Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Szeroki koniec i znacznik nieskończoności

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie Szeroki koniec i znacznik nieskończoności

Kurcze człowiek foci tyle lat a dzisiaj zauważyłem jedną rzecz i mnie strasznie ona nurtuje :-)) Nigdy nie patrze na skalę odległości obiektywu ale dzisiaj jakoś sobie zerknąłem i co zaobserwowałem - na szerokim końcu obiektywu (24) ostrzenie na nieskończoność powoduje ustawienie krechy wskazującej przed znakiem nieskończoności (tzn. przed odwróconym "L", więc poza zakresem nieskończoności). Na innych ogniskowych jedzie do kreski. Foty z 24 są ostre :-)
    Hmmm...pewnie poruszyłem lamerską i trywialną kwestię :-) Ale nic nie poradzę, że nie mam dzisiaj po południu nic lepszego do roboty :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

No cóż, widać to szkło to nie zachowuje odległości ostrzenia przy zoomowaniu. Są takie. Trochę mnie to dziwi, bo to L-ka, a oprócz kita, to moje szkła ładnie trzymają ostrość przy zoomie a L-ki nie mam żadnej.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uprawnienia umieszczania postów