Strona 23 z 26 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 253

Wątek: Tablety WACOM

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    Tez juz mam Bamboo na W7 x64 i chodzi od samego poczatku dobrze. Tylko dla pewnosci zapytam czy aby napewno masz program graficzny (pedzel) skonfigurowany tak aby reagowal na nacisk?
    A gdzie to sprawdzić? Tablet działa, jak wybiorę w PSie pędzel to jak włączę ikonkę takie kółka z piórem w środku bądź jak kto woli wygląda to jak tarcza to wykrywa nacisk ale wygląda to tak że zmienia się rozmiar pędzla a nie jego przezroczystość jak miało to miejsce w Vista, może tak jak teraz jest to tak ma być, nie wiem.

Co do instalowania sterowników dla Visty 32bit to nie ma takiej możliwości, plik ze sterownikami jest jeden dla Visty i windows 7 jak i 32 i 64bitowej wersji.

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

W PSE wyglada to tak:
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Dzięki ElSor ustawiłem już.

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie tablet-wredne ustrojstwo

Dostalem tablet vacoma, mysle, sprobuje sobie poprawic warsztat bo lepiej i precyzyjniej bedzie sie rysowalo rysikiem..(chyba)
    I tu nastepuje wielkie ale..za cholere nie potrafie opanowac tego dziadostwa, rysik jakby nieposluszny, maloprecyzyjny, dziala dziwnie bo bez dotykanie tabletu, tak jak by w powietrzu.
    Po wielu probach moje nerwy nie daly rady i dalej walcze myszka na laptopowym panelu...
    Zatem, jak Wy opanowaliscie ta trudna sztuke poslugiwania sie tabletem ?

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Proponuje przeszukac najpierw forum. Jest juz obszerny watek ktory rozwiaze Twoj problem.

Domyślnie

Ja na przykład zainstalowałem sterowniki.
    Smiena 8M

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Zmieniłem rozdzielczość gdyż mój obsługuje tylko 1024x768. Przy większych rozdzielczościach się rozjeżdża

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Da__FreaK Zobacz posta
    Dostalem tablet vacoma, mysle, sprobuje sobie poprawic warsztat bo lepiej i precyzyjniej bedzie sie rysowalo rysikiem..(chyba)
    I tu nastepuje wielkie ale..za cholere nie potrafie opanowac tego dziadostwa, rysik jakby nieposluszny, maloprecyzyjny, dziala dziwnie bo bez dotykanie tabletu, tak jak by w powietrzu.
    Po wielu probach moje nerwy nie daly rady i dalej walcze myszka na laptopowym panelu...
    Zatem, jak Wy opanowaliscie ta trudna sztuke poslugiwania sie tabletem ?
    Pobaw sie pare dni.
    Ja mam wacoma od 2 tygodni i teraz czasem wychodzac z PS'a zapominam wrocic do myszki.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

zdania są podzielone, mam sporo kumpli, którzy bez tabletu nie widzą sensu pracy w Photoshopie, czy innych programach graficznych i chyba tak samo dużo, którzy mimo tego, że mają tablet i potrafią go używać, w większości wypadków jadą na normalnym szczurze. Sam się zaliczam do tej drugiej grupy, chociaż przyznam szczerze, że do zastosowań okołofotograficznych (montaże, szparowania, maskowania, etc.) tablet jest bardzo wygodnym urządzeniem.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Toruń

Wink

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Pobaw sie pare dni.
    Ja mam wacoma od 2 tygodni i teraz czasem wychodzac z PS'a zapominam wrocic do myszki.
    Oj, pamiętam miałem to samo. Sprawdza się tu powiedzenie, że trening czyni mistrza (choć do mistrza to mi daleko

Strona 23 z 26 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów