Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Pilna pomoc potrzebna przy wyborze sprzętu!!!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Pilna pomoc potrzebna przy wyborze sprzętu!!!

Cytat Zamieszczone przez rastafuri Zobacz posta
    Tompas - siedzę nad tym dylematem 3 dzień i sam nie wiem.
    Wiem, że 70-200 prędzej czy później muszę nabyć. Aczkolwiek ogniskowej 200mm jeszcze ani razu nie potrzebowałem
    p.s z tym lansem to był żarcik i nie przeciętni zawistni ludzie ale Ci którzy znają się na fotografii, widzą jaki mam sprzęt i co by wybrali mając taki dylemat a najlepiej jakby to byli profesjonaliści bo są z forum Canona i znają te sprzęty oraz mogą mi poradzić, że to czy tamto.

Aptur - czemu bez dwóch zdań 5dm3?
    Czytałem że 7dm2 robi mydlane fotki i słabo z ostrością a w innych miejscach odwrotnie, że super śledzi punkt i super focus jest...

Ogólnie myślę sobie tak, że 5dm3 miałbym do wnętrz i różnych takich szerokich akcji, porterty studio...a 7dm2 bym miał wpięty 70-200 na stałe i na reportaże do 5dm3 zarzuciłbym 16-35 i miałbym dwa zoomy dwa aparaty i bez zmian szkieł by poszło. Lubię robić stałkami, ale zakres 16-200 to potrzebuję kilku obiektywów...

no sam nie wiem I gdybym jeszcze mógł pomyśleć trochę, pojeździć pooglądać pobawić się tymi sprzętami... ale jutro mam ostatni dzień by skorzystać z cashbacka na 5dm3...

Więc pytanie jest w sumie ciężkie, czy dwie pełne klatki ze stałkami, czy pełna klatka plus apsc ze stałkami i "najlepszym" zoomem ???
    tak, na tym forum sa wyłacznie profi (nie wyłaczjąc mojej skromnej osoby)
    a co do 200 to tez wystarcza/wystarczało mi 135mm dlatego zamiast wielkiego zooma kupiłem 200mm, wiec gdybyś zrobił ankiete to głosuje na zestaw 5dmk3+200mm, a tak z innej beczki robisz śluby? jesli tak to tylko FF a jesli nie to może powaznie bym rozważył opcje z 7D, jak widzis tez lubie stałki a jedynym zoomem jest 16-35 :-)
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 28-04-2015 o 16:48
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Uprawnienia umieszczania postów