Zmień status filmiku na "niepubliczny" bo nie mogę nic obejrzeć. Albo jak się Tobie nie chce to nic nie rób i porównaj z moim, zrobiłem go teraz "na szybko":
Wielk.nagr. filmu: VGA 25.00P [IPB]
Nagryw. dźwięku: Auto
Filtr wiatru/Tłumik: Włącz/Włącz
Poniższe już nie do Ciebie.
Źródło: Nowe obiektywy STM Canona - Technologie - polskieradio.plTechnologia silnika krokowego (STM) jest wydajna szczególnie przy rejestracji dynamicznej, gdzie w kadrze pokazujemy ruch i rejestrujemy częste zmiany położenia obiektów. W czasie produkcji wideo (profesjonaliści niechętnie się do tego przyznają) STM daje ciągłe ustawienie ostrości i gwarantuje niski poziom szumów akustycznych. Jest to ważne gdy używamy np. EOSâs 650D, który nie ma możliwości ręcznego ustawiania poziomu rejestrowanego dźwięku i jedynym dodatkiem poprawiającym dźwięk rejestracji filmowej jest możliwość użycia zewnętrznego mikrofonu.
Źródło: Canon EF-S 55-250 mm f/4-5,6 IS STM - FotopolisEF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM - kluczowe funkcje:
- Kompaktowy, lekki teleobiektyw zmiennoogniskowy
- Stabilizator obrazu skutecznie niweluje efekty utraty ostrości podczas ruchu aparatem
- Technologia STM - płynny i cichy AF
- Minimalna odległość ostrzenia: 0,85m
- Wysokiej jakości soczewka niskodyspersyjna (UD)
Strona 21 opracowania znajdującego się pod adresem http://studenci.fuw.edu.pl/~kkf/plik...owe_Kacper.pdf
Proszę mi uzasadnić możliwość obsługi MF w obiektywach z serii STM. Bo ja tu tego nie widzę. Canon dodał tę opcję chyba tylko dlatego żeby się konserwatyści nie burzyli. Obiektywy z tej serii wręcz "krzyczą" do użytkownika hasłami "automatyka" i "elektryka". Po co komu wprowadzenie obsługi ludzką ręką skrzypiącego pierścienia którego dźwięk przenosi się na rejestrowany materiał?