Wątpię, żebym kupił używki od kogoś na raty.
Wątpię, żebym kupił używki od kogoś na raty.
NIEPOWTARZALNY IDENTYFIKATOR.
Allegro daje Ci taką możliwość. Tylko chyba lepiej kupować od sprawdzonych sprzedawców. Nie to, że prywatnie nie trafisz, ba, nawet taniej może być, ale w razie niezadowolenia łatwiej o zwrot towaru.
Do wymienionych przez Ciebie zastosowań mogę dorzucić jeszcze to szkiełko: Tokina 12-24/4 ATX PRO DX Canon, Canon, Tokina, Obiektywy, INTERFOTO Sklep i komis fotograficzny z tradycjami
Było u mnie gościnnie, na cropie jest szeroko bez dwóch zdań. No i obrazek ładny wychodził.
Gdyby kogoś jeszcze interesowało to tu jest ciekawe porównanie 8 UWA pod Canona
https://www.youtube.com/watch?v=VRSyTOosOcc
1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2
Bądź tu mondry i wybierz. Tokina 116 przemawia do mnie najmocniej, natomiast C 10-18 przemawia cenowo.
a dlaczego te uzywki nie bierzesz pod uwagę? mialem u siebie kilka szkieł używanych i działają idealnie, gwarancja nigdy mi się nie przydała w sumie, a szkło o ile tańsze
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Ależ biorę pod uwagę używki!
aj sorry nie doczytalem, no to pozostaje ci allegro ziomalu![]()
Tylko ja wciąż nie wiem jaki obiektyw!![]()
to znaczy ze nie potrzebujesz zadnego. ktos kiedys mi tak powiedzial i w sumie mądre słowa, bo skoro ja niewiem jakie szkło mam kupic to kto inny za mnie nie zdecyduje. Koledzy na forum mogą ci powiedzieć ktory obiektyw jak sie sprawdza w pracy jednak ze jezeli wybierasz pomiedzy fiszem a UWA to juz jest twoj problem, i jezeli sam nie poswięcisz chwili czasu na o aby wybadac wszelkie za i przeciw aby dosc do jakiś wniosków, tak nikt inny za ciebie tego nie zrobi... chociaz w sumie wlasnie mógłbym skasowac ten post i napisac zebys brał obiektyw xxx a ty byś ślepo uwierzył, po to jest ten temat![]()
GalaktycznyMuczaczo głos rozsądku
autorze wątku, nie bądź pipką, co się wszystkiego boi, tylko idź do sklepu, podłącz szkła z których dokonasz wyboru do korpusu, strzel parę fot, podotykaj, sprawdź szkło. wybierz te, do którego nabierzesz najwięcej zaufania. nie wiem po co męczysz nas o tę tokinę, skoro w krajobrazie i archi i tak sie domyka min do f/8. tak bardzo będziesz sie mentalnie 'onanizował' tym 2.8??
ebe ebe