Tompas - siedzę nad tym dylematem 3 dzień i sam nie wiem.
Wiem, że 70-200 prędzej czy później muszę nabyć. Aczkolwiek ogniskowej 200mm jeszcze ani razu nie potrzebowałem

p.s z tym lansem to był żarcik

i nie przeciętni zawistni ludzie ale Ci którzy znają się na fotografii, widzą jaki mam sprzęt i co by wybrali mając taki dylemat a najlepiej jakby to byli profesjonaliści bo są z forum Canona i znają te sprzęty oraz mogą mi poradzić, że to czy tamto.
Aptur - czemu bez dwóch zdań 5dm3?
Czytałem że 7dm2 robi mydlane fotki i słabo z ostrością a w innych miejscach odwrotnie, że super śledzi punkt i super focus jest...
Ogólnie myślę sobie tak, że 5dm3 miałbym do wnętrz i różnych takich szerokich akcji, porterty studio...a 7dm2 bym miał wpięty 70-200 na stałe i na reportaże do 5dm3 zarzuciłbym 16-35 i miałbym dwa zoomy dwa aparaty i bez zmian szkieł by poszło. Lubię robić stałkami, ale zakres 16-200 to potrzebuję kilku obiektywów...
no sam nie wiem

I gdybym jeszcze mógł pomyśleć trochę, pojeździć pooglądać pobawić się tymi sprzętami... ale jutro mam ostatni dzień by skorzystać z cashbacka na 5dm3...
Więc pytanie jest w sumie ciężkie, czy dwie pełne klatki ze stałkami, czy pełna klatka plus apsc ze stałkami i "najlepszym" zoomem ???