Strona 14 z 26 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 253

Wątek: Tablety WACOM

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    mam taki problem. mam na usb podłączone:
    drukarkę
    kartę wifi
    zestaw mysz + klawiatura bezprzewodowa
    tablet bamboo(...)
    Ja bym na dzień dobry odłączył od komputera wszystko co na USB i pozostawił tylko klawiaturę + mysz i oczywiście tablet. Wszystko bym podłączył tylko do portów z tyłu obudowy, bezpośredni do płyty i zobaczył czy nadal są problemy.

Jeśli problemy są nadal to:

Przetestował bym tą samą klawiaturę i myszkę oraz tablet na innym komputerze. Jeśli tam też będzie źle działał to wina tabletu, jeśli nie, to wina płyty głównej.

Jeśli natomiast odłączenie drukarki i wifi przyniesie pozytywny skutek to stawiam w pierwszej kolejności na:
    - wadliwe przednie porty USB i to w ogóle jest moim zdaniem najbardziej prawdopodobna w ogóle przyczyna
    - konflikt sprzętowy z drukarką lub wifi

Na koniec mała uwaga, to czy zasilacz 450W który posiadasz to dużo czy nie zależy głównie od tego jakie i ile podzespołów masz w komputerze. Ja mam zasilacz 650W i zastanawiam się nad mocniejszym, bo strasznie głośno pracuje, gdyż jest mocno obciążony.

To, ze komputer jest nowy też nie ma większego znaczenia, gdyż komputer może działać źle od początku albo dobrze przez 15 lat i nie ma reguły.

Pytanie też jaką posiadasz płytę główną, gdyż te cenowo i jakościowo mieszczą się w znacznym przedziale od stu kilkudziesięciu złotych do prawie dwóch tysięcy, niektóre posiadają 4 orty USB inne 10 lub więcej plus dodatkowe możliwości dalszego ich rozszerzenia na śledziach.
    Pozdrawiam
    SiD

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

asus P5B bodajże
    XP home 34b
    3 giga ddr2
    Intel C2D E6750

tablet oddałem do reklamacji, piórko po prostu nie działa i nie mogłem sprawdzić, ale oczywiście już wcześniej rozpocząłem procedurę testową w opisany sposób. Wygląda na jakiś konflikt z innym urządzeniem usb, najprawdopodobniej wifi, ale i tablet sprawiał problemy, bo wyskakiwały ciągle te błędy drivera. Coś nie mam szczęścia do urządzeń bezprzewodowych, wcześniej padła mi myszka Revolution.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja tam w ogóle eliminuje urządzenia bezprzewodowe ile się da i stosuje zwykłe, przewodowe. Z zasady działają niezawodnie i pewnie no i bez baterii. Wiadomo, czasem się nie da np. wifi, ale jak tylko mam możliwość wolę rzucić kabel niż łączyć się bezprzewodowo. Może jestem przyzwyczajony do starych rozwiązań
    Jak tablet poszedł do reklamacji to może coś pomoże?

Asus P5B to przyzwoita płyta główna, 450W też jest wystarczające o ile nie masz więcej jak 2 - 3 dysków twardych i jakiejś bardzo wymagającej karty graficznej. Tak więc albo tablet, albo konflikt, albo coś jest uwalone oprócz tabletu, ale raczej nie.

O ile nie będzie to wiązało się z nadmiernymi kłopotami, może warto sformatować partycję systemową?

Ale najpierw lepiej zaczekać na wyniki naprawy tabletu.

A XP home to chyba 32 bity miałeś na myśli, nie 34

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cześć Wam !

Kupiłem sobie dzisiaj tablet Bamboo w Vobisie, dokładnie ten http://www.tabletywacom.pl/products/bamboo/bamboo.htm

Mam taki mały problem w instrukcji na obrazkach jest pokazane że w zawartości pudełka mają znajdować się dwie płyty, czarna i biała. Ja mam ten problem że mam tylko czarną płytę ze sterownikami.
    Co znajduje się na białej płycie ? Podejrzewam że - Oprogramowanie JustWrite Office dla Windows.

Byłby ktoś tak dobry i zrobił mi obraz tej płyty ?

JustWrite jest ogólnie płatną aplikacją, podejrzewam że w pudełku powinna znajdować się bezpłatna wersja programu ?

Czekam na odpowiedź.
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Nie to żebym miał i nie chciał dać ale czemu nie pójdziesz do Vobisu i nie powiesz że miały być 2 płyty a masz jedną, co zabrali sobie bez kupowania sprzętu? Ja bym nie odpuścił.

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Pójdę do Vobisu ale dopiero jutro, a już dzisiaj chciałbym się w pełni cieszyć nową zabawką

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Rozumiem, przykro mi ja Ci nie pomogę bo tabletu jeszcze nie mam

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Nic nie szkodzi

Tablet polecam - bardzo fajna zabawka

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal.s Zobacz posta
    Pójdę do Vobisu ale dopiero jutro, a już dzisiaj chciałbym się w pełni cieszyć nową zabawką
    Te w Vobisie po 199 sprzedają bez tej drugiej płyty

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Nysa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hyzop Zobacz posta
    Te w Vobisie po 199 sprzedają bez tej drugiej płyty
    Dokładnie, mam tak samo czyli bez tej drugiej płyty.
    40d z gripem, 17-55 2,8 IS, 85 1,8 70-200 4,0L IS, 300d z gripem, 18-55, 50 1.8 II, 28-135 IS USM, 420 EX

Strona 14 z 26 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów