Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: kamera do obserwacji natury

Dopiero zaczyna

Domyślnie kamera do obserwacji natury

Mam chyba dość nietypowe pytanie – nie wiem czy będziecie mi mogli podpowiedzieć czy taka ukryta kamera do obserwacji natury: Fotopułapka/Kamera do obserwacji natury Bushnell Trophy HD Max - Kamery sportowe i Outdoorowe jest dobrej jakości? Czy warto tyle za nią zapłacić? Czy może doradzacie kupić zwykłą kamerę w tej cenie? Proszę o porady.
    Pkt 8 regulaminu forum

Domyślnie Odp: kamera do obserwacji natury

Fajna, myślę, że warta swojej ceny. DObre są te fotopułapki, nieźle zamaskowane, jeszcze taka: https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j...30753969612454 powinna się sprawdzić.

Dopiero zaczyna

Też wygląda fajnie.
    Pkt 8 regulaminu forum

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

Nie będę zakładał nowego tematu, ale ostatnio zacząłem zastanawiać się nad zakupem fotopułapki, aby ją dać do ogrodu z czystej ciekawości, co tam lata/chodzi. Nie wiem czy ma to sens, ale wiem, że kiedyś był u mnie w ogrodzie lis, czy też dziki (dom w Krakowie), więc po prostu czysta ciekawość. A więc kilka pytań:

1. czy to w ogóle ma sens, czyli właśnie fotopułapka w ogrodzie? Ktoś ma, testował?

2. Jeżeli "tak, ma to trochę sensu", to co kupić? Widziałem, że rozstrzał cenowy jest niezły, tj widziałem od 100-1500zł (pewnie są i droższe), oczywiście interesuje mnie zależność cena/jakość.

3. Pewnie co do ustawień fotopułapki (gdzie ją przymocować), to będę musiał popróbować.

4. Jak zgrywa się dane z takiej fotopułapki? Raz na tydzień muszę wyciągnąć jakąś kartę pamięci, zgrać i przeglądać materiał, czy to mi jakoś online zapodaje?

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Redleaf RD3019 Pro, z tych co miałem to jedyna która daje bdb obraz 4k i nie przepala pierwszego planu
    ogólnie fotopułapka to niezły fun
    Ostatnio edytowane przez cauchy ; 14-01-2025 o 21:20
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Początki nałogu
    Miasto
    IL

Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
    1. czy to w ogóle ma sens, czyli właśnie fotopułapka w ogrodzie?
    Dobre pytanie...
    Jak Cię dziki odwiedzą, to łatwo poznasz po zniszczonym trawniku, lisa nie trafisz, chyba że masz kury na wybiegu, kunę poznasz, kiedy klnąc rano pojedziesz do roboty rowerem, bo kable w samochodzie przegryzione. I to byłoby chyba na tyle, bo wilcy raczej nie przyjdą...

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Ja bym wziął taką za 100, no może za 166, żeby zobaczyć co chodzi po ogrodzie. Lis spokojnie do zaobserwowania, bo sam widziałem go w moim ogrodzie, a pies to chce szybę w drzwiach przegryźć. A jak coś fajnego, wtedy bym zainteresował się tymi od idealnego obrazu.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

#Cauchy - no właśnie o ten fun głównie chodzi, no i też czystą ciekawość.

#Ligo - hehe, no to fakt z tymi dzikami . Też oprócz ssaków ciekawią mnie ptaki i jakie egzemplarze przylatują, ale fotopułapka i ptaki to się chyba nie kalkuluje, bo na którą gałąź wycelować obiektyw? Jak już to pewnie wrzucić/zamontować kamerę w budce dla ptaków i obserwować, jak sikorki się mnożą i dorastają.

#Leon - no jest to opcja, żeby kupić coś tańszego i sprawdzić, czy się podoba. Najgorsze jest to, że raz z ciekawości wszedłem na te militaria.pl na fotopułapki i córce pokazałem (zaraziłem/zarażam ją bakcylem przyrody i lubi też obserwować ptaki, a ma 6 lat dopiero) i... męczy mnie od paru dni i wypytuje, czy kupiłem tę fotopułapkę.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Lisa to ja widuję czasami na osiedlu jak między blokami buszuje, dziki w Krakowie na niektórych osiedlach to równie nic nadzwyczajnego W sezonie często spotykamy również jeże.

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
    #Cauchy - no właśnie o ten fun głównie chodzi, no i też czystą ciekawość.

#Ligo - hehe, no to fakt z tymi dzikami . Też oprócz ssaków ciekawią mnie ptaki i jakie egzemplarze przylatują, ale fotopułapka i ptaki to się chyba nie kalkuluje, bo na którą gałąź wycelować obiektyw? Jak już to pewnie wrzucić/zamontować kamerę w budce dla ptaków i obserwować, jak sikorki się mnożą i dorastają.

#Leon - no jest to opcja, żeby kupić coś tańszego i sprawdzić, czy się podoba. Najgorsze jest to, że raz z ciekawości wszedłem na te militaria.pl na fotopułapki i córce pokazałem (zaraziłem/zarażam ją bakcylem przyrody i lubi też obserwować ptaki, a ma 6 lat dopiero) i... męczy mnie od paru dni i wypytuje, czy kupiłem tę fotopułapkę.
    Dzisiaj w sklepie, który mówi że jest tańszy, kupiłem worek z mieszanką ziarna dla ptaków za 9,99 zł. Może na razie w tym kierunku?
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów