Bo ja nie twierdze, ze dotyczy to kazdego egzemplarza, lecz ze jest to bardzo czesta przypadlosc. Roznica znaczaca.
Bo ja nie twierdze, ze dotyczy to kazdego egzemplarza, lecz ze jest to bardzo czesta przypadlosc. Roznica znaczaca.
Ok, a ktoś zna jakiś dobry serwis, "czarodzieja" z np. Poznania, który naprawia obiektywy do Canona? Bo w sumie dzwoniłem do jednego i jeśli to faktycznie jest to o czym tutaj dyskutujemy to powiedzieli 300 zł.
Na żytniej tyle kosztuje bo wymieniają całą grupę soczewek z flexem i przesłoną. W "zwykłym" serwisie wymieniająć sam flex, co teoretycznie wiąże się z ryzykiem rozjustowania układu optycznego jak serwis jest słaby.
Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy
zwróć go sprzedającemu bo jak do ceny zakupu 1800zł doliczysz naprawę wyjdzie cena nowego ze sklepu nie używanego z gwarancją
a 1800zł to jakoś nie specjalnie okazyjna cena za ten obiektyw w tej cenie można kupić w idealnym stanie szkło i z świeżego rocznika
Alfabetyczny - czy możesz napisać jaki jest kod prod. tego obiektywu?
Tak, ale kod producenta? Jedynie numer fabryczny to: 961760
Na bagnecie jest numerek z literkami, ktory mowi o dacie produkcji
Jak sytuacja? Zwracasz? Naprawiasz czy co?
SONY
No i cisza. Swoją drogą to ciekawe ile czasu wytrzymuje taki flex, przy powiedzmy średnio zaawansowanym użytkowaniu. Kiedyś próbowałem ten temat zgłębić ale pewne mądre głowy powiedziały że w obiektywie przebieg się nie liczy.. he he i takie właśnie to forum jest.
UV0912 taki jest numerekAle obiektyw oddałem do Poznania do serwisu
300 zł zapłaciłem
I już wszystko jest si
Dostałem nawet 6 miesięcy gwarancji na usługę naprawy
Ogólnie obiektyw wyszedł mnie razem z naprawą 1900 zł bo kolega od którego kupiłem obiektyw walnął skruchę i wysłał 200 zł na naprawę
Ale obiektyw jest już u mnie od 3 dni i jest spoko
Zobaczymy dalej.