Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: 700D i zdjęcia seryjne - znacznie niższa ilość niż deklarowana.

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie 700D i zdjęcia seryjne - znacznie niższa ilość niż deklarowana.

Witam.
    Zauważyłem w aparacie pewien problem. Mianowicie: jest to znacznie niższa ilość klatek na sekundę podczas serii niż deklarowana. Raczej nie jest to wina karty pamięci, bo z kartą mojego brata lub bez ilość się nie zmienia.
    RAW: 5 klatek ~3/sek i zwalnia.
    JPEG: 3 klatki i zwalnia.

1/1000sek ISO: 400 F/3.5

Czy ktoś miał może taki problem? Dodam że nawet w najsłabszej jakości JPEGów są to nadal tylko 3 klatki i zwalnia do około 1-1,5/sek.

Deklarowane: Szybkość 5 kl./s, maksymalnie 22 zdjęcia w formacie JPEG Large/Fine lub 6 zdjęć w formacie RAW

Uzależniony Awatar italy

Domyślnie Odp: 700D i zdjęcia seryjne - znacznie niższa ilość niż deklarowana.

Myślę jednak ze to wina karty.Po prostu ma małą szybkość zapisu.Jaki to typ ?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Pytanie pomocnicze: czy masz wyłączone w C.Fn. "Redukcja zakłóceń (dł. czas)"?
    (lub coś w ten deseń, bo nie wiem czy w 700D tak samo się to nazywa)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Pytanie pomocnicze: czy masz wyłączone w C.Fn. "Redukcja zakłóceń (dł. czas)"?
    (lub coś w ten deseń, bo nie wiem czy w 700D tak samo się to nazywa)
    Wyłączone.
    Karta: SanDisk Ultra microSDXC, 16 GB, 48MB/s, UHS-I, Class 10
    Z resztą wątpię mimo wszystko, żeby to była wina karty. Jak już mówiłem sprawdzałem bez karty, oraz na karcie: SanDisk Extreme SDHC 16 GB, 60MB/s, UHS-I, Class 10, U3
    Bez zmian.

Miasto
    Bytom

Wyłączyć odszumianie.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez jarekl Zobacz posta
    Wyłączyć odszumianie.
    Nic to nie zmieniło. Pod wieczór sprawdzę przywrócenie do fabrycznych, chwilowo nie mogę.

Dopiero zaczyna

No więc... Przywrocilem do ustawien fabrycznych i wszystko jest w porządku. Już sie martwilem ze będę musiał reklamować i czekać niewiadomo ile.
    Szkoda ze nie pomyślałem o tym zanim założyłem temat ale myślałem ze to z przyczyn ode mnie niezależnych.
    Dzięki za poświęcony czas. :-)

Uprawnienia umieszczania postów