Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Grip BG-E2 - skąd wziąć pokrętło w rozsądnej cenie?

Mieszany widok

Domyślnie Grip BG-E2 - skąd wziąć pokrętło w rozsądnej cenie?

Powitać!

Otrzymałem gripa w gratisie do aparatu. Niestety nie ma on pokrętła śruby mocującej do body. Czy można to gdzieś dostać / dorobić w rozsądnej cenie?
    Ponoć Żytnia sobie życzy 200,- Ponoć można kupić zamiennik jakiś i przełożyć kilka elementów.

Czy znacie jeszcze jakieś inne opcje?

Domyślnie Odp: Grip BG-E2 - skąd wziąć pokrętło w rozsądnej cenie?

Nie wiem czy będzie pasować, musisz sprawdzić, ale mam zamiennik Newella z uszkodzoną elektroniką, jednak mechanicznie wszystko w porządku. Jeśli by pasował, to możemy się dogadać i zrobisz transplantację

O! Znalazłem magiczne zaklęcie na to ustrojstwo. Np. wchodzimy na ebay.com i wpisujemy 'canon dial base gear'. W okolicy 100 PLN idzie coś dostać, tylko ta wysyłka z USA ...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Micha-ek Zobacz posta
    Nie wiem czy będzie pasować, musisz sprawdzić, ale mam zamiennik Newella z uszkodzoną elektroniką, jednak mechanicznie wszystko w porządku. Jeśli by pasował, to możemy się dogadać i zrobisz transplantację
    Jak coś, to puściłem PW

Wielkie dzięki Micha-ek!

Po rozmontowaniu Phottixa BP-40D okazało się, że jego pokrętło minimalnie się różni tj. zębatkę ma metalową, ale niestety o ciut zbyt grubych zębach i przede wszystkim ma spory otwór w środku wymagający "tulejki centrującej" (oryginał ma bardzo cienki trzpień, w przeciwieństwie do Phottixa). Na szczęście udało się przełożyć metalową płytkę, na której to wszystko jest zamontowane i grip działa!

Jeszcze raz dzięki!

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów