Specjalnie żeby Ci udowodnić, że to ty jesteś trollem wpakuję tutaj fotkę sprzętu z podpisem dla trolla trothlika, będzie to jakoś w przyszłym tygodniu, bo najpierw muszę wysłać 100 macro potem zakupić online swoje graty i czekać na dostawę.
Kupuję 7dm2 oraz 70-200 motywy :
- sprzedaje właśnie 100 macro (na fejsbuku prywatnie ktoś kupi odpowiadając na mój dylemat)
- efektywniejszy będzie dla mnie 7d mark2 z podpiętym 70-200 aniżeli 5dmark3 z podpiętym 100 macro lub 135mm
- 70-200 choruje dłuższy czas do video co poradzę
- mark 3 już mam jedno i poczekam na czwórkę.
- naoglądałem się wczoraj masy recenzji tej puszki i jest spoko
- wbudowany intervelometer
- szybkostrzelność tego aparatu pozwoli mi wykonywać ten 1% fotek których teraz nie mogłem
- 60 fps - tego mi nie da mk3
pogrubione to 80% motywu tak naprawdę![]()
Ale myślałem długo i intensywnie, nikt niestety tutaj nie był w stanie mnie przekonać. Wszyscy piszecie, że 5d mk3 jest najlepsze, wiem mam, używam i spełnia się w pracy. Nie cisnęło mnie do drugiej puszki, ale 7d niesie ze sobą pewne nowe funkcje które właśnie fajnie, żeby były w drugiej puszce skoro nie ma ich w głównej
Nie przekonuje mnie to, że skoro crop to wypluje mi więcej zdjęć ale brzydkich, czasem strzelam też z 70d i z dobrym szkłem nie ma się czego czepiać.
Będę miał setupik taki : 5d do szerokich i do portetówek a 7d do reportaży i zbliżeń.
Stay tuned
więc nie ma co komentować...
Za dużo bym miał mieszania ze sprzedażą aktualnej puszki i kupnem 1dx, nie zrobię tego szybko.
Poza tym ze względu na lubienie stałek, drugi aparat się przyda i czasem go brakuje...
Lubię stałki ale do video potrzebuję czegoś z IS, z 200/2.8 bym miał w tym zakresie zero użytku
dzięki za opinię
Dzięki Słowiczek za komentarze, nie lubię używek kupować. Nie potrzebuję komputerów i innych rzeczy, wszystko już jest do momentu aż 4K nie będzie standardem...