Strona 19 z 26 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 253

Wątek: Tablety WACOM

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Wydaje mi się, że byłoby to wygodniejsze. Jeśli jednak okazałoby się że nie jest to najlepsze rozwiązanie to mógłbym wrócić do klawiatury.

Domyślnie

używam obecnie Wacom bambo , jestem bardzo zadowolony z tego tabletu pomimo jego "małych" rozmiarów spełnia całkowicie moje oczekiwania za tą cenę*i śmiało moge go polecić.
    moja rada na początek przygody: rysuj, ćwicz i jeszcze raz rysuj i ćwicz!
    .

Coś już napisał Awatar wuqa
    Miasto
    Chelm

Domyślnie pentagram konkurencją dla wacoma

Nie wiem czy była informacja.
    Pojawił się bardzo fajny tablet. Bezpośrednia konkurencja dla Intuosa 3, w bardzo atrakcyjnej cenie. Ponad dwa razy taniej. A tu mały test Pentagrama Virtuoso http://www.max3d.pl/article.php?id=158

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Gdyby to nie był tekst sponsorowany to można by było mówić o małej rewolucji.

Jest ktoś w stanie potwierdzić wiarygodność tego portalu?

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Gdyby to nie był tekst sponsorowany to można by było mówić o małej rewolucji.

Jest ktoś w stanie potwierdzić wiarygodność tego portalu?
    Właśnie, bo jak do tej pory, pomimo starań konkurencji, były tablety Wacom i inne badziewia, i pomimo reklam i zapewnień producentów, żaden nawet do pięt Wacomowi nie dorastał, nawet w najtańszych modelach. Zalecam ostrożność.

Miasto
    Chelm

Domyślnie

Cóż za niedowiarki
    Spójrzcie kto to testował!!! Sami guru grafiki w tym kraju

Michał Dziekan (Platige Image):
    „Bardzo spoko tablet, dobrze ze piórko nie ma bateryjki”

Marcin Jakubowski (freelancer):
    „Tablet jest ok, bardzo dobrze się na nim pracuje, dobry tablet za niewielka cene”

Rafał Wojtunik (Platige Image):
    "Pracuje się bardzo wygodnie, chociaż czulość nacisku mogła by być zdecydowanie wyższa."

Tak, że z tymi obawami to spokojnie. Panowie obyci z wacomami jak nikt inny, i skoro mówią, że pentagram jest OK to tak jest!
    A swoją drogą, to również się nie spodziewałem, że tego doczekam, ale wygląda na to, że Pentagram tańszą alternatywą dla Wacoma.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

" chociaż czulość nacisku mogła by być zdecydowanie wyższa."

Tłumaczenie - trzeba ryć rysikiem jak p....ny egipski niewolnik rypiący hieroglify na kamieniach piramidy. I to by było na tyle w temacie produktów tabletopodobnych.

Miasto
    Chelm

Domyślnie

Wydaje mi się, że Rafał Wojtunik chciałby lepszej czułości do przenoszenia delikatnych, subtelnych pociągnięć "pędzlem". To artysta, więc zrozumiałe. Dla niego żaden tablet nie będzie dość czuły Zdecydowanie nie chodziło mu o to, że trzeba mocno naciskać, by móc pracować. Skoro porównują go z Intuosem 3, można śmiało wysnuć wniosek, że jest o wiele lepszy od Bamboo czy Volito.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Tylko się cieszyć, konkurencja na rynku zawsze się przyda. Szkoda jednak że nie ma wersji a6 - nie wiem czy dobrze zrozumiałem wypowiedzi zawodowców(między innymi Czornyja) ale podobno w retuszu fotograficznym im mniej tym wygodniej.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Tylko się cieszyć, konkurencja na rynku zawsze się przyda. Szkoda jednak że nie ma wersji a6 - nie wiem czy dobrze zrozumiałem wypowiedzi zawodowców(między innymi Czornyja) ale podobno w retuszu fotograficznym im mniej tym wygodniej.
    Akurat Czornyj w innym wątku wspominał, że planuje przesiadkę na Intuosa A5 Ale to ze względu na pracę na 2 monitorach.

O, udało mi się znaleźć wątek: http://canon-board.info/showthread.php?t=39483#9
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Strona 19 z 26 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów