Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
mam taki problem. mam na usb podłączone:
drukarkę
kartę wifi
zestaw mysz + klawiatura bezprzewodowa
tablet bamboo(...)
Ja bym na dzień dobry odłączył od komputera wszystko co na USB i pozostawił tylko klawiaturę + mysz i oczywiście tablet. Wszystko bym podłączył tylko do portów z tyłu obudowy, bezpośredni do płyty i zobaczył czy nadal są problemy.

Jeśli problemy są nadal to:

Przetestował bym tą samą klawiaturę i myszkę oraz tablet na innym komputerze. Jeśli tam też będzie źle działał to wina tabletu, jeśli nie, to wina płyty głównej.

Jeśli natomiast odłączenie drukarki i wifi przyniesie pozytywny skutek to stawiam w pierwszej kolejności na:
- wadliwe przednie porty USB i to w ogóle jest moim zdaniem najbardziej prawdopodobna w ogóle przyczyna
- konflikt sprzętowy z drukarką lub wifi

Na koniec mała uwaga, to czy zasilacz 450W który posiadasz to dużo czy nie zależy głównie od tego jakie i ile podzespołów masz w komputerze. Ja mam zasilacz 650W i zastanawiam się nad mocniejszym, bo strasznie głośno pracuje, gdyż jest mocno obciążony.

To, ze komputer jest nowy też nie ma większego znaczenia, gdyż komputer może działać źle od początku albo dobrze przez 15 lat i nie ma reguły.

Pytanie też jaką posiadasz płytę główną, gdyż te cenowo i jakościowo mieszczą się w znacznym przedziale od stu kilkudziesięciu złotych do prawie dwóch tysięcy, niektóre posiadają 4 orty USB inne 10 lub więcej plus dodatkowe możliwości dalszego ich rozszerzenia na śledziach.
Pozdrawiam
SiD