Ja bym Ci polecił x-kom. Udajesz się do sklepu zamawiasz 3 sztuki, testujesz na miejscu, wybierasz najostrzejszy i najcelniejszy, odbierasz jeden a dwa zwracasz![]()
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Ja bym Ci polecił x-kom. Udajesz się do sklepu zamawiasz 3 sztuki, testujesz na miejscu, wybierasz najostrzejszy i najcelniejszy, odbierasz jeden a dwa zwracasz![]()
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Co do Saturna... Przez internet kupiłem od nich chyba jednego z ostatnich Canonów 5D2. Obawiałem się ciut, że będzie powystawowy itp... Otóż przyjechał do mnie aparat z przebiegiem 0 (słownie ZERO) klatek. Nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło, a brałem puszki z renomowanych, branżowych - fotograficznych sklepów. Drugie doświadczenie z Saturnem: wakacje w Krakowie i ich sklep w Galerii Krakowskiej. Tak przygotowanego merytorycznie personelu nie spotkałem nigdy wcześniej.
Wracając do 50-tki. Warto mieć tą ogniskową. Jednak jako szkło do wszystkiego na pewno się nie sprawdzi, a szczególnie przy cropie. Pamiętam jak lata temu przesiadłem się z analogowej 5-tki na cyfrowego 10D i jedynym szkłem jakie miałem była 50-tka. To był KOSZMAR. Było wręcz boleśnie ciasno.
Ostatnio edytowane przez jac+ ; 10-04-2016 o 13:22
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
Niestety wchodzi w grę tylko zakup przez internet. W mojej małej mieścinie nie ma takich sklepów. Saturn ma najniższą cenę. Chyba się zdecyduję - mam nadzieję, że będzie dobrze
Do 50mm jestem przyzwyczajony. I to na cropieJak dla mnie jest to fajne uzupełnienie kita.
Skoro uzupełnienie, to OK. Nawet mogę polecić. Jako jedyne szkło - nie radzę![]()
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
W sobotę miałem okazję przetestować szkło w boju i jestem bardzo zadowolony. Bardzo dobrze zainwestowane 500zł. Z 6d na ciemnej sali ślubnej AF jest zdecydowanie szybszy i pewniejszy niż w mojej Sigmie 35mm 1.4 a takie było początkowe założenie przy zakupie. Dodatkowo super sprawa gdy trzeba zostawić torbę z całym majdanem i gdzieś szybko lecieć - biorę aparat + jakieś szkło a 50mm wrzucam do kieszeni marynarki jako uzupełnienie![]()
celuloid warrior
W 50 stm, AF wydaje się zdecydowanie pewniejszy i trochę szybszy. Bardzo bym chciał stałe 20mm od Canona równie dobrze skrojone w kategorii cena/jakość.
celuloid warrior
Mam tylko małą uwagę dla kupujących na raty.... w RTV Euro AGD mają 0% a w Saturnie koniecznie trzeba dokupować ubezpieczenie. W ratalnym systemie obecnie w Saturnie wychodzi drożej.
--- Kolejny post ---
Dlatego ja kupuje tylko oryginalne. Droższe, ale spokój.
Upycham do kieszeni w miejsce 50mm. Nie jest już tak fajnie ale wchodzi![]()
celuloid warrior