Strona 17 z 26 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 253

Wątek: Tablety WACOM

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Myślę, że to zaciekawi właścicieli tabletów Bamboo:

http://wacom.com.pl/index.php/compon...-bamboo-scribe

Wszyscy, którzy kupili tablet piórkowy Bamboo po 16 września 2008, otrzymali także dołączoną do niego zaawansowaną aplikację Bamboo Scribe, która rozpoznaje pismo ręczne.
    Niestety klienci, którzy nabyli tablet wcześniej, nie mogli cieszyć się tą aplikacją.

Teraz jednak, przez cały grudzień 2008, wszyscy użytkownicy Bamboo mogą nieodpłatnie pobrać Bamboo Scribe, niezależnie od tego, kiedy kupili tablet. Wystarczy odwiedzić stronę http://www.wacom.eu/bamboo w dniach od 1 do 31 grudnia 2008 i podać numer seryjny zakupionego tabletu.

Domyślnie

Mam zamiar jako prezent pod choinkę sprawić sobie tablet WACOM Bamboo, używam PS CS3, moje pytanie: czy potrzebuję jakieś dodatkowe sterowniki, czy też po podłączeniu będę mógł od razu pracować? Czy PS CS3 rozpoznaje z miejsca ten tablet?

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Nic dodatkowego nie potrzebujesz, instalujesz sterowniki z płyty która znajdziesz w pudełku i tyle
    PS CS3 sam już go sobie rozpozna, dodatkowe funkcje jak np nacisk piórka są opisane w tym wątku.
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal.s Zobacz posta
    Nic dodatkowego nie potrzebujesz, instalujesz sterowniki z płyty która znajdziesz w pudełku i tyle
    Moim zdaniem zdecydowanie lepiej pobrać aktualne sterowniki ze strony producenta:
    http://www.wacom-europe.com/index2.asp?lang=en&pid=29

Na niektórych systemach sterowniki z płyty potrafią narobić kłopotu. Te z sieci działają bezproblemowo.

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

U mnie na XP sp2 i te z płyty i te z netu działają poprawnie.

Ale sid ma racje, najlepiej używać najnowszych
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

a czy ktoś pracuje z tabletem używając go także jako myszki?
    jeśli tak to jak się takie rozwiązanie sprawdza?
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    a czy ktoś pracuje z tabletem używając go także jako myszki?
    jeśli tak to jak się takie rozwiązanie sprawdza?
    Moim zdaniem tu wiele zależy od preferencji i osobistych przyzwyczajeń. Dużo osób relacjonuje, że muszka leż gdzieś, już nawet nie pamiętają gdzie i tylko z tabletu korzystają. Inni wciąż lubią myszkę.

Jeśli chodzi o mnie to, pomimo, że Tablet bardzo polubiłem i wiele czynności które kiedyś były koszmarnie trudne do wykonania precyzyjnie i na samą myśl o nich miałem ochotę wyłączyć komputer, dziś wykonuję z łatwością i przyjemnością to nadal używam i cenię sobie myszkę i nie wyobrażam sobie życia bez niej.

Tylko, że ja nie jestem przeciętnym użytkownikiem myszki, mój gryzoń kosztował mnie blisko 400zł, specjalnie go konfiguruję zarówno w systemie jak i w sterownikach i wykorzystuję go do konkretnych zastosowań poza samą grafiką, więc nie jestem typowym przykładem.

Jeśli ktoś głównie pracuje w programach graficznych i wykonuje inne czynności biurowe (www, poczta, procesor tekstu) to z powodzeniem może używać tylko Tabletu.

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
    Myślę, że to zaciekawi właścicieli tabletów Bamboo:

http://wacom.com.pl/index.php/compon...-bamboo-scribe
    Szkoda tylko, ze jest 50000 innych jezykow, tylko naszego nie ma i juz by bylo pieknie, juz sie witalem z gaska, ale wszystko przerabia na obcy jezyk.

Moim zdaniem tu wiele zależy od preferencji i osobistych przyzwyczajeń. Dużo osób relacjonuje, że muszka leż gdzieś, już nawet nie pamiętają gdzie i tylko z tabletu korzystają. Inni wciąż lubią myszkę.
    No ja jestem ten inny i nie moge jeszcze dobrze skordynowac ruchow reki z tabletem, myszka intuicyjnie, a z tabletem wciaz sie proboje dogadac.
    Najlepszy dla mnie bylby tablet z ekranem... ale to juz nie ten przedzial cenowy.
    Ostatnio edytowane przez BelYaal ; 18-12-2008 o 10:31
    Aparat mam i ja

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    No ja jestem ten inny i nie moge jeszcze dobrze skordynowac ruchow reki z tabletem, myszka intuicyjnie, a z tabletem wciaz sie proboje dogadac.
    Najlepszy dla mnie bylby tablet z ekranem... ale to juz nie ten przedzial cenowy.
    To jest inna kwestia, mnie natomiast chodziło o to, że pomimo tego, że tablet i jego pozycjonowanie opanowałem i nie sprawia mi problemów, to pomimo to wciąż cenię sobie myszkę do wielu zastosowań.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

To jest inna kwestia, mnie natomiast chodziło o to, że pomimo tego, że tablet i jego pozycjonowanie opanowałem i nie sprawia mi problemów, to pomimo to wciąż cenię sobie myszkę do wielu zastosowań.
    w zasadzie zdecydowałem się na kupno, jeszcze zapytam jak z obsługą w Gimpie - fotoszopa nie mam bo trochę drogi a w gimpie całkiem sporo można zrobić.. czy wszystkie funkcje typu siła nacisku czy pochylenie piórka działają?
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 17 z 26 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów