Strona 40 z 49 PierwszyPierwszy ... 303839404142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 483

Wątek: Canon EF 50mm f/1.8 STM

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie Odp: Canon EF 50mm f/1.8 STM

Cytat Zamieszczone przez Dragster Zobacz posta
    Czy polecicie ten obiektyw jako pierwsza stalke? Troszke martwi mnie brak stabilizacji. Dziekuje
    L.
    1. do cropa czy ff? Do ff tak. Do cropa niekoniecznie.
    2. po co Ci stabilizacja? Myślisz o video?

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez Dragster Zobacz posta
    Czy polecicie ten obiektyw jako pierwsza stalke?
    Zdecydowanie tak.

Ad1. Obiektyw byl by podpiety pod 70d
    Ad2. Jako poczatkujacy jestem przerazony broakiem IS, i tak chcial bym nim filmowac z reki np wakacyjne wyjazdy mam jeszcze sigme 17-70 dc os, ale wyraznie slychac ostrzenie. Dzieki!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

50 na cropie to obiektyw portretowy. Jezeli szukasz czegos uniwersalnego i do filmowania i na wakacje to powinno być szerzej (28is lub 24is lub 35is).

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    1. do cropa czy ff? Do ff tak. Do cropa niekoniecznie.
    Uważam, że pisanie iż do cropa ten obiektyw "niekoniecznie" się nadaje na pierwszą stałkę jest nieporozumieniem. Jak najbardziej się nadaje. Pokażcie mi bowiem instrument do cropa z takim światłem za niecałe 500zł.... Grzech nie kupić

Owszem, jak kolega zauważył wyżej na cropie ta 50-tka będzie bardziej do portretów - odpowiednikiem 80-tki na FF (czyli idealnie nada się do portretu). W przyszłości, gdybyście zdecydowali się zakupić body FF będzie jak znalazł jako standard.

Tak więc uważam, że warto zakupić i do cropa jako pierwsza stałka bo tylko 499zł... No wiadomo - będzie węziej, a więc i bardziej portretowo. Kto nie chce robić fajnych portretów.... za taką kaskę? Hit.

Ja mam cropa i 10-22 canona. Czekałem na coś takiego. Długo myślałem o EF-S 60 macro jako drugim moim obiektywie - instrumencie do portretu (i przy okazji MACRO), ale wolę tą 50-tkę kupić bo jakość zdjęć (za te 499zł) to złoto. A macro do APSC i tak lepsze stanowi raczej pełnoklatkowy obiektyw EF 100 2.8 USM tylko 200zł droższy od EF-S 60 macro, który do fotografowania bardziej "nerwowych" robali jest i tak za krótki.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    50 na cropie to obiektyw portretowy. Jezeli szukasz czegos uniwersalnego i do filmowania i na wakacje to powinno być szerzej (28is lub 24is lub 35is).
    A tu popieram. Ta 50-tka na cropie to dobry pomysł, ale tak jak napisałem - jako instrument do portretów i robienia zdjęć obiektów, które chcemy wyróżnić z tła. Filmować też się da ale będzie to wąski wycinek rzeczywistości na cropie i bardziej do filmu pasuje coś szerszego, jak kolega napisał.
    Ostatnio edytowane przez jafrap ; 20-03-2016 o 18:41

Dopiero zaczyna

Mam takie pytanie do użytkowników tego obiektywu o którym mowa w temacie. Czy to normalne, że jak przełączy się na ostrzenie manualne i się porusza pierścieniem ostrzenia to słychać taki charakterystyczny dźwięk, którego nie ma gdy ostrzy się w Autofokusie? Tzn. w auto jest inny. Taki jakby nie to, że zgrzyt ale coś w tym stylu, jakby ktoś szyby wycierał ...

Tu to słychać.... (film nie mój, więc mnie uspokaja, że jednak ten typ tak ma): https://www.youtube.com/watch?v=xCio...I&spfreload=10

U mnie jest identycznie.
    Ostatnio edytowane przez jafrap ; 21-03-2016 o 20:00

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Bylo juz chyba naqet w tym temacie pisane na ten temat. To normalne i tak ten typ ma
    SONY

Szkło z takimi parametrami optycznymi w takich pieniążkach jest idealne dla początkujących lub jako pierwsza stałka! Mam kilka eLek ale jak idę na spacer z dziećmi to zawsze biorę tego STMa, dla mnie bomba!
    5D MarkII i III, + szkiełka L ... i Mitros+

Coś już napisał

Mam pytanie z troche innej beczki. Czy ktoś z was kupował ten obiektyw w saturnie ? Widzę mają dość dobrą cenę. Głównie chodzi mi czy mieliście jakieś problemy przy realizacji zamówienia przez internet w tym sklepie ?

Dopiero zaczyna

Saturn to raczej powazna firma. Przez net napewno wysla co trzeba

Strona 40 z 49 PierwszyPierwszy ... 303839404142 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów