Jutro/pojutrze będę walczył z tematem i spróbuję zdjęć z różnymi ekspozycjami, które później spróbuję połączyć. Spróbuję również poświecić speedlitem, którą mogę postawić na statywie, ALE musiałbym wyzwolić ją radiowo gdyż musiałbym ją ustawić za ścianą gdyż jak wdzicie drugi, dalszy plan jest niedoświetlony. Jutro musiałbym podejść do sklepu i zaopatrzyć sie w jakiś nadajnik i odbiornik. Z czego korzystacie do radiowego wyzwalania speedlitów? Czym mógłbym wyzwolić 430tkę ale tak by było kompatybilne z 600tką, którą lata moment kupię?
Martwie się trochę, ponieważ wcześniej pracowałem z Tamronem 17-50 ze światłem 2.8 ale brakowało szerokości, wczoraj kupiłem Canon 10-18 ale dziadygka jest 'chyba' bardzo ciemny i kontempluje co zrobić, zastanawiam się czy nie wymienić na Canona 10-22, który ma lepsze światło, ale czy jest to radykalnie lepsza jasność? Z tego co wyczytałem i napatrzyłem się na sample to Canony prosto rysują linie, Tokina miała lepsze światło, ale nie jest to podobno szczyt optyki... zagwozdka.