Strona 41 z 49 PierwszyPierwszy ... 313940414243 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 483

Wątek: Canon EF 50mm f/1.8 STM

Coś już napisał Awatar Wołek
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: Canon EF 50mm f/1.8 STM

Ja bym Ci polecił x-kom. Udajesz się do sklepu zamawiasz 3 sztuki, testujesz na miejscu, wybierasz najostrzejszy i najcelniejszy, odbierasz jeden a dwa zwracasz

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Uzależniony Awatar jac+

Co do Saturna... Przez internet kupiłem od nich chyba jednego z ostatnich Canonów 5D2. Obawiałem się ciut, że będzie powystawowy itp... Otóż przyjechał do mnie aparat z przebiegiem 0 (słownie ZERO) klatek. Nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło, a brałem puszki z renomowanych, branżowych - fotograficznych sklepów. Drugie doświadczenie z Saturnem: wakacje w Krakowie i ich sklep w Galerii Krakowskiej. Tak przygotowanego merytorycznie personelu nie spotkałem nigdy wcześniej.

Wracając do 50-tki. Warto mieć tą ogniskową. Jednak jako szkło do wszystkiego na pewno się nie sprawdzi, a szczególnie przy cropie. Pamiętam jak lata temu przesiadłem się z analogowej 5-tki na cyfrowego 10D i jedynym szkłem jakie miałem była 50-tka. To był KOSZMAR. Było wręcz boleśnie ciasno.
    Ostatnio edytowane przez jac+ ; 10-04-2016 o 13:22
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Coś już napisał

Niestety wchodzi w grę tylko zakup przez internet. W mojej małej mieścinie nie ma takich sklepów. Saturn ma najniższą cenę. Chyba się zdecyduję - mam nadzieję, że będzie dobrze
    Do 50mm jestem przyzwyczajony. I to na cropie Jak dla mnie jest to fajne uzupełnienie kita.

Uzależniony Awatar jac+

Skoro uzupełnienie, to OK. Nawet mogę polecić. Jako jedyne szkło - nie radzę
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Dopiero zaczyna

W sobotę miałem okazję przetestować szkło w boju i jestem bardzo zadowolony. Bardzo dobrze zainwestowane 500zł. Z 6d na ciemnej sali ślubnej AF jest zdecydowanie szybszy i pewniejszy niż w mojej Sigmie 35mm 1.4 a takie było początkowe założenie przy zakupie. Dodatkowo super sprawa gdy trzeba zostawić torbę z całym majdanem i gdzieś szybko lecieć - biorę aparat + jakieś szkło a 50mm wrzucam do kieszeni marynarki jako uzupełnienie
    celuloid warrior

Uzależniony
    Miasto
    .

Cytat Zamieszczone przez oswald Zobacz posta
    W sobotę miałem okazję przetestować szkło w boju i jestem bardzo zadowolony. Bardzo dobrze zainwestowane 500zł. Z 6d na ciemnej sali ślubnej AF jest zdecydowanie szybszy i pewniejszy niż w mojej Sigmie 35mm 1.4 a takie było początkowe założenie przy zakupie. Dodatkowo super sprawa gdy trzeba zostawić torbę z całym majdanem i gdzieś szybko lecieć - biorę aparat + jakieś szkło a 50mm wrzucam do kieszeni marynarki jako uzupełnienie
    Masz porównanie do 1.4? Głównie chodzi mi o af

Dopiero zaczyna

W 50 stm, AF wydaje się zdecydowanie pewniejszy i trochę szybszy. Bardzo bym chciał stałe 20mm od Canona równie dobrze skrojone w kategorii cena/jakość.
    celuloid warrior

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez pawel13a Zobacz posta
    Mam pytanie z troche innej beczki. Czy ktoś z was kupował ten obiektyw w saturnie ? Widzę mają dość dobrą cenę. Głównie chodzi mi czy mieliście jakieś problemy przy realizacji zamówienia przez internet w tym sklepie ?
    Mam tylko małą uwagę dla kupujących na raty.... w RTV Euro AGD mają 0% a w Saturnie koniecznie trzeba dokupować ubezpieczenie. W ratalnym systemie obecnie w Saturnie wychodzi drożej.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    Pytanie do osób które kupowały z od chinoli osłonę przeciwsłoneczną - możecie polecić konkretne oferty do tych osłon które dobrze się zatrzaskują na obiektywie? Niestety ta którą ja miałem słabo się trzymała co potwierdza fakt, że zgubiłem ją w noc sylwestrową gdzieś po ciemku na plaży...
    Dlatego ja kupuje tylko oryginalne. Droższe, ale spokój.

Bywalec Awatar haze
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez oswald Zobacz posta
    biorę aparat + jakieś szkło a 50mm wrzucam do kieszeni marynarki jako uzupełnienie
    To zdradz jeszcze co robisz z tym "jakimś szkłem" jak podepniesz marynarkową pięćdziesiątkę
    Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
    6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy

Dopiero zaczyna

Upycham do kieszeni w miejsce 50mm. Nie jest już tak fajnie ale wchodzi
    celuloid warrior

Strona 41 z 49 PierwszyPierwszy ... 313940414243 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów