Strona 21 z 26 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 253

Wątek: Tablety WACOM

Dopiero zaczyna Awatar mekii
    Miasto
    Dobczyce

Domyślnie

Witam, mam pytanie do użytkowników?
    Jakie macie akcje pod przyciskami na tablecie?
    Jak obrabiacie zdjęcia to od czego uzależniacie nacisk?
    Sam na przykład chciałbym uzależnić opcję Hardness od nacisku - jak to zrobić?

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ja mam na ogół opacity. Przycisków na tablecie nie używam. Mam ich wystarczająco dużo na klawiaturze, która stoi obok.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Zablokowany

Domyślnie

Zostalem posiadaczem malego Wacoma 4, fajna sprawa ale na nauke troche zejdzie. Na samym poczatku pojawialo mi sie po dotknieciu piorkiem tabletu 'kolko', identyczne jak po upadku kropli. Teraz gdzies wyparowalo... Nie ukrywam ze ciekawe to bylo ale nie potrafie wrocic do tych ustawien, czy ktos wie jak to wlaczyc?

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

windows 7? ciezko jest to poustawiac. ja mam pentagrama i w ogóle niezle jazdy z nim były jak zmieniłem system. teraz raz jest dobrze, raz wywala błąd softu, raz działa tylko w fotoszopie. zero jakiejkolwiek kompatybilnosci.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iso Zobacz posta
    windows 7? ciezko jest to poustawiac. ja mam pentagrama i w ogóle niezle jazdy z nim były jak zmieniłem system. teraz raz jest dobrze, raz wywala błąd softu, raz działa tylko w fotoszopie. zero jakiejkolwiek kompatybilnosci.
    Tak to Win 7, no nie gadaj ze to takie straszne...

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

Przynajmniej u mnie był problem. razem z tabletem miałem soft do niego i program który odpowiadał za skróty na tabliczce. pod xp śmigało równo, program się włączał w autostarcie i nie było problemu. na 7 zainstalowałem, chodziło przez miesiąc później przestało w fotoszopie zauważać nacisk pióra, zaczął wyskakiwać błąd przy uruchamianiu systemu i zniknęło to kółeczko o którym mówisz. Przeinstalowałem soft na nowszy, ale po tygodniu wszystko wróciło do 'normy'. wywaliłem program z autostartu i jakoś to działa.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    Na samym poczatku pojawialo mi sie po dotknieciu piorkiem tabletu 'kolko', identyczne jak po upadku kropli. Teraz gdzies wyparowalo...
    Panel Sterowania -> Pióro i urządzenia dotykowe i włącz sobie opcję Naciśnij i przytrzymaj.
    Moim zdaniem dobrze, że wyparowało, bo uniemożliwia to rysowanie. Po naciśnięciu na tablet pojawia się to kapnięcie i przez ułamek sekundy kursor zamiera. To jest dobre może to klikania w okienka, nie do rysowania.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A ja mam dziwny problem od dłuższego czasu.
    Chodzi o drgający kursor w modelu Bamboo.
    Nie wiem skąd sie mu to bierze ale kursor drga dosłownie o mm w każdą stronę. Następnego dnia już wszystko ok... I tak od nowa.
    Nie ma reguły.

Co go boli?
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hiv Zobacz posta
    A ja mam dziwny problem od dłuższego czasu.
    Chodzi o drgający kursor w modelu Bamboo.
    Nie wiem skąd sie mu to bierze ale kursor drga dosłownie o mm w każdą stronę. Następnego dnia już wszystko ok... I tak od nowa.
    Nie ma reguły.

Co go boli?
    a masz podpiętą mysz?

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

To jest tablet bez myszy
    Mysz mam Logitecha, radiowa.
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Strona 21 z 26 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów