Strona 46 z 49 PierwszyPierwszy ... 364445464748 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 483

Wątek: Canon EF 50mm f/1.8 STM

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie Odp: Canon EF 50mm f/1.8 STM

50 STM owszem, potrafi nie trafić, ale zdarza się to nawet topowym L-kom. Mimo wszystko to świetne, kompaktowe, tanie, bardzo poprawne szkło. Przerobiłem 50mk1,50mk2 i dwie sztuki 50 1.4, został bez zastanowienia STM. Może zamieniłbym na Sigmę Art, ale nie mam ciśnienia bo jest dużo droższa, dużo większa i cięższa, a na to też*patrzę.

Coś już napisał Awatar mystical

Trafiłem Czwarta sztuka z kolei, ale ostrzy w punkt. Zrobiłem w fotojokerze show ze statywem itd... ale mam!
    Na tle moich dotychczasowych szkieł jakość powala, szczerze mówiąc nie spodziewałem się aż takiej różnicy, myślałem, że to po części legendy.

Początki nałogu Awatar 5pirit

W końcu udało mi się przetestować szkiełko tak na dobre a nie tylko głupia pstrykanina.

No i kurczę muszę przyznać, że jak za tą cenę to szkiełko robi mega robotę!

Rozpatrywałem różne warianty, a to 50'tka Sigmy a to Canonowska 1.4 ale zaryzykowałem i jestem mega zadowolony. Luka między 35mm a 100mm zapełniona idealnie

Jedyne do czego można się przyczepić szukając dziury w całym to fakt, że jak mamy wysuniętą przednią soczewkę na wyłączonym aparacie to nawet jak przełączymy przełącznik na manualne ostrzenie i tak jej nie schowamy. Trzeba włączyć aparat i dopiero uda się schować.
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez 5pirit Zobacz posta
    W końcu udało mi się przetestować szkiełko tak na dobre a nie tylko głupia pstrykanina.

No i kurczę muszę przyznać, że jak za tą cenę to szkiełko robi mega robotę!

Rozpatrywałem różne warianty, a to 50'tka Sigmy a to Canonowska 1.4 ale zaryzykowałem i jestem mega zadowolony. Luka między 35mm a 100mm zapełniona idealnie

Jedyne do czego można się przyczepić szukając dziury w całym to fakt, że jak mamy wysuniętą przednią soczewkę na wyłączonym aparacie to nawet jak przełączymy przełącznik na manualne ostrzenie i tak jej nie schowamy. Trzeba włączyć aparat i dopiero uda się schować.
    Ten obiektyw jest mega. Nawet nie wiedziałem, że będę nim z powodzeniem robił plenerowe sesje rodzinne.
    5D, 2x6D, 16-35/4ISL, 20/1.4A, 24-70/2.8LII, 24-85/3.5-4.5, 50/1.4, 50/1.8STM, 55/1.8, 85/1.8, 135/2L, 200/2.8LII, 70-300 4-5.6II, 100-300/5.6L, 400/5.6L
    600EX-RT, 430EXII, 568EXII
    CX241, i1DisplayPro, L850, SC-P600

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Nowe korpusy mają już opcję automatycznego chowania tubusu podczas wyłączania (dotyczy naleśników i 50-tki STM)

Początki nałogu Awatar 5pirit

Cytat Zamieszczone przez robson999 Zobacz posta
    Ten obiektyw jest mega. Nawet nie wiedziałem, że będę nim z powodzeniem robił plenerowe sesje rodzinne.
    Kupiłem to szkło nieco ponad 2 tygodnie temu ale dopiero w sobotę miałem okazję przetestować w terenie właśnie na rodzinnym plenerze i się nie zawiodłem.

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Nowe korpusy mają już opcję automatycznego chowania tubusu podczas wyłączania (dotyczy naleśników i 50-tki STM)
    A tego nawet nie wiedziałem więc dzięki za info! Szkoda, że w 6D już tego nie dali, ale jakoś ogarnę bo to jedyne szkło w torbie z tą przypadłością.
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Coś już napisał Awatar mystical

Wystarczy załozyć dekielek i nacisnąć spust do połowy - schowa się szukając ostrości.

Forumowicze, czy wasza 50mm STM tez jest tak głośne, w obu trybach, AF i MF wyraźnie słychać silnik, i to głośny silnik. Dla porównania mój kitowiec 18-135 STM jest bezszelestny..

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez IreuN Zobacz posta
    Forumowicze, czy wasza 50mm STM tez jest tak głośne, w obu trybach, AF i MF wyraźnie słychać silnik, i to głośny silnik. Dla porównania mój kitowiec 18-135 STM jest bezszelestny..
    nie stwierdzilem

dodam troche pikseli od siebie, bo cos malo w tym watku...

www albo tez flickr

U mnie jest dokładnie taka sama sytuacja jak w tym filmiku:

Zwracać ten obiektyw do sklepu, czy co robić?

Strona 46 z 49 PierwszyPierwszy ... 364445464748 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów