Strona 22 z 26 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 253

Wątek: Tablety WACOM

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

znaczy ja mam podpięty tablet i niezależnie mysz i zauważyłem że mysz mi czasem rusza kursorem podczas używania piórka

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Na chwile obecna posiadam tablet Volito ale troszke denerwuje mnie jego precyzja nacisku tzn zeby wprowadzic wartosci bliskie max nacisku musze uzyc naprawde sporej sily i na nic zdaje sie tutaj softwarowa kalibracja, brakuje tez gumki, ma tylko 1 guzik.

W zwiazku z powyzszymi ograniczeniami chcialbym zakupic cos nowego. W gre wchodza w zasadzie tylko 2 modele:
    1) Bamboo T&P (wersja ta rozni sie od wersji bamboo pen iloscia poziomow nacisku)
    2) Intuos 4 (odczyt kata nachylenia, lepsza rozdzielczosc wzgledem bamboo, wiecej klawiszy dod oraz kolko).

Nie ukrywam ze roznica pond 2krotna w cenie obu modeli ma znaczenie. Przycisne pasa jesli bedzie trzeba, tzn jesli dowiem sie ze warto doplacac do Intuosa az tyle wzgledem Bamboo.
    Czy do obrobki zdjec warto brac Intuosa 4 czy w zupelnosci wystarczy Bamboo?

Najchetniej wyslucham osob (jesli takie sa) ktore zamienily Bamboo na Intuosa lub chociaz mialy okazje chwile popracowac na obu modelach.
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Domyślnie

Pracowałem na obu (int4 i bamboo PT), jeśli się profesjonalnie nie zajmujesz grafiką czy retuszem w zupełności wystarcza to co oferuje bamboo.
    Gumka hmmm, mi szkoda czasu na obracanie piórka i używanie gumki(osobiście wolę klawiaturę do tego wykorzystać).
    Po roku używania bamboo brakuje mi jedynie piórka od intuosa4 ( jest rewelacyjne - dobrze wyważone i wyprofilowane), ale za samo piórko nie chciałem płacić 2x więcej.
    Wybrałem bamboo i mi wystarcza do mojej pracy.

Domyślnie

Po dwóch latach używania w warunkach domowych tabletu Bamboo łapię się na tym, że gdy w pracy pracuję w Excelu łapię się na tym, że brak mi tabletu. Do PS do pracy nad zdjęciami Bamboo jest OK.

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hiv Zobacz posta
    To jest tablet bez myszy
    Mysz mam Logitecha, radiowa.
    Wylacz mysz i zobacz czy dalej sie rusza. Ja stawiam na myszke.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Mam problem ze swoim tabletem Wacom Bamboo, tzn. nie jest to problem samego tabletu ale nie wiem czego. Zainstalowałem windows 7 64bit i zainstalowałem najnowsze sterowniki do tabletu. Wszystko chodzi za wyjątkiem wykrywania nacisku. Wcześniej jak miałem zainstalowany Bamboo na Viscie to wszytko było ok.
    Zna ktoś może ten problem i może poradzić co zrobić?

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

może zainstaluj sterowniki jako administrator dla 32bitowego systemu?

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Tez juz mam Bamboo na W7 x64 i chodzi od samego poczatku dobrze. Tylko dla pewnosci zapytam czy aby napewno masz program graficzny (pedzel) skonfigurowany tak aby reagowal na nacisk?
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Coś już napisał Awatar venomer
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Pracuję na intuosie 4 L po przesiadce z Bamboo.
    Wyśmienicie rysuje. Rozdzielczość wykrywania ruchu ma znaczenie! Im więcej tym gładsze linie przy szybszych pociągnięciach piórkiem. Co do chropowatej powierzchni tabletów wacom to używam jednego rysika od poczatku i nadal jest (rok konkretnego użytkowania). Teraz wytarło sie troszke pole robocze i jest gładko, nic się nie zuzywa

Jeśli miałbym wybierać pomiędzy Bambo a Intuosem to wybrałbym jeszcze raz droższy model..
    Moje skromne portfolio.
    Mój fecebook'owy profil
    ""Artysta czy nie, fotograf zawsze jest sensualistą. Wzrok porusza się w świecie uczuć, a nie intelektualnych dywagacji""

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

jest jeszcze jedno rozwiazanie Pentagram Virtuoso...gorszy od Intuosa lepszy od Bamboo

Strona 22 z 26 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów