki co wstępnie rozmawiałem z ARW... dam znać, jak się sprawy potoczą ;)

Daff
15-10-2015, 01:08
Na jedności był jeszcze lab, który cieszył się dobrymi opiniami. Nie wiem jak jest teraz.

Daff
15-10-2015, 01:09
A foto pod dachem nie sprawdziło się?

koleszkowiec
21-10-2015, 19:22
Poprzednia historia (z drukiem kolorami RGB) jest właśnie z Jedności Narodowej. Wybór papierów pomiędzy "matowy i błyszczący" - dostałem próbkę matowego, ale przyznam, że nic to specjalnego (sztuczny papier niecelulozowy). Foto Pod Dachem jeszcze nie sprawdziłem, chwilowo się wstrzymałem i rozglądam się za swoją drukarką ;)