Witam, mam pytanie do użytkowników?
Jakie macie akcje pod przyciskami na tablecie?
Jak obrabiacie zdjęcia to od czego uzależniacie nacisk?
Sam na przykład chciałbym uzależnić opcję Hardness od nacisku - jak to zrobić?
Witam, mam pytanie do użytkowników?
Jakie macie akcje pod przyciskami na tablecie?
Jak obrabiacie zdjęcia to od czego uzależniacie nacisk?
Sam na przykład chciałbym uzależnić opcję Hardness od nacisku - jak to zrobić?
ja mam na ogół opacity. Przycisków na tablecie nie używam. Mam ich wystarczająco dużo na klawiaturze, która stoi obok.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Zostalem posiadaczem malego Wacoma 4, fajna sprawa ale na nauke troche zejdzie. Na samym poczatku pojawialo mi sie po dotknieciu piorkiem tabletu 'kolko', identyczne jak po upadku kropli. Teraz gdzies wyparowalo... Nie ukrywam ze ciekawe to bylo ale nie potrafie wrocic do tych ustawien, czy ktos wie jak to wlaczyc?
windows 7? ciezko jest to poustawiac. ja mam pentagrama i w ogóle niezle jazdy z nim były jak zmieniłem system. teraz raz jest dobrze, raz wywala błąd softu, raz działa tylko w fotoszopie. zero jakiejkolwiek kompatybilnosci.
Przynajmniej u mnie był problem. razem z tabletem miałem soft do niego i program który odpowiadał za skróty na tabliczce. pod xp śmigało równo, program się włączał w autostarcie i nie było problemu. na 7 zainstalowałem, chodziło przez miesiąc później przestało w fotoszopie zauważać nacisk pióra, zaczął wyskakiwać błąd przy uruchamianiu systemu i zniknęło to kółeczko o którym mówisz. Przeinstalowałem soft na nowszy, ale po tygodniu wszystko wróciło do 'normy'. wywaliłem program z autostartu i jakoś to działa.
Panel Sterowania -> Pióro i urządzenia dotykowe i włącz sobie opcję Naciśnij i przytrzymaj.
Moim zdaniem dobrze, że wyparowało, bo uniemożliwia to rysowanie. Po naciśnięciu na tablet pojawia się to kapnięcie i przez ułamek sekundy kursor zamiera. To jest dobre może to klikania w okienka, nie do rysowania.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
A ja mam dziwny problem od dłuższego czasu.
Chodzi o drgający kursor w modelu Bamboo.
Nie wiem skąd sie mu to bierze ale kursor drga dosłownie o mm w każdą stronę. Następnego dnia już wszystko ok... I tak od nowa.
Nie ma reguły.
Co go boli?
2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania
To jest tablet bez myszy
Mysz mam Logitecha, radiowa.
2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania