To szkoda, że prawie bez zmian do II - bo już chciałem wymienić mojego staruszka:-)
Mkamelg - dzięki, znam ten test:-)
Przyszła mi niedawno osłona przeciwsłoneczna z Chin. Całkiem ładnie wykonana jak za niecałe 15zł i ładnie dopasowana do obiektywu. Zamówiłem dwie, jedna przyszła nadpęknięta delikatnie, ale mają przysłać nową.
5D3, 6D, 50D, S14/2,8, 17-40/4L, 24/1.4IIL, S50/1.4EX, 85/1.8, 100L macro, 135/2L, 70-200/2.8L, 100-400L
witam
Największe różnice na plus są dwie ...
Ogólnie wykonanie i przede wszystkim AF.
Ja zmieniłem głównie ze względu na całkowity brak porozumienia z moim body i niecelność AF.
Nareszcie mogę używać tej ogniskowej i dobrego światła nie martwiąc się o ostrość , choć musze przyznać ,że do ideału troszkę mu brakuje.
pozdrawiam Wojtek
Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.
Moim zdaniem, najwieksza roznica to ilosc listkow w przeslonie i AF, metalowe mocowanie tez na plus.
Hahahaha teraz chcesz zamiennik? Ty ktory walczyles ze jak to mozna DZIADOWAC I KUPOWAC U CHINCZYKOW? CO DZIECI WYKORZYSTUJA W BRUDNYCH FABRYKACH? TOKSYCZNE OSLONY ZA KILKA DOLAROW?!
Hahahahahaprzynajmniej mnie rozbawiles przed snem
SONY
Dla mnie bardziej zabawne jest to, że to super tanie szkiełko ma ZNACZNIE mniejszy rozrzut jakościowy od ca. 10x droższego Sony 55/1.8 noszącego dumnie logo Zeiss i ca. 30x droższego Zeissa Otus 55/1.4. Najwyraźniej jednak Canon ma dużo lepsze pojęcie o projektowaniu i produkcji obiektywów, nawet tych najtańszych...![]()