Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 53 z 53

Wątek: Fotografia nieruchomości - sprzęt - prośba o radę

Domyślnie Odp: Fotografia nieruchomości - sprzęt - prośba o radę

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    Skoro się człowiek, który zadaje pytania, co wybrać, zastanawia nad JEDNĄ LAMPĄ NA SANKI do fotografowania wnętrz, to cudów z nią nie zwojuje.
    W ramach małego sprostowania, nie mówiłem o chęci montażu lampy na sankach body, świadom żem konieczności zdalnego wyzowalenia poza body, kwestia dotyczyła tylko ilości. Powiem wam tak, piękną lekcją życia jest praktyka. Niestety z powodu braku pełnej klatki i ogniskowej rzędu 17mmm bawię się w łączenia, które wychodzą całkiem przyzwoicie, choć wiem już, iż za daleko łapalem pszczególne klatki... Jak skończę to podzielę się efektami. Pobrałem trialową wersję PS CC 2014, potężne narzędzie, które w niepradopodobny sposób koryguje niedoskonałości człowieka i sprzętu.

Powiedzcie proszę, jakiej techniki w PS używacie do korekcji łączenia. Mój progres jest wynikiem metody prób i błędów, które pozwoliły mi uzyskąc zamierzony choć nieidelany efekt. Np. w takiej sytuacji:

Jakiej techniki w PS używacie do korekcji czegoś takiego?

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez M itch Zobacz posta
    W ramach małego sprostowania, nie mówiłem o chęci montażu lampy na sankach body, świadom żem konieczności zdalnego wyzowalenia poza body, kwestia dotyczyła tylko ilości. Powiem wam tak, piękną lekcją życia jest praktyka. Niestety z powodu braku pełnej klatki i ogniskowej rzędu 17mmm bawię się w łączenia, które wychodzą całkiem przyzwoicie, choć wiem już, iż za daleko łapalem pszczególne klatki... Jak skończę to podzielę się efektami. Pobrałem trialową wersję PS CC 2014, potężne narzędzie, które w niepradopodobny sposób koryguje niedoskonałości człowieka i sprzętu.

Powiedzcie proszę, jakiej techniki w PS używacie do korekcji łączenia. Mój progres jest wynikiem metody prób i błędów, które pozwoliły mi uzyskąc zamierzony choć nieidelany efekt. Np. w takiej sytuacji:

Jakiej techniki w PS używacie do korekcji czegoś takiego?
    to jest dosyc duzy blad. przede wszystkim nie wolno dopuscic do powstania takiego bledu .
    obracaj aparat wokol punktu nodalnego , a poprawki nie beda konieczne.

retusz nie jest trudny , ale niepotrzebna strata czasu.

technika sie nazywa " hand made"

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    to jest dosyc duzy blad. przede wszystkim nie wolno dopuscic do powstania takiego bledu .
    obracaj aparat wokol punktu nodalnego , a poprawki nie beda konieczne.

retusz nie jest trudny , ale niepotrzebna strata czasu.

http://spherapan.vot.pl/sci.jpg

technika sie nazywa " hand made"
    Tak jak mówiłem, wiele nauczyłem się przez weekend i na pewno wyszedłem bogatszy o wiedzę. Okey, hand made, ale jakich narzędzi w PS, zakrzywianie perspektywy czy, no właśnie, co?

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów