też brałem pierwszą lepszą sztuke i z 6d 0 problemów
też brałem pierwszą lepszą sztuke i z 6d 0 problemów
Szukaj. Ja teraz kupowałem dla szwagierki te szkło, żeby miała coś do portretów dziecka zamiast kita do 60D 15-85mm z 5.6. W sklepie w Monachium mieli 3 sztuki, na dwóch był BF, a ta jedna z półki z zatłuszczonymi soczewkami była dobra (wcześniejsza seria z numeracji wynikała). Sprzedawca nie był zdziwiony, to normalka że trzeba sprawdzić. Ten z półki miał niby 2 miesiące. Wytarłem soczewki czy nie ma rys. Wytargowałem z 119e na 113e - więcej się nie dało i kupiłem. Fotki dziecka super wyszły - ostrzy jak należy. Dobrze że zabrałem aparat ze sobą bo chciałem kupić w ciemno. Myślałem, że z STM nie ma problemów.
witam
Ok jeszcze poszukam ...nie jest to taka pilna sprawa , ale jasny obiektyw w zestawie zawsze się przyda.
Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.
moja też była ok, zakup przez internet bez sprawdzania ale odesłałem i pewnie kupię Yongnuo z chin bo śmieszna cena a ja często nie sięgam po takie obiektywy 50mm
Cena nowej 50 to koszt kalibracju wersji 1.4.
Przynajmniej w uk.
Witam
Niestety chyba AF mojego 50D nie chce za bardzo współpracować z takimi obiektywami.
Dziś po kolejnych testach wybrałem jedną sztukę , jednak i tu musiałem kalibrować na -2.
W domu na spokojnie wynik się powtórzył , więc tak zostanie.
W porównaniu do poprzedniej wersji jest i tak Wielki postęp . W końcu mogę robić zdjęcia a nie martwić się czy trafi AF.
Mam nadzieję ,że w dalszej eksploatacji utrzyma się jakość tego obiektywu.
Trzymając go w ręku nie ma się już wrażenia że za chwilę się rozleci.
Cóż cena jest taka ,jaka wartość zielonego banknotu , ale da się przeżyć.
pozdrawiam Wojtek
Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.
Witam
Ma ktoś namiar na osłonę do tego obiektywu.
Szukam cały dzień ,ale nawet zamiennika dostępnego nie znalazłem.
Swoją drogą to do tego ,że canon nic nie dodaje do swoich tańszych i średnich wyrobów już się przyzwyczaiłem.
Jednak wypuszczając dany wyrób na rynek szanująca się firma powinna zadbać o dostępność dodatków choćby za opłatą ....wstyd Canonie..........
Ostatnio edytowane przez fancik ; 20-08-2015 o 17:58
^^
ES-68
Tutaj:
http://www.cyfrowe.pl/aparaty/oslona...non-es-68.html
Ostatnio edytowane przez este ; 20-08-2015 o 18:05
6D/M100/MeizuM8