Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: Databank , dysk 60 G i Fat32

Coś już napisał Awatar Paweł Ubysz
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wielki jesteś.
    Dzieki serdeczne , 5 minut i po krzyku. programik miodzio.
    300D + kit + 50/1,8 + sigma 70-300 APO DG Macro

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Paweł Ubysz napisał:

Tylko cały czas pozostaje problem jaki darmowy soft mozna wykorzystać do założenia partycji FAT 32 większej niz 32 GB. Na razie wożę się z taką przez co połowa dysku odłogiem leży.
    Rzeczywiście, teoria mówi o ograniczeniu partycji w FAT 32 do 32GB, co nie przeszkadza, że za pomocą zwykłego programiku Fdisk (jest np. na dyskietce rozruchowej do Win988)) bez kłopotu można tworzyć większe partycje. Ostatnio sprawdziłem to na dysku 60 GB - otrzymałem jedną partycję (chyba ok. 58 GB). Oczywiście potem trzeba sformatować.
    Canon EOS 30D, Canon EOS 400D, EOS 5D; EOS T1i, EOS T2i; EF 17-40/4L, EF 100-300/5.6L, EFS 60/2.8 macro, EF 200/2.8 L II, EF 100-400/4.5-5.6L IS USM, EF 70-200/4 IS L, EF 70-300/4-5.6 IS USM, EF 300/4 L; EF 1.4 Extender, EF 2x Extender, Speedlite 420EX, Speedlite 580EX; "IS is for us old farts with too much shake"(NINAS)

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jajurek
    Rzeczywiście, teoria mówi o ograniczeniu partycji w FAT 32 do 32GB, co nie przeszkadza, że za pomocą zwykłego programiku Fdisk (jest np. na dyskietce rozruchowej do Win988)) bez kłopotu można tworzyć większe partycje. Ostatnio sprawdziłem to na dysku 60 GB - otrzymałem jedną partycję (chyba ok. 58 GB). Oczywiście potem trzeba sformatować.
    Teoria mowi o 2TB dla FAT32 - jedynie teoria BillaG jest inna i zdecydowal za uzytkownikow ze FAT32 to 32GB

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    Teoria mowi o 2TB dla FAT32 - jedynie teoria BillaG jest inna i zdecydowal za uzytkownikow ze FAT32 to 32GB
    Zgadza się, w DigiMateIII dysk 80Gb (dokładnie 74cośtam) chodzi w FAT32 bez problemu. Tyle, że ustrojstwo jest wkurzająco wolne a uzywanie tego jako czytnika i zrzucania zdjęć bezposrednio do kompa to juz paranoja. Wolniejsze od żółwia.

Janusz

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja mam DigiMate III z dyskiem 80 Gb (74 z groszami) i mam podzielone na 2 partycje w systemie FAT32 (44,4 Gb i 30Gb). Ból polega na tym, że do zrzucania z carty CF mogę wykorzystać jedynie pierwszą partycję i to nie większą niż 44,4 Gb, bo reszty mi i tak nie zobaczy !?! Na drugą partycję z karty nie zgra, bo jej nie widzi. Czy ktoś mi powie jak ten problem można rozwiązać ??
    Idealnym rozwiązaniem byłaby jedna partycja z całego dysku na która może zrzucić z karty aż do całkowitego zapełnienia dysku

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loram Zobacz posta
    Ja mam DigiMate III z dyskiem 80 Gb (74 z groszami) i mam podzielone na 2 partycje w systemie FAT32 (44,4 Gb i 30Gb). Ból polega na tym, że do zrzucania z carty CF mogę wykorzystać jedynie pierwszą partycję i to nie większą niż 44,4 Gb, bo reszty mi i tak nie zobaczy !?! Na drugą partycję z karty nie zgra, bo jej nie widzi. Czy ktoś mi powie jak ten problem można rozwiązać ??
    Idealnym rozwiązaniem byłaby jedna partycja z całego dysku na która może zrzucić z karty aż do całkowitego zapełnienia dysku
    Zrób jedną partycję . Ściągnij program do formatowania dużych partycji FAT32

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    OK, spróbuję. Dzięki za radę, choć wcześniej miałem jedną partycję robioną Partition Magiciem i nic to nie dało. Nie zgrywał więcej jak 44,4 Gb

Miasto
    Kraków

Domyślnie

odświeżę wątek. Pozgrywałem dane z DigiMate III na twardziela i chciałem formatować tym programem FDiskAP i nic :-(
    Mam podpięty dysk przez USB i mi go nie sformatuje. Dostaję komunkat format fail Ustawiłem na FAT32 i ****, nic, ciągle format fail. A może on powinien być podpięty normalnie do kompa, a nie przez usb ?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

W przypadku DigiMate II , który posiadam by nie pokazało błędu trzeba podać ścieżkę dysku ( e,f czy jaką masz literkę ) , oraz nazwę dysku .

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    W przypadku DigiMate II , który posiadam by nie pokazało błędu trzeba podać ścieżkę dysku ( e,f czy jaką masz literkę ) , oraz nazwę dysku .
    I tak właśnie robiłem, ale to nic nie dało

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów