jesli rzeczywiscie posiadasz juz FF to przechodzac na aps-c poczujesz rozczarowanie z powodu jakosci obrazu.
aparat aps-c bedzie szybkostrzelniejszy tzn wypluwal wiecej gorszych zdjec.
jesli rzeczywiscie posiadasz juz FF to przechodzac na aps-c poczujesz rozczarowanie z powodu jakosci obrazu.
aparat aps-c bedzie szybkostrzelniejszy tzn wypluwal wiecej gorszych zdjec.
bez komentarza...
--- Kolejny post ---
Racja. To co mam, noszę w portfelu, na worek musiałbym długo zbieraćDoczytałem, że masz jednak cropy, co stawia temat w trochę innym świetle: czy 7dmkll jest dobry, chyba że lubisz dolewać oliwy do ognia i wciąż robić porównania z 5dkmlll. Jest dobry. Jeżeli musisz mieć koszta, to go kup.
I bądź tu mądry
Możliwe że sprawa sama się rozwiąże już za chwilkę...
Trochę tu widzę, że nie czytacie co piszę ale spoko.
Bo tak nigdzie nie napisałem, że 7d jest porównywalny z 5dm3, ale by było jak najczytelniej się da :
aktualnie nie choruje na brak drugiego aparatu a 7dm2 mogę mieć razem z obiektywem 70-200 zamiast samego body 5dm3...
Wystarczy zapytać: czy mam kupić ff czy aps-c i masz kolejnego versusa. Btw masz też komisowe, a więc też na fakturę c1dmklV. A to w ogóle musi być aparat? Jeżeli chodzi o same koszta, możesz zmienić/dokupić kompa, monitor, oprogramowanie, wszystko pod kątem fotografii oczywiście.
--- Kolejny post ---
I tak zrób, jeżeli koszta mają określoną nazwę i potrzebę.
Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 29-04-2015 o 00:02
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
ale po co Ci drugi aparat skoro jak piszesz masz od paru lat jeden i nie bardzo wiesz co potrzebujesz?
w takiej systuacji kupilbym drugi mk3 bez obiektywu gdyz:
1. pozbedziesz sie kasy i nie bedziesz mial dylematow co kupic
2. bedziesz posiadaczem jednego z najlepszych body canona .
3. nie bedziesz musial robic zdjec gdyz bez obiektywu samym body sie nie da - kolosalna oszczednosc czasu
same wiec zalety z takiej decyzji
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
Specjalnie żeby Ci udowodnić, że to ty jesteś trollem wpakuję tutaj fotkę sprzętu z podpisem dla trolla trothlika, będzie to jakoś w przyszłym tygodniu, bo najpierw muszę wysłać 100 macro potem zakupić online swoje graty i czekać na dostawę.
Kupuję 7dm2 oraz 70-200 motywy :
- sprzedaje właśnie 100 macro (na fejsbuku prywatnie ktoś kupi odpowiadając na mój dylemat)
- efektywniejszy będzie dla mnie 7d mark2 z podpiętym 70-200 aniżeli 5dmark3 z podpiętym 100 macro lub 135mm
- 70-200 choruje dłuższy czas do video co poradzę
- mark 3 już mam jedno i poczekam na czwórkę.
- naoglądałem się wczoraj masy recenzji tej puszki i jest spoko
- wbudowany intervelometer
- szybkostrzelność tego aparatu pozwoli mi wykonywać ten 1% fotek których teraz nie mogłem
- 60 fps - tego mi nie da mk3
pogrubione to 80% motywu tak naprawdę![]()
Ale myślałem długo i intensywnie, nikt niestety tutaj nie był w stanie mnie przekonać. Wszyscy piszecie, że 5d mk3 jest najlepsze, wiem mam, używam i spełnia się w pracy. Nie cisnęło mnie do drugiej puszki, ale 7d niesie ze sobą pewne nowe funkcje które właśnie fajnie, żeby były w drugiej puszce skoro nie ma ich w głównej
Nie przekonuje mnie to, że skoro crop to wypluje mi więcej zdjęć ale brzydkich, czasem strzelam też z 70d i z dobrym szkłem nie ma się czego czepiać.
Będę miał setupik taki : 5d do szerokich i do portetówek a 7d do reportaży i zbliżeń.
Stay tuned
więc nie ma co komentować...
Za dużo bym miał mieszania ze sprzedażą aktualnej puszki i kupnem 1dx, nie zrobię tego szybko.
Poza tym ze względu na lubienie stałek, drugi aparat się przyda i czasem go brakuje...
Lubię stałki ale do video potrzebuję czegoś z IS, z 200/2.8 bym miał w tym zakresie zero użytku
dzięki za opinię
Dzięki Słowiczek za komentarze, nie lubię używek kupować. Nie potrzebuję komputerów i innych rzeczy, wszystko już jest do momentu aż 4K nie będzie standardem...
Ostatnio edytowane przez rastafuri ; 29-04-2015 o 23:08
[QUOTE=Bechamot;1279698] recenzje sa niepotrzebne , dlatego ze nic lepszego nie ma, niezaleznie od recenzji. [QUOTE]
jak dla mnie, hasło roku!![]()
pozdrawiam
Przemek
pierwszy krok byś zasłużenie uzyskał miano trolla już wykonany
stay tuned