Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 11 z 11

Wątek: Komunia co i jak?

Początki nałogu
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie Odp: Komunia co i jak?

Cytat Zamieszczone przez marcpro Zobacz posta
    Jeśli masz taką możliwość, to warto iść do kościoła w trakcie tzw białego tygodnia. Wtedy bez problemu bedziesz mógł zrobić tyle zdjęć, ile tylko bedzisz chciał. A jak się odrobinę postarasz, to nikt sie nie pozna że zdjecia nie były robione w niedziele.
    Dokładnie, dogadaj się z rodzicami i idź w białym tygodniu.

Dwa lata temu pewien fotograf bardzo słynny z ogromnym doświadczeniem ( kilkadziesiąt lat w branży )-ma monopol na jedną parafię w moim mieście, zrobił sieczkę straszną. Wywołuje gotowe jpg prosto z puszki, zero obróbki, ZERO ! on jeszcze żyje w czasach analogu, robi wprawdzie już cyfrą ale nie potrafi się przestawić lub nie wie jak to zrobić pojęcie balansu bieli u niego nie istnieje. Koleżanka z pracy w poniedziałek - dzień po komunii odebrała zdjęcia, masakra.... jasny kościół lampa na wprost, dzieci niebieskie.... koszmar..., generalnie nie robię takich zleceń ale żal mi się jej zrobiło, w środku białego tygodnia umówiliśmy się, zorganizowała nawet chrzestnych, uczesała dziecko jak w dniu komunii, na spokojnie zrobiłem jej małe repo, w kościele było luźno miałem idealne warunki, była wniebowzięta efektem finalnym, następnie zdjęcia pokazała innym mamom, poszła pielgrzymka wściekłych matek do proboszcza z pretensjami, nie znam zakończenia tej akcji. Znając życie pan fotograf nadal będzie tam działał, w końcu ma takie dobre, wieloletnie doświadczenie.....
    Ostatnio edytowane przez Yaru ; 30-04-2015 o 09:02

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów