Strona 16 z 26 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 253

Wątek: Tablety WACOM

Dopiero zaczyna Awatar etheriel

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    to nie jest prawda. W Saturnie kosztuje 189pln z dwoma płytkami.
    Pytanie czy to bamboo [2540dpi] czy bamboo one [~1000dpi].

P.S.: Ja swojego bambusa kupiłem za 260zł z przesyłką w transit.pl. Wszystko w pudełku było, na następny dzień <:

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal.s Zobacz posta
    Co znajduje się na białej płycie ? Podejrzewam że - Oprogramowanie JustWrite Office dla Windows.

Byłby ktoś tak dobry i zrobił mi obraz tej płyty ?

JustWrite jest ogólnie płatną aplikacją, podejrzewam że w pudełku powinna znajdować się bezpłatna wersja programu ?

Czekam na odpowiedź.
    Po zarejstrowaniu się na ich stronie ściągnełem za darmo.

jmarciniak
    Guest

Domyślnie

a ja wlasnie wczoraj nabylem droga kupna wacoma bamoboo taki czarny z przyciskami i 2500dpi za 258pln w komputroniku mila obsluga wszystko ok teraz pora na nauke ;D

Coś już napisał Awatar redrash
    Miasto
    scotland

Domyślnie

Stoje przed zakupem Wacoma i mam dylemat.
    Stanelo na tym ze mam dwa zestawy do wyboru (zblizone cenowo)

Wacom Intuos3 SE A5 Wide Tablet with Airbrush -£229.42 inc. VAT
    oraz
    Wacom Intuos3 A4 Regular Tablet, Pen and Mouse -£255.61 inc. VAT

W tej chwili pracuje glownie na laptopie 15 cali widescreen. W przyszlym roku powinienem w koncu kupic zewnetrzny monitor. Bedzie to cos w przedziale 21-24 cali, i tez widescreen.

Tak sobie mysle, ze w tej chwili A5 by mi wystarczylo, ale poniewaz mam w perspektywie zakup nowego monitora/komputera, to zastanawiam sie czy A4 niebylo by jednak lepszym wyborem. Problem dotyczy tez tego ze wersja A5 jest wide, a A4 normalna.
    Czy wybor tabletu w wersji wide bedzie lepszym wyborem, majac na uwadze to, ze LCD tez jest wide? Czy moze nie ma to duzego znaczenia i lepiej brac tablet w klasycznym ksztalcie, ale za to wiekszy?

Tablet bedzie uzywany glownie z PS, Illustrator i After Effects
    Z gory dziekuje za opinie

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli tablet ma Ci służyć głównie do retuszu zdjęć, to A5 zdecydowanie wystarczy, jeśli chodzi o rozmiar.

No i do ekranu panoramicznego lepiej pasuje takiż właśnie tablet.

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Dla mnie nawet A6 jest zbyt duza, dlatego okroiłem aktywne pole :-)
    Szybciej się pracuje, gdy nie musisz latać ręką po całym tablecie.
    Tak jak pisze sid, do "normalnych" zastosowań A5 spokojnie starcza.
    Ostatnio edytowane przez RNz ; 14-11-2008 o 12:36
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RNz Zobacz posta
    Tak jak pisze sid, do "normalnych" zastosowań A5 spokojnie starcza.
    Na tym forum "normalność" oznacza obróbkę zdjęć i w tym przypadku najlepszym rozmiarem jest A6, jakkolwiek absurdalnie by to nie brzmiało. Ale zakładam, że skoro wspominasz o Illustratorze, to masz też w planie inne zastosowania. Przy rysowaniu to rozmiar może się przydać.

Co do proporcji, to dobrze jest, kiedy tablet ma zbliżone proporcje, co monitor, ale nie jest to krytyczne. Szybko się przyzwyczaisz, że w jednej osi tablet reaguje ciut narowiściej i przestaniesz to dostrzegać.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Coś już napisał Awatar Rosemary
    Miasto
    Vienna/Kraków/Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez redrash Zobacz posta
    Stoje przed zakupem Wacoma i mam dylemat.
    Stanelo na tym ze mam dwa zestawy do wyboru (zblizone cenowo)

Wacom Intuos3 SE A5 Wide Tablet with Airbrush -£229.42 inc. VAT
    oraz
    Wacom Intuos3 A4 Regular Tablet, Pen and Mouse -£255.61 inc. VAT

W tej chwili pracuje glownie na laptopie 15 cali widescreen. W przyszlym roku powinienem w koncu kupic zewnetrzny monitor. Bedzie to cos w przedziale 21-24 cali, i tez widescreen.

Tak sobie mysle, ze w tej chwili A5 by mi wystarczylo, ale poniewaz mam w perspektywie zakup nowego monitora/komputera, to zastanawiam sie czy A4 niebylo by jednak lepszym wyborem. Problem dotyczy tez tego ze wersja A5 jest wide, a A4 normalna.
    Czy wybor tabletu w wersji wide bedzie lepszym wyborem, majac na uwadze to, ze LCD tez jest wide? Czy moze nie ma to duzego znaczenia i lepiej brac tablet w klasycznym ksztalcie, ale za to wiekszy?

Tablet bedzie uzywany glownie z PS, Illustrator i After Effects
    Z gory dziekuje za opinie
    W pracy uzywam a5 wide i monitor mam 4:3. W domu a5 regular. Kupilem niedawno eizo wide i brakuje jednak kawalka na szerokosci. Pracuje glownie w Indesign, Photoshop, Illustrator. Polecam Ci kupno a5 wide. Bedzie wystarczajacy. Naprawde komfortowo sie na nim pracuje. Siedze przy nim 10 h dziennie Zmniejszam jeszcze delikatnie aktywny obszar bo przy tak dlugim czasie pracy mozna sie niezle namachac. Do obrobki zdjec czy retuszu polecam zmniejszyc o 1/4 powierzchnie aby miec dostep do wszystkich narzedzi przy lezacej rece i ruchach samym nadgarstkiem. Tak, by jej nie unosic z nad tabletu. Odczuwa sie ta roznice przy kilkugodzinnej pracy. Pozdrawiam.
    [5dmkII] _ [580ex II] _ [17-40 ] _ [70-200 f4L] _ [50 f1,4] _ [85 f1,8]_[canon 100 f2,8 makro]

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Co do proporcji, to dobrze jest, kiedy tablet ma zbliżone proporcje, co monitor, ale nie jest to krytyczne. Szybko się przyzwyczaisz, że w jednej osi tablet reaguje ciut narowiściej i przestaniesz to dostrzegać.
    przecież można ograniczyć pole tabletu tak, żeby je dopasować do proporcji monitora panoramicznego. wtedy rysując koło ma się koło i w żadną stronę nie reaguje bardziej "narowiście".
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Coś już napisał Awatar redrash
    Miasto
    scotland

Domyślnie

Kupilem A5 Wide i jak na razie mysle, ze to byl wlasciwy wybor. Nawet przy tej wielkosci troche reka sie macha.
    Dziekuje wszystkim ktorzy podzielili sie swoimi opiniami. Malo brakowalo a kupil bym A4.

Strona 16 z 26 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów