Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Da radę zestaw za 4000 zł ?

Domyślnie Odp: Da radę zestaw za 4000 zł ?

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Tamron ma kąt "widzenia" 75.4 - 32.2 stopnia, a to na cropie zbyt wąsko
    OK, tak ma, ale
    Sigma 17-50 f/2,8 EX DC OS HSM ma 72,4-28 (1500 zł), wg optyczne.pl
    Albo ja czegoś nie rozumiem, albo ten Tamron ma większy kąt widzenia, a nie powienien ?
    SP AF Tamron 17-55 f/2,8 XR Di II LD 78,75-31,2
    Różnia również znikoma.
    Fakt, że jak robiłem widoczki, to wolałbym mieć szerzej.

Z ostatniej chwili. Biorąc pod uwagę Wasze uwagi (te złośliwe też) doszedłem do wniosku, że:
    1) faktycznie zakres około 18-55 jest lepszy
    2) lepiej kupić gorszy korpus i lepszy obiektyw
    3) poszukam używanego/nowego 60D i nowego Canon EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM.

Teraz czekam na słowa aprobaty, bo jeszcze mi tylko została do wybrania jakaś lampa i mam problem z głowy

Uzależniony Awatar trothlik

Cytat Zamieszczone przez Cichy303 Zobacz posta
    50D nie nagrywa filmów
    Gwóźdź do trumny...
    W A650 stabilizacja niby była, ale jak dla mnie różnicy nie było żadnej. Pytam więc jak to wygląda w lustrzankach. W tym Sony DSLR-350 (ze stabilizacją) do iso 400 zdjęcia były ok, w 60D (bez stabilizacji) iso wg testów dużo mniej szumi, więc być może nie odczuje różnicy. W kompaktach nawet na iso 200 już było znacznie gorzej, więc zawsze robiłem na 100 i szukałem czegoś do oparcia a dogodności stabilizacji nie odczułem.
    Nie widzisz różnicy to nie przepłacaj.
    Może faktycznie zostań przy kompaktach?
    Zaoszczędzisz se kłopotu a nam czasu...
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Teraz czekam na słowa aprobaty, bo jeszcze mi tylko została do wybrania jakaś lampa i mam problem z głowy
    Po co aprobata ...przecież sprzęt to środek do celu, a celem są zdjęcia. A może tylko tak mnie się zdaje.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 21-05-2015 o 08:12

Pełne uzależnienie

Z ostatniej chwili. Biorąc pod uwagę Wasze uwagi (te złośliwe też) doszedłem do wniosku, że:

po co dzisiaj jeszcze wchodzic w aps - skoro ff jest juz w cenie porownywalnej?

17-55 jest 2 razy za drogi - po co zamrazac kase niepotrzebnie ?

lepiej uzywany c6d lub c5mk2 z tanim kitem jak 24-105 , albo obiektywami stm , cenowo bedzie to samo lub porownywalnie , jakosc za to nieporownywalna na korzysc c6/c5.

opinia -mozliwie dobry obiektyw i jako taka puszka / matryca jest z gruntu falszywa i robi w konia na polskich forach amatorow niemal od zarania fotografii cyfrowej.

blad - jedno i drugie jest wazne , czynnkim limitujacym jakosc jest ciagle bardziej matryca niz obiektyw ( o ile jest prawidlowy).
    przechodzac na lepsza matryce , jedna inwestycja poprawiasz jakosc odwzorowania calej szklarni jaka masz.

nasz wynik to wypadkowa matryca+obiektyw+obrobka

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    po co dzisiaj jeszcze wchodzic w aps - skoro ff jest juz w cenie porownywalnej?

17-55 jest 2 razy za drogi - po co zamrazac kase niepotrzebnie ?

lepiej uzywany c6d lub c5mk2 z tanim kitem jak 24-105 , albo obiektywami stm , cenowo bedzie to samo lub porownywalnie , jakosc za to nieporownywalna na korzysc c6/c5.

opinia -mozliwie dobry obiektyw i jako taka puszka / matryca jest z gruntu falszywa i robi w konia na polskich forach amatorow niemal od zarania fotografii cyfrowej.

blad - jedno i drugie jest wazne , czynnkim limitujacym jakosc jest ciagle bardziej matryca niz obiektyw ( o ile jest prawidlowy).
    przechodzac na lepsza matryce , jedna inwestycja poprawiasz jakosc odwzorowania calej szklarni jaka masz.

nasz wynik to wypadkowa matryca+obiektyw+obrobka
    A gdzie można kupić c6d z kitem w wymienionej przez autora wątku cenie? Bo z tego co się orientuję, to nawet na korpus nie starczy. Przy c5dmkll MOŻE starczy na nówkę c50/1.8ll
    Lepsze szkło i tańszy korpus to dobra kombinacja. Nic jednak nie zastąpi Ci praktyki i wiedzy zarówno tej fotograficznej, jak i dobrej znajomości posiadanego sprzętu. Wtedy możesz robić dobre zdjęcia.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Używki:
    60D-1800
    C15-85- 1500zł

Zostaje 800 na lampę i inne pierdoły, albo dołóż trochę to i C85 1,8 dokupisz

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów