Używam od ok. 2 miesięcy Bamboo 3 Pen & Touch i do zdjęć mi całkowicie wystarcza. Z resztą pisze się też przyjemnie. Kiedy wybierałem tablet w sklepie, zdecydowanie zamierzałem kupić większy, ale sprzedawca przestrzegł mnie że ...retuszuje się wygodniej na rozmiarze roboczym A6, bo na większym trzeba już bardziej "zamiatać" ręką i nie każdemu to odpowiada, po czym pozwolił mi popróbować na większym. Ostatecznie kupiłem A6 i szczerze mówiąc, to ostatnie co bym teraz powiedział to to, że jest za mały. Raczej i tak mam wrażenie zamiatania.. To jest oczywiście kwestia indywidualna, oraz przyzwyczajenie, ale myślę że mnie, jako osobie pracującej dotychczas myszką przy zdjęciach, naturalniej było się przestawić na mały tablet. Co innego plastyk/grafik używający rzeczywistych narzędzi do rysowania/malowania - dla niego naturalne jest machanie ręką po dużej powierzchni w okolicach 1:1.
Jakkolwiek, początki i tak nie były różowe i trzeba było okiełznać zabawkę, oraz skonfigurować pod siebie, ale zaraz potem już bajka.