Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Canon 17 - 40 nowy - czy na pewno?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 17 - 40 nowy - czy na pewno?

Cytat Zamieszczone przez darkon Zobacz posta
    I to jest sedno twojego problemu, kilka osób już tu pisało o 14 dniowym terminie zwrotu. Z przywilejów korzystać chcą wszyscy, ale trzeba się też pogodzić z konsekwencjami z nich wynikającymi. Skąd sprzedawca ma brać za każdym razem nierozpakowany towar.
    nie wiem - ale przypuszczam że od dystrybutora lub producenta, to jest problem sprzedawcy, a nie konsumenta - nie możemy się wczuwać w problemy całego świata bo na to głowa za mała, towar używany nie może być sprzedawany jako nowy, w cywilizowanym świecie gdzie ten problem jest znany od dawna, takie towary są przeceniane i system działa jeśli nie ma zbyt dużo kombinujących rodaków. To są koszty prowadzenia biznesu.
    sam korzystałem z prawa odesłania towaru - kupiłem kiedyś pierścienie pośrednie z af "china quality" jeden miał problemy, jeden nie działał, trzeci był działający - odesłałem (nie reklamowałem) - uważam że taki towar na handel się nie nadaje, to świadome naciąganie konsumenta, prawo do zwrotu a nie reklamacji pozwala na skuteczną walkę z takim biznesem.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 09-05-2015 o 21:41
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów