Jedna osoba moze zamowic na rozne adresy a zbierze hajs na swoje konto?tam dostawa i tak jest darmowa, Albo tak jak mowisz, potem w PL przesylka kosztowalaby z 6-7zl wuec i tak by sie oplacalo
Jedna osoba moze zamowic na rozne adresy a zbierze hajs na swoje konto?tam dostawa i tak jest darmowa, Albo tak jak mowisz, potem w PL przesylka kosztowalaby z 6-7zl wuec i tak by sie oplacalo
SONY
Nie przesadzajcie bo to juz dziadowanie...
Lutek
EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150
Ze co? O czym Ty mowisz? Kupisz u jakiegos janusza za 100zl oslone ktora kosztuje z 5$?
SONY
5 dolarów to może kosztuje w produkcji a w sprzedaży to już 23-25 kosztuje już wszędzie - przynajmniej oryginał.
Ale jak juz kupisz za 30 złotych zamiennik zamiennika to kwękanie, ze trzeba jeszcze zapłacić za wysyłkę to już zwykłe dziadowanie.
Ostatnio edytowane przez Lutek ; 12-09-2015 o 21:09
Lutek
@Lutek
Faktycznie chodzi o niewielkie pieniądze ale z logistycznego punktu widzenia jestem ciekaw bo nie zawsze może chodzić o małą kwotę.
A tak na marginesie za słownikiem języka polskiego
"dziadować
potocznie:
1. żyć w biedzie, niedostatku; biedować;
2. żebrać"
Ostatnio edytowane przez zw13rzu ; 12-09-2015 o 22:08
Napisałem co myślę, w końcu mamy(jeszcze) demokrację. Po prostu uważam czas poświęcony na zaoszczędzenie tych 50 złotych kosztuje więcej.
To moje zdanie, którym się podzieliłem i nie ma obowiązku się ze mną zgadzać.
To tyle ode mnie.
Życzę miłego weekendu i pozdrawiam.
Lutek
A to wątek o szkle jest czy o paru gramach plastiku które do jakości obrazowania tego szkła nic nie wnoszą?
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
widzę, że nie rozumiesz dalej.
to patrz:
I potem ja napisałem, że możemy zamówić w kilka osób, a teraz Ci wytłumaczę o co chodzi, mnie, rtsiakowi, zwierzowi i pewnie innym.
WOLIMY KUPIĆ ZAMIENNIK Z AZJI ZA 15PLNÓW NIŻ DAĆ 100ZŁ JAKIEMUŚ JANUSZOWI NA ALLEGRO, KTÓRY SPROWADZIŁ TEN SAM ZAMIENNIK ZA TE 15ZŁ I SZUKA FRAJERA W POLSCE.
jak chcesz o szkle, to napisałem w innym wątku:
Ostatnio edytowane przez salas ; 12-09-2015 o 22:34
SONY
Rozumiem, nie trzeba mi tłumaczyć ale mam inne zdanie na tą jedną sprawę. Gdyby chodziło o to, ze można oryginał np obiektywu kosztującego np 1800 złotych kupić w innym miejscy zaoszczędzając 300 zł bo inny kanał dystrybucji ma niższe marże. Ale tu chodzi o cos zupełnie innego...
Mam inne zdanie no uważam to za błędne rozumowanie. Ok 100 zł kosztuje nie tylko w Polsce ale mniej więcej tyle kosztuje oryginał w innych miejscach na świece. A ten co sprzedaje za 15 może i bardziej robi w bambuko bo może sam kupuje za 10 groszy od producenta, który robi w hangarze w Chinach w pomieszczeniach niewentylowanych i zatruwa zdrowie wyzyskiwanych dzieci. Oczywiście, ze koncerny za markę dodają od sienie ale mimo wszystko jakość i dotrzymywanie standardów ekologicznych (itp.) zwyczajnie kosztuje. Oczywiście, ze można i trzeba oszczędzać i wybierać ale z rozsądkiem. Jeśli miałbym kupować za od zagranicznego trochę taniej to wolę od naszego bo przynajmniej (teoretycznie) tu w Polsce zostaną podatki.
Lutek